Verslag: Glutenvrije markt Veldhoven 2015

veldhoven markt glutenvrijIk stond voor Schär op de Interregionale glutenvrije markt in Veldhoven. Graag deel ik mijn (foto)verslag van dit leuke en succesvolle glutenvrije event.

Bekijk de video voor een sfeerimpressie. Onder de video staat het verslag.

Zaterdag 28 maart was ik op de Interregionale glutenvrije markt in Veldhoven. Deze markt was gratis te bezoeken voor alle leeftijden en werd georganiseerd door de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV). Van 11.00 uur tot 14.00 uur bezochten bezoekers uit Limburg, Noord-Brabant en Zeeland de glutenvrije markt waar ruim 150 meter aan tafels met glutenvrije lekkernijen stonden.

Omdat ik zelf uit Veenendaal kom, bezoek ik altijd de glutenvrije markt in Vianen (verslag 2013) (verslag 2014), Veldhoven was iets verder weg voor mij. Maar ik was hier voor Schär. Zij vroegen mij bij hun stand te staan om het Meesterbakker brood te laten proeven en foto’s van het event te maken. Voor mijn website schreef ik al meerdere artikelen over dit lekkere verse glutenvrije brood (review) (video proeverij in Amsterdam) en verschillende recepten.

IMG_9546Hier sta ik.

IMG_9545Met het Meesterbakker brood.

IMG_9570

Glutenvrij walhalla
De Interregionale glutenvrije markt vond plaats in sportcomplex De Heiberg, een ruime hal met genoeg ruimte voor meters aan tafels waar producenten en webshops hun glutenvrije waar hadden uitgestald. Zoals gebruikelijk stonden overal producten klaar om te proeven. Een walhalla voor elke coeliaak.

Precies om 11.00 uur stroomden de bezoekers naar binnen. Het leek wel of ze voor de deur stonden te trappelen om naar binnen te mogen. Bezoekers met grote boodschappentassen en trolley’s liepen gericht naar een bepaalde stand. Anderen zag ik zoekend kijken waar ze moesten beginnen.

IMG_9566

IMG_9576Blije kinderen
Wat was het heerlijk om al die blije kindergezichtjes te zien. Ik ben sinds ik één jaar oud ben al glutenvrij. Toen ik erg jong was, bestonden de glutenvrije markten nog niet. Langzaamaan heb ik ze zien opkomen. Mijn moeder nam mij trouw ieder jaar mee en ik zag de assortimenten en de markt groeien. Elk jaar was ik dolgelukkig als we weer naar ‘de glutenvrije dag’ gingen. Want alles wat daar te proeven en te koop was, kon ik eten. Geen moment hoefde ik mijn moeder te vragen: ‘mag ik dat?’. Alles maar dan ook alles is glutenvrij. Toen ik al die kinderen dolgelukkig en met zakjes met glutenvrije lekkernijen langs zag lopen werd ik heel gelukkig. Ik zag mezelf als klein meisje en voelde weer dat bijzondere gevoel dat ik voor even niet iemand met een medisch dieet ben, maar omringt ben met alleen maar lekker eten dat ik allemaal mag eten.

Het Meesterbakker brood is er in drie soorten en is lactosevrij. Zodat ook de bezoekers met een lactose-intolerantie het brood zouden proeven, besmeerde ik de boterhammen met drie soorten jam en appelstroop. Bij de stand van Schär waar ik stond, deelde we ballonnen uit, een groot succes. Ook maakten kinderen de Milly (de kleine glutenvrije Libelle van Schär) puzzel In het midden van de zaal stond een grote tafel waar kinderen tekeningen kleurden.

IMG_9580

IMG_9604Goodiebags!

Chocolix & Fruitbar
Sommige bezoekers maakten voor het eerst kennis met het Meesterbakker brood van Schär, anderen vertelden me hoe enthousiast ze zijn over het brood. Goed nieuws: de broden worden in prijs verlaagd. De Classic en Mehrkorn kosten binnenkort €2,99 bij supermarkt Albert Heijn. Bij de Schär stand werden goodiebags uitgedeeld met daarin voor iedereen een Meesterbakker brood en twee nieuwe Schär producten.

chocolixChocolix

Mijn collega’s lieten de nieuwe producten Chocolix en Fruit Bar proeven. Die eerste is een Twix achtige bar, gemaakt van chocola met een crispy binnenkant en een vulling van caramel. Dit is een ware hardloper, want o wat is ie lekker. Binnen een uur waren alle Chocolix uitverkocht. Gelukkig was er bij ons genoeg te proeven en kwamen mensen meerdere keren terug voor nog zo’n lekker stukje. (Binnenkort ligt Chocolix in de winkels!)

IMG_9607Fruit Bar

De Fruit Bar deed het ook erg goed. Dit is een fruitige reep die ideaal mee te nemen is naar school, werk of voor onderweg. Hij ziet er uit als een ‘schoolkoekje’ is stevig, vult goed en heeft een niet te zoete smaak.

IMG_9542Hé jou ken ik!
Bezoekers kwamen naar me toe en zeiden: ‘Hee, ik ken jou van je website, ik heb veel aan je reisverhalen’. of ‘Ik ben zo blij met je recepten, ga vooral zo door.’ Ook sprak medeblogger Anne van Creatief Glutenvrij me aan en kwam ik Erwin de eigenaar van Glutenvrij op Pad tegen. Ik vind het super leuk als jullie me aanspreken. Ik ben altijd in voor een gesprekje.

Ik vond het erg leuk te helpen bij de Schär stand. Dit was voor mij de eerste keer dat ik niet als bezoeker bij een glutenvrije markt was. Ik zag het event nu van een andere kant, erg interessant. Vooral het contact met de bezoekers, de persoonlijke verhalen en de blije kindergezichtjes die ineens alles konden eten, deden me goed. Ik kreeg energie van al deze mensen en heb zin in het volgende event.

Op zaterdag 18 april ben ik er namelijk weer bij in Vianen! Dan is de Nederlandse Coeliakie Dag van 10.00 – 14.00 uur. Ik sta weer bij de Schär stand. Voel je vrij om me aan te spreken. Hopelijk tot de 18e :).

Dit verslag staat ook op de website van Schär.

Waren jullie in Veldhoven en gaan jullie ook naar Vianen?

Ook leuk om te lezen

2 Comments

  1. Jacqueline

    Leuk verslag! Het was zeker een leuke dag en Chocolix is zeker lekker! Heb hem meteen gekocht! :)

  2. Pingback: Verslag: Allergiebeurs 2015 + video’s kookworkshop | Miss Glutenvrij

Geef een reactie