Eetdagboek: Maart 2015

eetdagboek maartMaart is voorbij, het mooie weer komt eraan! Tijd om buiten te eten. Afgelopen maand zat ik nog veel binnen, maar heb ik (zoals altijd) weer heerlijk glutenvrij gegeten. Kijk mee naar mijn eetdagboek van maart. 

Afgelopen maand ging ik een aantal keer uit eten, bakte ik weer eens een appeltaart, borrelde ik op het balkon met mijn zusjes en at ik sinds tijden weer eens bami. Ik probeer nog steeds doordeweeks geen chocola te eten, maar met al die paaseitjes overal om me heen, lukte me dat niet. Maar niet uit. Pasen is weer voorbij dus het zal een stuk minder moeilijk zijn. Met het lekkere weer op komst, eet ik vaak lichter en heb ik meer zin in smoothies en fruit. Laat die zomer maar komen.

Foto 01-03-15 13 19 41Ik maakte weer eens een appeltaart. Het recept vind je hier

Foto 01-03-15 14 46 43De vriendin van mijn vader maakte deze glutenvrije pizzabroodjes met tonijn en garnaaltjes toen ik daar op bezoek was.

Foto 01-03-15 18 52 43’s Avonds aten we haar heerlijke spezzatino

Foto 06-03-15 19 02 42Samen met een vriend ging ik uit eten bij Mucha in Veenendaal. In december at ik daar met mijn werk en dat was helemaal fout gegaan. Ik heb tot twee keer toe gluten voorgeschoteld gekregen, het was dat ik zelf zo oplettend was. Ze boden me een gratis diner aan om het goed te maken. Als voorgerecht nam ik carpaccio. Ook kreeg ik een heerlijk warm glutenvrij broodje met aioli.

Foto 06-03-15 19 52 40Hoofdgerecht: In honing gelakte eendenborst. Het eten was perfect en ik ben nergens ziek van geworden. Ik ben blij dat ik Mucha een tweede kans heb gegeven. 

Foto 07-03-15 14 00 35Afgelopen maand leek ik wel verslaafd aan tosti’s, ik kreeg er geen genoeg van.

Foto 07-03-15 18 06 52Samen met mijn zusje borrelde ik gezellig bij mij op het balkon. De glutenvrije toastjes zijn van Van der Meulen.

Foto 08-03-15 12 35 46Mijn lievelings havermout ontbijt van het moment. 

Foto 09-03-15 16 37 25Oosters eten op het werk. Dit was erg lekker en pittig!

Foto 13-03-15 14 53 34Mijn moeder nam deze glutenvrije koekjes voor mij mee uit Duitsland. Erg lekker en romig.

Foto 13-03-15 21 05 50Samen met een vriend maakte ik deze heerlijke glutenvrije lasagne. Ik gebruikte de lasagne bladen van Peak’s Free From.

Foto 15-03-15 13 50 35En weer tosti ;). Nu met ham en kaas.

Foto 16-03-15 16 41 49Weer eten op het werk. Ditmaal paella. Ook erg lekker.

Foto 18-03-15 16 01 46Vriendin Daphne en ik hadden zin in friet met snacks! We gingen naar ’t Pakhuis, ik nam glutenvrije bitterballen en een bamischijf. Oh wat vind ik dit lekker!

Foto 19-03-15 18 17 05Mijn stiefvader maakte heerlijke ristto met lekker veel knoflook en kippendijen. Ik vind kippendijen zoveel lekkerder, zachter en smaakvoller dan filet.

Foto 23-03-15 12 45 44Als lunch at ik een afbakbroodje van Semper en een stuk stokbrood van Schär met pesto, mozzarella, cherrytomaatjes en basilicum. 

Foto 23-03-15 16 40 46Weer eten op het werk. Pasta met vis. Deze maaltijd was iets minder lekker, de vis was heel zout…

Foto 24-03-15 08 24 47Een standaard ontbijt voor mij. Griekse yoghurt met muesli, vers geperste jus en koffie.
Foto 25-03-15 12 34 43Met restjes brie en geitenkaas en oud brood maakte ik deze lunch. Ik ben dol op brie en geitenkaas.

Foto 27-03-15 14 40 40Bij vriendin Daphne maakte ik deze broodjes. Het zijn ciabatta’s van Schär met halal salami (geen varkensvlees! en heel lekker) en kaas. Jammie!

maisOp zaterdag 28 maart hielp ik bij de stand van Schär tijdens de glutenvrije markt in Veldhoven. ’s Avonds ging ik samen met mijn moeder en stiefvader eten bij Juffrouw Tok in Ede. Daar nam ik als voorgerecht een maiskolf (jammie!) en als hoofdgerecht kip piri piri.

Foto 29-03-15 18 41 19Een vriend en tevens kok maakte deze heerlijke maaltijd voor me.

Foto 30-03-15 11 55 09Van Schär ontving ik dit grote chocolade ei. Daarin zaten Fruit Bar en Chocolix, hun nieuwste producten. Dank je wel Schär!

Foto 25-03-15 08 13 33Broodje gevuld met ei. Wat mij betreft een echte eyecatcher met Pasen.

Foto 30-03-15 16 40 58Op het werk at ik bami met saté. Ik kan me niet meer herinneren wanneer ik dat voor het laatst at. Ik heb zitten smullen.

Ik hoop dat jullie mijn eetdagboek weer leuk vonden. Hoe was jullie maand? Hebben jullie al buiten gegeten? Ik wens jullie een hele fijne nieuwe maand toe met heel veel zon en lekker glutenvrij eten.

Liefs Harmke

Wil je altijd als eerste mijn food foto’s zien en vind je het ook leuk een kijkje te nemen in mijn persoonlijke leven? Volg mij dan op Instagram @missglutenvrij.

Ook leuk om te lezen

Geef een reactie