Mijn leukste glutenvrije ervaring

Graag deel ik mijn drie leukste glutenvrije ervaringen. Had ik geen coeliakie gehad dan had ik deze mooie momenten nooit beleefd. ‘Ieder nadeel heb z’n voordeel’, en dat zie je maar weer aan deze blog. 

Het is weer de 15e van de maand dus tijd voor #wijbloggenglutenvrij. Samen met andere glutenvrije bloggers schrijf ik over hetzelfde onderwerp. Deze maand het onderwerp ‘je leukste glutenvrije ervaring’. Oftewel het leukste wat ik door coeliakie heb mogen meemaken.

Coeliakie is per definitie niet leuk. Zoals ik laatst in het interview met de Veenendaalse Krant al zei: ‘Coeliakie is irritant!’. Maar ook zei ik dat je toch een leuk leven kunt leiden, wat ik aan jullie hoop te laten zien door mijn blog. Doordat ik coeliakie heb, heb ik inmiddels al een aantal leuke dingen mogen meemaken die ik niet had meegemaakt als ik deze ziekte niet had. Graag deel ik mijn drie leukste momenten.

1. Glutenvrije broodje McDonald’s
In oktober 2013 mocht ik het allereerste glutenvrije broodje van McDonald’s in ontvangst nemen. Dit is één van de leukste momenten die ik door coeliakie/ mijn glutenvrije blog heb meegemaakt. Als een v.i.p. werd ik met een taxi opgehaald en naar McDonald’s Hoorn gebracht. Daar kreeg ik een uitgebreide rondleiding door de keuken en het magazijn, mocht ik zelf een burger met glutenvrij broodje maken en at ik voor het eerst in mijn leven een Quarter Pounder met glutenvrij broodje. Een super leuke dag.
Als je het fotoverslag nog nooit gezien hebt, je vindt ‘m hier.

2. Miss Glutenvrij High Tea
Afgelopen augustus organiseerde ik een glutenvrije high tea. Samen met 30 lieve bezoekers van mijn site genoot ik van heerlijke glutenvrije hapjes. Jullie enthousiast reacties waren hartverwarmend en wat was het leuk jullie te ontmoeten. Ook vind ik het nog steeds super gaaf dat alle glutenvrije merken die ik benaderde om een bijdrage te doen voor de goodiebag wilden meewerken. Een dag waar ik nog graag aan terugdenk.
Het fotoverslag van de high tea vind je hier.

madri3. Op tv bij Madri Rond De Wereld
December 2014 was ik te zien op Net5 in het tv-programma Madri Rond De Wereld. Schär had mij benaderd of ik glutenvrije broodjes wilde smeren op tv en dat deed ik. Ook vertelde ik iets over coeliakie en mijn glutenvrije dieet. Ik vond het super leuk over glutenvrij/ coeliakie te mogen praten op tv. Jullie kennen mijn motto: Hoe meer aandacht over coeliakie hoe beter.
De video en het fotoverslag vind je hier.

Benieuwd naar de leukste glutenvrije ervaringen van andere glutenvrije bloggers? Dit zijn de blogs die meedoen: diysforyouandme.weebly.comrijstwafel.wordpress.comcreatiefglutenvrij.wordpress.com,
storiesofacoeliac.comglutenvrijhoorterbij.blogspot.comlaurienis.com,
emilyglutenvrijekleuter.123website.nlikbenglutenvrij.nlhomeofcomfort.nlaltijdglutenvrij.nl

Wat is jouw leukste glutenvrije ervaring?

Ook leuk om te lezen

7 Comments

 1. Cheyenne

  Toch jammer dat dat glutenvrije Mac Donalds broodje zo beperkt verkocht word.

  Mogen ze echt snel uitbreiden mij betreft, lijkt mij dat er best vraag naar is.

 2. Caroline

  Helaas heb ik naast een gluten allergie, nog 3 allergieën. Ik zou een sprongetje van geluk maken als gluten de enige zou zijn. Eten/koken was m’n grootste hobby en nu helaas een grote ramp… Ik vind je blog wel heel leuk! Jammer dat je niet zo vaak post….ik hang aan je lippen hahahaha

  • Miss Glutenvrij

   Pff wat frustrerend moet dat zijn! Leuk te lezen dat je m’n blog zo waardeert :D b

 3. Pingback: #WBGV: Je leukste glutenvrije ervaring | Laurien is

 4. Pingback: #WBGV: Mijn blogplekjes | Laurien is

Comments are closed.