Glutenvrije champignon ragout met ham

Mijn moeder maakte vroeger altijd champignon ragout als we pannenkoeken aten. Nu maak ik mijn eigen champignon ragout. In dit artikel deel ik mijn recept. Uiteraard glutenvrij en zonder pakjes en zakjes.

Dit recept is niet moeilijk maar o wat is ie smaakvol. Heerlijk op een pannenkoek maar ook te gebruiken bij veel andere gerechten.

Ingrediënten

  • 150 gram champignons
  • 40 gram glutenvrije bloem (bijvoorbeeld Mix C Schär)
  • 1 middelgrote ui
  • 40 gram roomboter
  • 400 ml melk
  • 1 glutenvrije bouillon tablet (Healthy Planet)
  • Peper & zout
  • 6 dunne plakken (achter)ham

Werkwijze
Snipper de ui, borstel de champignons schoon en snijd ze in stukjes. Verhit een beetje van de roomboter in een koekenpan en bak de gesnipperde ui en champignons op laag vuur in ongeveer 5 minuten. Smelt de rest van de boter in een steelpan en roer er de bloem door en laat het heel even zachtjes pruttelen. Schenk al roerend de melk er bij en verkruimel de bouillon tablet er boven. Blijf roeren tot de saus glad en gebonden is. Roer dan het champignon mengsel door de saus en laat het op een laag vuur nog even zachtjes pruttelen. Snijd de plakjes ham in stukjes en voeg deze als laatste toe.

IMG_6167 (2)Het recept voor mijn zelfgemaakte pannenkoeken vind je hier.

Ook leuk om te lezen

11 Comments

  1. Oh wat ziet dát er heerlijk uit was al n tijdje op zoek naar t recept van gv ragout dus Dank je hiervoor ;-) weet jij of er toevallig ook gv ragout bakjes bestaan?

    Liefs
    Karyn

    • Prima oplossing is om een hard broodje te vullen met ragout.
      Het bovenste gedeelte van het bolletje gebruik je dan als deksel.
      Uiterraard hebben we het dan over glutenvrije broodjes!:)

  2. Astrid

    Deze komt van de week op tafel te staan. Bedankt voor het delen!

  3. Toke Simons

    Heerlijk dit recept, ga dit zeker maken, ik vind weinig recepten van sausjes.

    groetjes Toke

Geef een reactie