Ontbijt Recepten

Glutenvrij appel kaneel havermout ontbijt

In dit artikel deel ik mijn favoriete havermout ontbijt van het moment: een kommetje havermout met appel en kaneel, gezoet met agave siroop en afgetopt met pecannoten. Klinkt heerlijk he? Dat dacht ik ook. Lees snel verder voor dit lekkere recept.

Het is bijna een ritueel geworden, op zondag lekker relaxed ontbijten met havermout. Een havermout ontbijt maken kost iets meer tijd dan een ander ontbijt, maar het is het helemaal waard.

Ingrediënten

 • 50 gram Jumbo Oats van Provena
 • 220 ml melk
 • 2 snufjes kaneel
 • 1 eetlepel agavesiroop
 • Half elstar appeltje
 • 5 pecannoten

Zoals jullie weten, eet ik eigenlijk nooit zo een appel, ik houd er gewoon niet van. Maar zodra een appel wordt verwarmd… o yeah dan houd ik er zeker van! Doordat ik appel door de warme havermout roer wordt ie lekker warm en in combinatie met de kaneel, noten en agave siroop vind ik dit een hemelse combinatie. Agave siroop is net als honing lekker zoet, maar heeft een iets andere smaak. Ik zag laatst dat zelfs supermarkt Aldi biologische agavesiroop verkoopt, heb meteen een flesje meegenomen. Een stuk goedkoper dan die ik al had staan van de Albert Heijn.

De haver die ik gebruik in dit recept zijn de Jumbo Oats van Provena. Deze zijn gecertificeerd glutenvrij en erg lekker. (Ik vind haver sowieso een wonderproduct en een nodige aanvulling binnen een glutenvrij dieet. Het is lekker, vult goed en goed voor de stoelgang.) In plaats van gewone melk kan je ook amandelmelk gebruiken of wat ik nog wel eens doe als mijn melk bijna op is: de helft vervangen met water, werkt ook prima.

Werkwijze
Doe de haver met de melk en één snufje kaneel in een pannetje en begin met roeren. De melk zal aan de kook raken en de haver wordt lobbig. Blijf roeren tot je een kleffige substantie hebt. Pas op dat het niet aanbrand. Snijd een halve appel in stukjes. Giet de havermout in een kommetje en doe hierbij de agavesiroop. Leg hier overheen de appelstukjes en doe hierover één snufje kaneel. Verbrokkel de pecannoten over de appelstukjes. Roer alles goed door elkaar en klaar is je heerlijke havermout ontbijt.

Foto 15-03-15 09 54 10Wat is jouw favoriete ontbijt van het moment?

8 Comments Add New Comment

 1. Betty de Heer says:

  Door jou heb ik havermout ontdekt! Wat een superfood! Geweldig, bedankt.
  Betty.

 2. sabine says:

  Ik begin de dag met havermoutpap. Heerlijk. Ik maak voor 3 dagen tegelijk klaar. 1 ruime kop glutenvrije havermout mengen met 4 koppen soyamelk. Aan de kook brengen en daarna op een klein pitje(evt met zo`n speciaal kookplaatje eronder op gas) 15à 20 min laten staan.
  Afgekoeld en afgesloten kan ik het tot de derde ochtend gebruiken. Scheelt veel tijd.

 3. Miss Glutenvrij says:

  Haver is van nature glutenvrij. Maar tijdens de teelt, de oogst, het transport, de opslag, in de molen en bij de verwerking tot eindproducten (bijvoorbeeld in de bakkerij) komt de haver in aanraking met tarwe, gerst en rogge. Daarom past alleen gecertificeerd glutenvrije haver binnen een glutenvrij dieet. Op de verpakking van deze haver staat het ‘glutenvrij’ logo. Dit verhaal geldt ook voor bijvoorbeeld boekweit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *