Recept: Broodje ei uit de oven

Dit broodje ei uit de oven is een echte eyecatcher, maar helemaal niet moeilijk te maken. Het ideale glutenvrije broodje voor bij het paasontbijt.

Het is weer bijna Pasen! Gaan jullie dan ook gezellig ontbijten, lunchen, brunchen of dineren met familie/ vrienden? Een heerlijk maar niet moeilijk te maken recept is dit broodje ei uit de oven. Kan als ontbijt, bij de lunch, maar ook als lekker voorafje tijdens het diner.

Ingrediënten

  • 1 Kaiserbroodje Schär
  • 1 ei
  • Handjevol geraspte kaas
  • Peper & Zout
  • Snufje gedroogde peterselie

Foto 24-03-15 12 26 19

Verwarm de oven voor op 180 graden Zorg dat het broodje ontdooit is. Hol de binnenkant van het kaiserbroodje uit.

Foto 24-03-15 12 28 14Strooi de kaas in het broodje.

Foto 24-03-15 12 31 03Breek het ei in het broodje, zorg dat de dooier heel blijft. Bestrooi het ei met peper en zout en vervolgens met de peterselie.

Zet het broodje 10 minuten in de oven. Nu leg je aluminium folie over het broodje zodat deze niet te bruin wordt. Vervolgens bak je nog eens 10 minuten.

Foto 24-03-15 12 53 24Is het geen plaatje?

Ik hoop dat ik jullie heb weten te inspireren een lekker broodje te maken met paasontbijt.

Ik ga eerste paasdag gezellig dinchen met mijn moeder en stiefvader. Dit is lunchen/ dineren. Dus vanaf een uur of 15.00 lekker eten en daarna samen een film kijken.

 

Gaan jullie Pasen vieren? En wat doe je dan?

Ook leuk om te lezen

14 Comments

    • Miss Glutenvrij

      Ontdooit, anders kan je ‘m niet uithollen. Ik zal het even in de tekst zetten.

  1. Ziet er weer heerlijk uit! Wat heb je toch altijd heerlijke recepten. Bedankt!!

  2. Wat ziet t we weer superleuk en vooral lekker uit, hier kunnen we wat mee dank je voor t delen en hele fijne Paasdagen xxxx

  3. hoe bak ik met boekweitmeel en maismeel in een broodbakmachine.de inventum 75 het beste mijn brood

  4. Ik vind het heerlijk klinken/eruit zien! Vraagje: is de dooier na 2×10 minuten zacht, middel of hard “gekookt”? Ik houd namelijk van een zachte dooier 😉

    • Miss Glutenvrij

      Hij is dan ‘gekookt’, wil je ‘m zachter doe ‘m dan wat korter in de oven.

  5. Pingback: 8x glutenvrije recepten voor Pasen - MissGlutenvrij.nl

Geef een reactie