Glutenvrij tussendoortje Recepten

Glutenvrije suikervrije lactosevrije muesli reep

Ik ben dol op glutenvrije repen, helaas zijn ze vaak vrij prijzig of er zit enorm veel suiker in. Dat kan ik zelf ook, dacht ik. Ik maakte een heerlijke glutenvrije muesli reep, zonder suiker en lactose.

Het recept dat ik deel, is echt een basisrecept. Je kunt dus iedere keer variëren met ingrediënten.

Ingrediënten (voor 6 flinke muesli repen)

 • 120 gram glutenvrije havermout (Provena, Jumbo Oats of AH, Vrij van Gluten)
 • 80 gram noten gehakt in kleine stukjes (paranoten, walnoten, ongezouten amandelen)
 • 80 gram gedroogd fruit (rozijnen, cranberry’s, tutti frutti mix)
 • 35 gram zaadjes (sesamzaadjes, hennepzaad)
 • 1 flink theelepel kaneel
 • Flinke snuf zout
 • 250 ml (plantaardige) melk
 • 1 ei (L)

Ik heb dit recept al twee keer gemaakt. Ik gebruik qua ingrediënten gewoon wat ik in huis heb. Een zak met notenmix is bijvoorbeeld heel handig, voor gedroogd fruit geldt hetzelfde. Gooi erin waar je zin in hebt. Wil je de reep ook lactosevrij neem dan plantaardige melk.

Werkwijze glutenvrije suikervrije muesli reep

Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onder). Bekleed een ovenschaal (10 x 20 cm) met bakpapier. Doe alle droge ingrediënten in een kom.

Foto 04-03-15 16 45 56

Foto 04-03-15 16 49 41Doe in een aparte kom de melk en het ei, kluts dit even samen. Giet dit bij de droge ingrediënten en mix dit samen. Giet het mengsel in de ovenschaal. Bak 40 minuten. Laat de ovenschaal afkoelen.

Foto 04-03-15 17 37 20

Foto 04-03-15 20 10 23Snijd in 6 gelijke stukken. Wikkel deze in vershoudfolie. Ik vries de muesli repen in, zo blijven ze lekker vers, maar ze zijn ook prima een paar dagen houdbaar.

9 Comments Add New Comment

 1. wendy says:

  dat invriezen is een goede tip, dan hoef je je baksel niet achter elkaar op te eten (mag wel)

 2. Mirjam says:

  Vallen ze niet uit elkaar?
  Dat vind ik vaak bij zelfgemaakte mueslirepen. Neem ik liever gewoon een bakje noten/gedroogd fruit/zaden.

 3. Cheyenne says:

  Klinkt erg lekker. Ga hem denk ik binnenkort eens uitproberen, alleen dan zonder gedroogd fruit en/of rozijnen want dit lust ik absoluut niet.

  Over dat uit elkaar vallen twijfel ik ook. Mijn flapjacks vallen vaak des ondanks al het plakkende suiker en de stroop al half uit elkaar!

 4. Renalda says:

  ik heb ze net gemaakt. alleen de noten heb ik weg gelaten. ik heb het gedroogde fruit verdubbeld en rozijnen daar voor gebruik. van zaadjes had ik alleen chiazaad in huis dus dat maar gebruikt. mn silicone cake vorm was 10 bij 24 dus die gebruikt. afgekoeld en in stukken verdeeld. een om te proeven en de rest gauw in de vriezer. jammie lekker hoor

 5. Lysia says:

  Hoi, ik ben de repen nu aan het maken. Ze lijken mij heerlijk! Heb je toevallig ook een overzicht van de voedingswaarde?

  Cal, koolhydraten?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *