Miss Glutenvrij bestaat 3 jaar!

3 jaarHoera! Miss Glutenvrij bestaat vandaag 3 jaar. Graag blik ik met jullie terug op het ontstaan van Miss Glutenvrij en vertel ik hoe ik aan de naam van mijn site kom. 

14 april 2012 plaatste ik mijn allereerste artikel, dat ging over brood. Ik schrijf over mijn toen zeer geliefde mix van Semper. Toentertijd bakte ik elke week een glutenvrij brood. Lekker vers kant-en-klaar brood was er bijna niet, en al helemaal niet te koop in de supermarkt. Tegenwoordig eet ik alleen maar kant-en-klaar glutenvrij brood. Bakken hoeft niet meer, ik heb er ook geen zin meer in. Lekker glutenvrij brood is te koop en ik ben een dankbare consument.

keukenIn de keuken van mijn oude woning, dit is in 2011. Hier heb ik echt leren koken. Ik kreeg ook steeds meer plezier in zelf eten maken. Voor Miss Glutenvrij heb ik hier vele gerechtjes gemaakt, begin 2013 verhuisde ik naar een andere woning. Inmiddels heb ik een vaatwasser (super fijn als je veel in de keuken staat) en mijn droomfornuis.

IMG_6026Hier zit ik aan een glutenvrije lunch met brood in Veenendaal. Dit was in 2012. Toen was het vrij uniek als een eetgelegenheid glutenvrij brood had. Het was welliswaar dat vierkante droge brood, maar geroosterd met flink wat beleg erop was het best te doen. Het begin was er.

foto2013. Kibbeling op de glutenvrije markt in Vianen. Ik ben een trouwe bezoeker van de Nederlands Coeliakie Dag en schrijf hier na elk bezoek over.

foto (8)2013. De snackbar bij mij om de hoek gaat op mijn aanraden glutenvrije snacks verkopen. Doordat ik hier aandacht aan schonk op mijn site, zagen zij hun omzet en bezoekers stijgen.

Ik zag toen voor het eerst dat ik invloed heb met mijn site, hoe gaaf is dat?! Zomer 2013, na ruim een jaar bloggen, merkte ik dat ik met Miss Glutenvrij positieve dingen kon bereiken. Glutenvrije producenten en anderen die iets met glutenvrij doen, wilden  ineens met mij samenwerken. Van een kleine blog ben ik gegroeid naar een website met meer dan 46.500 unieke bezoekers per maand. Ik sta hier nog steeds van versteld. Miss Glutenvrij is een zogenoemde niche site. Een blog over één klein afgebakend onderwerp: glutenvrij. En toch weten zoveel mensen mijn site te vinden en blijven ze ‘m bezoeken.

Het ontstaan van Miss Glutenvrij
Een veelgehoorde vraag, vooral als mensen mij in real life spreken, is: Hoe kom je bij de naam Miss Glutenvrij? Volgens mij heb ik deze vraag nog nooit online beantwoord, dus hier een uitleg. Zolang als ik weet had ik altijd al blogjes en mini-websites, online pagina’s enz. In 2010, na het behalen van mijn journalistiek diploma had ik samen met een vriendin van mijn opleiding het plan een website te beginnen, dat ging door allerlei redenen niet door. Ik bleef de wens houden een ‘echte’ website te hebben. Ik blogde in die tijd nog wat over mijn persoonlijke leven, maar ik wilde dat ie er kwam: Een site met een persoonlijk onderwerp waar ik vol passie over zou schrijven en waar ik niet over uitgepraat raak.

Positief in het leven
Coeliakie is absoluut niet mijn passie, maar eten en daarover praten en schrijven wel. Ik besloot dat ik voornamelijk over mijn glutenvrije leven wilde bloggen. Een grote stap voor me, want ik had coeliakie na 20 jaar pas een plekje kunnen geven. Ik praatte er voorheen liever niet over, deed alsof het niet bestond… En nu begon ik er een website over. Om anderen te helpen en mijn tips en recepten te delen. Om te laten zien dat ik positief in het leven sta ondanks mijn (voedsel)beperking,

Mijn site moest dus een naam, dat was moeilijk! Ik bedacht van alles met glutenvrij erin, maar vond het veelal suf, niet persoonlijk en niet bij mij passen. In die tijd volgde ik een beautyblogger: Miss Lipgloss. Mijn site zou over mij en mijn glutenvrije leven gaan, dus doopte ik mezelf tot Miss Glutenvrij. En tot de dag van vandaag ben ik super blij met die naam. Het staat voor wie ik ben en wat ik wil bewerkstelligen.

tijdelijke-banner.jpgEen oude banner uit 2012. De slogan vind ik nu heel suf, maar hij klopt wel. Ik leid een gelukkig leven zonder gluten!

551160_174398142687563_431909949_n

 

Mijn allereerste logo, zelf in elkaar geknutseld.

logo (2)

Het logo dat studenten van het Grafisch Lyceum in Utrecht als schoolopdracht voor mij ontwierpen. Ik ben er nog steeds heel blij mee.

3

gluten dwdd2Veranderingen
Wat is er veel veranderd in 3 jaar tijd. Glutenvrij is booming. Van een vaag onbekend dieet (‘dan mag je geen melk toch?’) is het veranderd in een modetrend en is in elke supermarkt wel een glutenvrij schap, jeehj! In de afgelopen drie jaar is mijn blog ook veranderd. In het begin liet ik elke week een fotodagboek zien van wat ik meemaakte en showde ik ook nog mijn geshopte kleding in video’s. Dat doe ik nu niet meer. Nu heb ik Instagram en gaat mijn website alleen nog maar over mijn glutenvrije levensstijl.

mac (2)

IMG_0022Recepten en reizen
Vanaf de dag dat ik startte met mijn site schrijf ik verslagen van mijn vakanties en dat blijf ik doen. Ik vertel na elke reis die ik maak of ik goed glutenvrij heb kunnen eten. Ik merk dat deze verslagen gretig worden gelezen en ik krijg regelmatig leuke reacties dat volgers zoveel aan mijn tips hadden. Ook deel ik al drie jaar lang recepten en dat blijf ik doen, want ik ben dol op lekker eten, koken en bakken.

Ik ben blij met hoe mijn site nu is. Ik raak maar niet uitgepraat over glutenvrij eten en leven. Het is wie ik ben. Ik houd van mijn site, mijn kindje waar ik tijd, liefde en energie in steek. Ik hoop jullie nog lang te plezieren met mijn glutenvrije (reis)avonturen, tips, recepten, eetfoto’s, reviews, verhalen enz.

Dank je wel dat jij Miss Glutenvrij bezoekt!

Win! Houd mijn website in de gaten, want omdat Miss Glutenvrij jarig is, ga ik deze week glutenvrije prijzen weggeven! 

Ook leuk om te lezen

12 Comments

 1. Alweer drie jaar! Gefeliciteerd! Ik lees altijd met plezier de verhalen en tips.

 2. Gefeliciteerd met je blog verjaardag! Sinds ik Coeliakie heb vanaf oktober 2014 heb ik je blog al vaak bekeken, dankjewel!

 3. Hieperdepieperrrrr hoeraaa van harte gefeliciteeerd Harmke, drie jaar alweer zeg, ik volg jou verhalen iets meer dan n jaar en ben nog steeds superblij met jou blog en hoop dat je dit nog heel lang blijft doen, hopelijk tot zaterdag

 4. Cheyenne

  Gefeliciteerd!

  Hopelijk komen er meer jaren aan, ik blijf je graag volgen!

 5. Proficiat, met je 3 jarig bestaan.
  Ik geniet er van om de verhalen en tips te lezen maar zeker de receptjes.

 6. Astrid

  Gefeliciteerd! Ik ben zelf nog elke dag blij dat jouw site er is! Op naar de volgende 36 jaar!
  Groetjes, Astrid

Geef een reactie