Verslag: Miss Glutenvrij High Wine

high wineEen high tea is leuk: lekkere zoete hapjes en broodjes, maar als je net zo van hartige hapjes houdt als ik én meer van een wijntje houdt dan van thee, organiseer dan een een high wine! Lees hier mijn verslag van mijn 100% glutenvrije high wine die ik 21 maart hield.

Graag laat ik aan jullie zien hoe de high wine die ik organiseerde er uit zag en wat voor lekkers ik allemaal heb gemaakt en gegeten.

Goede begintijd
We startten om 17.30 uur. De high wine was dus ons avondeten. Wat mij betreft kan een high wine tussen 12.00 en tot hoe laat je nog wilt eten, uur of 19.30 bijvoorbeeld. Omdat het allemaal hartige hapjes zijn en er alcohol bij gedronken wordt, wil ik een high wine in de morgen afraden ;).

Foto 21-03-15 17 59 23Het menu
Ik maakte voor iedereen een eigen menu, gaf elke ronde een naam en vertelde welke hapjes iedereen kon verwachten. Ik vind een menu erg leuk. Het geeft sfeer en je weet wat voor gerechtjes er gaan komen. Zo kun je plek overhouden voor bijvoorbeeld het dessert. Zonde als je propvol zit en dat goddelijk toetje ervoor zorgt dat je je over-eet.

De volgende ronde
Dit was mijn eerste high wine. Ik heb wat gegoogled en kwam er achter dat je het beste met een mousserende wijn kunt starten met daarbij een hapje dat de smaakpapillen prikkelt. Voor de tweede ronde koos ik drie van mijn lievelingshapjes waarbij ik een witte wijn schonk. Een lekker belegd broodje daarna, opgevolgd door een ronde met vis en één met vlees. Bij die laatste hoort wat mij betreft rode wijn. Een van mijn favoriete desserts is brownies. Op dit moment ben ik helemaal dol op de combi chocola met karamel en zeezout.

Foto 21-03-15 17 53 46Ik koos als starter voor een dadel gevuld met monchou omhult met spek. Dit is één van mijn favoriete tapasgerechtje en wat mij betreft een hapje dat de smaakpappillen zekert prikkelt: zoet, zacht, zout, romig, knapperig.

Foto 21-03-15 18 21 29Ronde 2: Rolletje cervelaat met kruidenroomkaas, Caprese stick, gevulde eieren.

Foto 21-03-15 19 01 58Bruschetta’s.

Foto 21-03-15 13 37 55‘s Middags stuurde ik deze foto naar een vriendin. Gehaktballetjes maak ik altijd op gevoel. Eitje erin, wat glutenvrije paneermeel erbij, zout, peper, kruiden waar ik zin in heb, gebakken uitje erbij en bakken maar. 

Foto 21-03-15 19 28 10Boekweitblini’s met crème fraîche en zalm.

Foto 21-03-15 14 53 20Ik had nog soesjes in de vriezer sinds kerst, tijd om daar wat mee te doen. Soesjes zijn perfect om hartig te vullen. Ik maakte tonijnmousse van een blikje tonijn, monchou, slagroom en wat kruiden en vulde mijn soesjes daar mee. Heerlijk!

Van de brownies heb ik helaas geen foto gemaakt, maar oh oh oh wat was dat lekker. Het recept komt van deze site. Mijn karamel was alleen in de brownie gezakt, klein schoonheidsfoutje. Maakt niet uit hij was super en ik ga ‘m zeker nogmaals maken.

Foto 21-03-15 18 42 19WINE, because no great story started with someone eating a salad

Wat ben ik blij dat wijn glutenvrij is. Ik houd ervan. Ik heb een super leuke avond gehad met heerlijke hapjes, een heleboel gezelligheid, veel gelach, swingende dansjes en HEEL VEEL wijn.

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren met lekkere glutenvrije hapjes of om je eigen glutenvrije high wine te organiseren.

Heb jij wel eens ge-high wined?

Ook leuk om te lezen

3 Comments

  1. Oeeeehhhhh ik ga die brownie ook maken… Jam Jam…! Wat voor bloem heb je precies gebruikt…? Ikzelf heb geen last van gluten maar mijn vriendin wel… Thanks alvast!

Geef een reactie