Eetdagboek: Januari 2015

januariEn de kop is er af. Doei januari, hallo februari. Mijn doel was om januari in het teken te laten staan van gezond eten. Is me dat gelukt? Kijk mee naar mijn eetdagboek van de eerste maand van 2015.

Halverwege afgelopen maand schreef ik een blog met als thema ‘afvallen als je glutenvrij eet‘. Mijn doel: een paar kilootjes eraf en doordeweeks niet meer snoepen. En ik moet zeggen het gaat best goed. Chips koop ik niet meer. Als ik het niet in huis heb, eet ik het ook niet. Als ik in het weekend op visite ben, neem ik wel chips, zo houd ik het leuk voor mezelf.

Ook ben ik geswitcht naar een sportschool die meer groepslessen aanbied en dichter bij huis is. Mijn doel is nog steeds twee keer per week een groepsles volgen en omdat de bikiniperiode sneller komt dan verwacht, wil ik ook nog één keer fitness erbij doen. Ik haat fitness, maar hey alles voor de abs ;). Ik voel me gemotiveerd en heb zin gezond te leven.

IMG_8204Ik merk dat ik steeds vaker vegetarisch eet. Niet bewust, maar ik ben nou eenmaal niet zo’n enorme vleeseter. Hier maakte ik een salade met roombrie en aardappeltjes uit de oven. Inmiddels probeer ik mayonaise ook zo min mogelijk te eten, maar hier nam ik het er nog even lekker van, zie ik. 

IMG_8224Joehoe, ik ontdekte kaki fruit. Dat is lekker! Hier eet ik het als ontbijt met Griekse yoghurt met lijnzaad en pecannoten. 

IMG_0013Op mijn werk trakteerde ik fruitstokjes, nog voor mijn verjaardag. Ik heb nog nooit zoveel positieve reacties op een traktatie gehad.

IMG_8345Ik hield nog voor mijn verjaardag een etentje met mijn familie. Dit was de amuse met gerookte kip, avocado en pistache. Super lekker!

IMG_8344Ook maakte ik weer eens mijn favoriete courgette soep

IMG_8353Tosti walnoot, geitenkaas met honing

IMG_8364Samen met een vriend at ik bij tapas restaurant La Cubanita in Utrecht. De gerechtjes waren heerlijk en de allergielijst super duidelijk. Helaas werd ik achteraf toch ergens niet lekker van en gingen mijn darmen in de aanval. Via Facebook begreep ik dat meer van jullie ziek zijn geworden na het eten bij één van de La Cubanita filialen. Ik heb ook positieve verhalen gehoord, maar even oppassen dus.

IMG_8367Zoals jullie weten eet ik iedere maandag op mijn werk omdat we dan avondopenstelling hebben. We bestellen nu bij een cateraar die super lekker glutenvrije maaltijden voor mij maakt. Hier eet ik Mexicaans.

IMG_8373Bij Aldi vond ik Superfruits. Ik vind dat heerlijk door de Griekse yoghurt als ontbijt.

IMG_8387Ik ben dol op krentenbollen! Lekker als tussendoortje. Ik bestel ze bij Allergento.

IMG_8442Simpele salade met geitenkaas, appel, walnoten en honing.

IMG_8298Deze tortilla van zoete aardappel en feta vond ik zo lekker dat ik ‘m twee keer maakte deze maand.

IMG_8288Met rijstvlokken, blauwe bessen uit de diepvries, honing, pecannoten en lijnzaad maakte ik een lekker en voedzaam ontbijt.

IMG_8447Leftover maaltijd. Aardappeltjes uit de oven met een caprese salade met rode pesto.

IMG_8451Magere tonijnsalade. In plaats van fritessaus gebruik ik nu magere kwark. Wel zo gezond.

IMG_8453Een van mijn favoriete ontbijtjes. Ik kan sinds kort cappuccino maken met mijn nieuwe espressomachine. Jammie.

IMG_8481Pasta met vis eten op het werk. Check het glutenvrij stickertje op het bakje met brood. Echt top!

IMG_8518Ik was uitgenodigd om mee te doen aan de Nationale Eettest 2015 van BNN. Voordat ik ging at ik nasi uit de diepvries met een eetlepel saté saus (ik houd me in) en cassave chips.

IMG_8526Hier zat ik dan. In het vak met foodbloggers.

IMG_8527Ik heb de test heel slecht gemaakt, niet eens een voldoende. Er was dan ook geen vraag die ging over glutenvrij ;). Ik vond het leuk om een keer een tv-opname mee te maken en het ging ook nog over mijn favoriete hobby: eten. Hebben jullie mee gedaan aan de test op tv?

IMG_8539Samen met vriendin Idwer ging ik aan de Limoncello. Volgens haar recept gemixt met ijsthee met prik. Erg lekker, maar wel verraderlijk, het is net limonade ;).

IMG_8595Samen met een bevriende kok maakte ik dit gerecht. Zoete aardappel met geitenkaas en een dressing van gekarameliseerde balsamico. Het was echt super lekker en kijk nou: is het geen plaatje?

IMG_8597En weer een maandag, deze keer paella. Ik zit elke week nog te smullen. 

IMG_8605In de wachtkamer bij de huisarts zat ik in een CosmoGIRL! te bladeren. Daarin zag ik een verhaal over coeliakie. Gaaf dat zo’n jonge meidenblad aandacht besteed aan coeliakie. Wel vind ik de tekst vrij dramatisch. Je kan echt nog wel lekker eten en niet alleen maar rijstwafels. Dat meisje kent mijn blog vast nog niet ;).

IMG_8670Met de kruiden van Beltane maakte ik weer eens de lekkere broccoli gratin.

Dat was ‘m weer voor deze maand. Best gezond gegeten toch? Voor mijn gevoel zit de rem er goed op en eet ik gezond en lekker. Zijn jullie ook bezig met lijnen/ opletten met wat je eet?

Wil je altijd als eerste mijn food foto’s zien en vind je het ook leuk een kijkje te nemen in mijn persoonlijke leven? Volg mij dan op Instagram @missglutenvrij.

Ook leuk om te lezen

6 Comments

 1. Ontzettend bedankt weer.

  Ik ga op zoek naar het recept van jouw tortilla van zoete aardappel en feta en van de broccoli.
  Bedankt meis!

  Groetjes,
  Astrid

 2. Je hebt een leuke blog! Zelf vind ik het enorm moeilijk om glutenvrij te eten. Om de 1 of andere reden reageer ik ook niet goed op vervangers :-( .
  La Cubanita, daar zijn we voor mijn verjaardig wezen eten in Rotterdam. Wat ben ik ziek geweest… Voor mij een no go, zeker nu ik lees dat ik niet de enige ben. Geniet van je weekend!

 3. Amuse gerookte kip, avocado en pistache lijkt me heerlijk. Hoe maak je die precies?

  Groetjes deborah

Comments are closed.