25 Food Vragen Tag

25 food vragenElize van Stories of a Coeliac tagde mij om 25 vragen over eten te beantwoorden. Ik ben dol op eten en praat daar het liefst de hele dag over. Ik vul deze 25 food vragen daarom graag voor jullie in.

Wat is je favoriete ontbijt?
Als het maar met Griekse yoghurt is. De laatste tijd eet ik weer vrij regelmatig blauwe bessen met pecannoten. Of ik mix de yoghurt met superfruits en cereal flakes, maar met granola is ook nog steeds favoriet. Eigenlijk nooit brood.

Foto 14-01-15 12 15 43Hoe drink je je koffie?
Met melk. Sinds een paar weken heb ik dit nieuwe apparaat in mijn keuken staan. Nog steeds gebruikte ik mijn Senseo uit 2009 (eerste model). Afgelopen zomer deed ie al een beetje vreemd: lauw water, halve bakjes, maar na een paar keer flink ontkalken en ‘m even goed toegesproken te hebben, deed ie het weer. Wel had ik elke dag in mijn achterhoofd: als de Senseo het begeeft, MOET ik dezelfde dag een nieuw apparaat. Een dag geen koffie is geen optie. Om geen wanhoopsaankoop te doen, kocht ik deze volautomatische espressomachine. Je gooit er bonen in en er komt heerlijke dampende verse koffie uit die niet te vergelijken is met koffie gemaakt van pads. Oh, wat is dit lekker. En oh ja, hij tapt ook heet water (voor thee) en maakt melkschuim, halleluja. Wie wil er koffie? ;).

Leuk weetje: Ik drink pas sinds vijf jaar koffie. Daarvoor lustte ik het echt niet.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Oh dat is elke keer weer verschillend. Mijn drie favorieten van dit moment:

Soep of salade?
Salade! Ik maak het hele jaar door salades. Zo meteen maak ik als lunch weer de salade met spinazie en geitenkaas.

Wat is je favoriete kookboek?
Internet! Ik neus het liefst op blogs en kookwebsites of laat me inspireren door social media.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Makkie: nooit meer zoet. Ik ben echt van de hartige gerechten.

Welke keuken (land) is je favoriet?
Ik vind de Italiaanse keuken erg fijn, met weinig ingrediënten een lekker gerecht maken daar houd ik van. Maar voor een goede Hollandse stamppot mag je me ook wakker maken.

Wat is je favo foodfilm?
Laatst keek ik de film ‘Chef’. Dit is zo’n fijne feel good movie en het gaat non-stop over eten. Na afloop van de film voelde ik me heel gelukkig. Echt een aanrader.

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
Sowieso chocola!!! Kan niet zonder. Op dit moment krijg ik maar geen genoeg van Tony’s Chocolonely.

Wie is je grootste inspiratiebron?
Ik laat me door alles en iedereen inspireren. Ik ben dol op eten en koken en vind het fijn dit te delen met anderen die dezelfde passie hebben.

Thuis koken of uit eten gaan?
Ik kook graag zelf en geef ook graag etentjes, maar zo af en toe buiten de deur eten, vind ik erg leuk. Door coeliakie is er een risico dat ik ziek wordt. Daarom vermijd ik bepaalde eetgelegenheden (lees deze blog over glutenvrij uit eten gaan), maar ik geniet enorm als ik lekker glutenvrij buiten de deur kan eten.

High end of Low profile?
Allebei. Heel luxe en culinair verwend worden vind ik prachtig, maar lekker kip kluiven bij Juffrouw Tok, daar geniet ik ook van.

Wat is je lievelings restaurant?
Ik kom graag bij tapasrestaurant Catalunya in Apeldoorn. Zij gaan heel secuur om met het glutenvrije dieet en hebben glutenvrij brood en goddelijk aioli.

Boodschappen doe ik bij…
Albert Heijn, Aldi, Jumbo en soms Lidl. Helaas is er geen Lidl in Veenendaal, daarvoor moet ik naar Ede. Ik kom er wel graag, de verse producten zijn goed en niet duur. Ik zou graag vaker naar de markt willen gaan, maar dat komt er niet van.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is…
Pff… moeilijk hoor. Er staat niet één gerecht in mijn geheugen gegrift. Ik denk een glutenvrije pizza in Italië, maar dat was vooral omdat het zo fijn is ‘normaal’ een pizza te kunnen bestellen. Toen voelde ik me heel gelukkig en heb ik echt zitten smullen.

Wat is je favo cocktail?
Sex on the Beach! Lekker zomers.

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?
Ik praat liever over eten dan over koffie haha. Dus Heston.

fornuisWat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Een oven. Hij staat vrijwel dagelijks aan en ik kan niet zonder.  Ik heb laatste een Smeg fornuis gekocht van 80 cm met 5 pitten en daar heb ik nog geen seconde spijt van.

Mijn favo snack is…
Een kroket! Bij friet bestel ik eigenlijk altijd een glutenvrije kroket. Soms ook nog een frikandel speciaal, maar liever een kroket.

Wat zit er op jouw pizza?
Ik vind met salami en veel kaas erg lekker, maar met geitenkaas en spinazie vind ik ook een fijne combi.

Wat lust je echt niet?
Rode kool en spruiten.

Mijn favoriete foodblog is… 
Ik vind culy.nl een mooie site over eten.

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is..
Walvisvlees. In 2009 maakte ik een reis naar IJsland, daar bezocht ik een walvisvlees verwerkingsfabriek en proefde ik een rauw stukje walvisvlees.

Wat staat er op je food bucket list?
Ik wil een keer een donut eten en ik hoop dat er ooit een glutenvrij broodje Subway komt.

Ik kan niet leven zonder…
Chocola hahaha!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden mijn antwoorden te lezen. Voel je vrij de tag over te nemen, ik ben benieuwd naar jullie antwoorden.

3 Comments

  1. Oh ja! Ik was het alweer een beetje vergeten. Leuk om jouw antwoorden ook te lezen! Mijn favoriete ontbijt is op dit moment hetzelfde: altijd iets met Griekse yoghurt. En wat fijn om zo’n koffiemachine te hebben. Ik drink sinds kort weer af en toe koffie (het liefste cappuccino): heerlijk!

  2. Leuk en informatief! Weer bedankt! Toch nog een vraagje? Tony Choconelly is dus wel!! glutenvrij? Dank je voor je antwoord. Groet Marloes

Comments are closed.