Dessert Recepten Taart & Gebak

Glutenvrije Roomboter appeltaart

Voor een flinke punt glutenvrije appeltaart mag je me ’s nachts wakker maken. Graag deel ik het recept van de glutenvrije roomboter appeltaart die ik laatst bakte.

Ik kon me niet eens meer herinneren wanneer ik voor het laatst een punt appeltaart at. In een opwelling kocht ik een zak Elstar appels, terwijl ik eigenlijk nooit zo een appel eet. Maar warm of in een gerecht vind ik ze zalig. De hoogste tijd dus om met die appels een appeltaart te bakken. Ik bakte de taart voordat ik op bezoek ging bij mijn vader en zijn vriendin. Met een flinke klodder slagroom op onze ook flinke punten hebben we lekker zitten smullen.

Ingrediënten  (Voor 6 à 8 personen)

 • 200 gram Mix C Schär + iets extra
 • 150 gram roomboter + iets extra
 • 100 gram witte basterdsuiker
 • 1,5 groot ei
 • 30 gram rozijnen
 • +/- 4 appels (Jonagold of Elstar)
 • 40 gram suiker (voor vulling)
 • 1 ruime theelepel kaneel

Werkwijze glutenvrije roomboter appeltaart

Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onder). Wel de rozijnen in heet water. Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Komt de boter uit de koelkast, verwarm deze dan 20 seconden in de magnetron. Doe de boter, mix C, 100 gram basterd suiker en 1 ei in een kom. Mix met de deeghaken of met de hand tot een mooi glad deeg. Gebruik een springvorm van 24 cm doorsnee. Bekleed de bodem met bakpapier en besmeer de zijkanten met roomboter. Bekleed de vorm met het deeg. Hou een deel over voor de bovenkant van de taart.

Schil de appels en snij in partjes. Mix de rozijnen, suiker en kaneel door de appels. Stort het appelmengsel in de springvorm. Bestrooi het aanrecht met wat meel. Rol het overige deeg met een deegroller en snij hier stroken uit. Leg deze over het appelmengsel. Besmeer het deeg met ei. Zet de springvorm 50 minuten in de oven.

Foto 01-03-15 13 18 59Mooi is ie hé.

Foto 01-03-15 13 19 35

43 Comments Add New Comment

 1. Yardena says:

  Ik heb deze appeltaart vandaag gemaakt….en hij was toch lekker!!!! Ik ben fan!!! En mijn dochter Jente van bijna twee heeft er ook van gesmuld! Zij heeft namelijk een tarwe, pinda, noten en kiwi allergie dus ben heel blij met dit recept. Bedankt!

 2. Heleen Jongepier says:

  Heerlijke taart. In het begin viel hij uit elkaar, maar na 2 dagen was hij goed snijdbaar. Ik had half-om-half boekweitmeel en rijstemeel gebruikt en een theelepel xanthaangom toegevoegd.

 3. Kaoutar says:

  Ik zocht altijd een recept aar een lekkere appeltaart. En wat ben ik blij dat ik deze vind. Ik ben 12 jaar en ik heb een glutenallergie. Ik zoek altijd naar lekkere recepten op internet. En deze website is perfect. Bedankt! ♥♥♥
  Kaoutar

 4. Emma says:

  Super leuk ga het morgen met mijn beste vriendin proberen! Ik ben 13 en vind dit echt een geweldige site om lekkere glutenvrije recepten te vinden (ben namelijk al 5 jaar glutenvrij).

  Heel erg bedankt voor de geweldige recepten!

  XX Em

 5. Lenneke says:

  Hij staat hier nu in de oven, ik ben heel benieuwd hoe hij smaakt.
  De vorige keer had ik een ander recept gebruikt en toen werd hij wat droog en viel makkelijk uit elkaar.
  Ik ben benieuwd naar deze!

 6. Anja says:

  Deeg was onhandelbaar, heel plakkerig.
  Wat deed ik verkeerd, heb het gedaan zoals in recept beschreven.

 7. Miss Glutenvrij says:

  Wat jammer Anja. Nu is glutenvrij deeg sowieso wat anders. Volgende keer wat extra bloem?

 8. Miss Glutenvrij says:

  Ik zou geen broodmix gebruiken, maar een all purpose mix of mix voor koekjes en cake bijvoorbeeld.

 9. Marjolein says:

  Hallo!
  Wat ia de diameter van deze taart?
  Een gewone taart blik vorm?
  Ga morgen zelf aan de bak maar twijfel bij alles enorm.

  Alvast bedankt!
  Groetjes

 10. Ciska says:

  Ik heb deze taart vorige week ook gemaakt en lactosevrij gemaakt door ipv roomboter, kokosolie te gebruiken. Mix C was hier ook niet aanwezig, dus de universele bakmix van Peaks gebruikt. Echt, het resultaat…! ?
  Toen ik een hap had genomen, had ik meteen spijt dat ik hem mee had genomen naar m’n familie, hij was meteen op namelijk! Echt de lekkerste appeltaart ooit!!
  (Kan ik een foto toevoegen?)

 11. Linda says:

  De taart is echt heel erg lekker! Deeg was erg plakkerig dus heb veel meer meel moeten gebruiken om het werkbaar te maken. Heb het gemixt met amandelmeel wat een erg lekkere combi is met appel. Mjammie! Dit recept is een blijvertje!

 12. Deborah says:

  Ik heb deze taart vanmiddag gebakken, maar het deeg is na het bakken vrij droog (het valt uit elkaar als je het aanraakt). Is er een manier om dit wat meer te voorkomen? Waarmee het ook minder droog is in de mond? Of hoort dit bij de glutenvrije appeltaart? Ben benieuwd!

 13. emily says:

  Klinkt heerlijk! Ga het vandaag maken. Kun je boekweitmeel 100% vervangen voor de Schar mix of moet ik er dan nog iets aan toevoegen?

 14. Miss Glutenvrij says:

  Glutenvrij is meestal wat droger. Je kunt een deel meel vervangen door amandelmeel en eventueel wat vocht bij het deeg doen.

 15. Saskia Van Veen Batenburg says:

  Lekker recept wel 50 graag Finax glutenvrij meel gebruikt om het minder plakkerig te maken en 2 eieren. Anders kreeg ik het niet van mijn handen en uitgerold. Ook uur laten rusten, maar hij smaakte heerlijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *