Eetdagboek: Februari 2015

eetdagboek feb 2015Afgelopen maand bezocht ik de Foodhallen in Amsterdam, ging ik weer eens naar het sushi restaurant en at ik voor het eerst zwezerik. Kijk mee naar mijn food foto’s van februari.

Als ik de foto’s van mijn eetdagboek zo bekijk, lijk het alsof ik weer flink heb zitten bunkeren. Dat is ook zo, maar met mate. Ik heb inmiddels een goede manier gevonden om gezonder te leven en ben sinds ik hiermee begon in januari (het verhaal lees je hier) al 3 kilo kwijt. Doordeweeks eet ik met mate en alleen maar gezonde tussendoortjes, dus geen chips, chocola enz. In het weekend eet ik dit wel. Ik doe dus gewoon gezellig mee met verjaardagen en beloon mezelf met een reep Tony’s. Maandag tot en met donderdag gaat dan de rem er weer op en dit gaat heel prima. Ik moet zeggen dat ik ook flink aan het sporten ben. Sporten en teveel ongezond eten, levert zijn vruchten op. Kijk mee naar mijn foto’s van afgelopen maand.

Foto 02-02-15 12 54 43Mijn mama maakte deze heerlijke havermuffins. Ik wil ze binnenkort zelf maken en dan deel ik het recept met jullie

Foto 03-02-15 14 02 15Wentelteefjes. Tegenwoordig maak ik ze zonder suiker dus alleen met melk, ei en kaneel. Een stuk gezonder en ook heel lekker.

Foto 07-02-15 15 28 25Oh dit was een lekker broodje! Het recept vind je hier.

Foto 08-02-15 08 50 31Ik ontbijt nog steeds bijna elke dag met Griekse yoghurt. De afgelopen maand at ik vaak gedroogd fruit met cerealflakes of cornflakes. 

Foto 09-02-15 16 31 32Op het werk at ik Indiaas, niet helemaal mijn ding. Ik houd niet van die hompen vlees. Sausje was een beetje kokosachtig, best ok. Ik werk iedere maandagavond en daarvoor eet ik met collega’s. We bestellen dan eten bij een cateraar in Veenendaal.

Foto 10-02-15 11 51 33Oh, ik geniet zo van mijn espressomachine met bonen. Ik kan ook steeds beter cappuccino maken. Zoals ik al schreef, sport ik momenteel fanatiek. Na de training neem ik dan een homemade cappuccino met een gezonde snack. De flapjacks van Trek vind ik erg lekker, helaas wel wat prijzig, maar zo af en toe koop ik ze.

Foto 10-02-15 13 42 17Op het Instagram account van mijn vriendin zag ik dat zij een clubsandwich at. Dat wilde ik ook, Dus bouwde ik mijn eigen variant met kaas, ei, kipfilet, mosterd augurk en cherrytomaatjes. Een heerlijke goedvullende lunch. Het brood is van Allergento, (nog steeds) mijn favoriet.

Foto 10-02-15 18 50 05Ik maakte een heerlijke pasta gerecht met kip, room en pesto. Het recept vind je hier.

Foto 11-02-15 11 41 57Weer gesport dus cappuccino, dit keer met een plakje suikervrije ontbijtkoek.

Foto 11-02-15 18 39 33Van het broodje caprese had ik nog de nodige ingrediënten over, daar maakte ik deze salade mee.

Foto 14-02-15 11 04 07Weer gesport, nu een lekkere krentenvol, ook van Allergento.

Foto 15-02-15 19 40 04Ik ben bezig met een candybar experiment. Je leest er hier meer over. Alle chocola die je hier ziet is glutenvrij.

Foto 17-02-15 18 54 06Meloensalade. Hij blijft lekker. Ik varieerde nu met rauwe ham.

Foto 18-02-15 17 58 36Afgelopen maand hielp ik mijn vriendin Daphne (Lady Veroda) tijdens een Ladies Day in Residence Rhenen. Voor mij was doorgegeven dat ik glutenvrij eet. Ik kreeg een bord vol met glutenvrije sandwiches. Maar het brood was kurkdroog. Ik kon het niet eens oppakken, het verkruimelde helemaal. Ik heb het bordje teruggestuurd naar de keuken, ik kon het gewoon niet eten (tenzij ik mes en vork pakte) en gevraagd om een salade. De Residence maakte het meer dan goed met deze salade met biefstukpuntjes. 

Foto 22-02-15 13 17 54Samen met vriendin Enid bezocht ik de Foodhallen in Amsterdam.  Daar zit Friska waar ik sushi met quinoa at. Echt lekker, wel prijzig.

Foto 22-02-15 13 21 33Ik aan de quinoa sushi in de Foodhallen. Dit was mijn eerste bezoek aan de Foodhallen, ik vind het echt een gaaf concept.

Foto 22-02-15 13 53 42Ook in de Foodhallen. Frozen yoghurt met vers fruit, oh wat vind ik dit lekker.

Foto 23-02-15 21 53 22Pasta eten op het werk. Het was heerlijk. De tapenade en het broodje waren ook perfect. 

Foto 25-02-15 14 06 17Naar de sushi samen met mijn nicht en zusje.

Foto 26-02-15 19 30 51Pasta met echte rode saus gemaakt door mijn stiefvader.

Foto 27-02-15 12 03 13Mijn mama kocht deze hazelnootreep voor mij bij de Turkse supermarkt. Heerlijk! De amandelvariant is ook erg lekker.

Foto 27-02-15 14 29 12Dit is nou echt een typische lunch voor mij. Een kliekje opgebakken andijvie stamppot en een tosti ham kaas met curry. Ik houd ervan.

Foto 27-02-15 20 23 09Ik at voor het eerst zwezerik. Dit is een delicatesse gemaakt van een klier van een kalfje. Klinkt vies, vond ik ook, maar het was heerlijk. Ik ben niet echt een vleeseter (het boeit me niet zo), maar zwezerik vond ik proeven naar super super malse karbonade en laat ik daar nou wel echt gek op zijn. Bij zwezerik at ik zoete aardappel en mais.

Foto 27-02-15 20 25 22Als toetje glutenvrije brownie met pindakaas ijs. Dat laatste kocht ik bij Lidl en is echt super lekker.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden mijn eetdagboek van februari te bekijken. Ik wens jullie een fijne nieuw maand toe. Het wordt mooier weer, dus laten we daar volop van genieten.

Liefs Harmke

Wil je altijd als eerste mijn food foto’s zien en vind je het ook leuk een kijkje te nemen in mijn persoonlijke leven? Volg mij dan op Instagram @missglutenvrij.

Ook leuk om te lezen

5 Comments

  1. Ha Harmke,

    Ontzettend bedankt voor een kijkje in jouw gv leven.
    Is het mogelijk om het recept van de rode macaroni saus van jouw stiefvader te krijgen?

    Nogmaals bedankt! Ik pak zo vaak een recept van deze site. Echt super.

    Groetjes Astrid

    • Miss Glutenvrij

      Wat leuk om te lezen. Ik zal hem eens vragen, eet er morgen weer.

  2. Hoi, super leuk foto’s maar de laaste zin klopt niet helemaal. Groetjes

  3. Hoi! Waar at je de sushi met je nicht en zusje? Weer een leuk eetdagboek!

Geef een reactie