Verslag: Nederlandse Coeliakie Dag 2015

coeliakie dag 2015Ik stond bij de stand van Schär tijdens de Nederlandse Coeliakie Dag in Vianen. Graag deel ik mijn verslag van dit grootse succesvolle glutenvrije event.

Zaterdag 18 april was de Nederlandse Coeliakie Dag in Vianen, georganiseerd door de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Van 10.00 uur tot 14.00 uur werden verschillende lezingen en bijeenkomsten gehouden, diëtisten stonden paraat vragen te beantwoorden, mensen konden elkaar ontmoeten, er was een glutenvrije lunch en zoals ieder jaar ook een glutenvrije markt.

Ik ben een trouwe bezoeker van de Nederlandse Coeliakie Dag. Dit jaar had Schär mij gevraagd of ik net zoals in Veldhoven bij hun stand wilde staan. Dit jaar was de glutenvrije markt twee keer zo groot als vorig jaar. In twee zalen stonden verschillende producenten en leveranciers om hun glutenvrije producten te laten proeven en verkopen.

Foto 18-04-15 11 01 53

Foto 18-04-15 10 50 00

Foto 18-04-15 10 59 21

Gratis goodiebags
Om 10.00 uur gingen de deuren van de glutenvrije markt open en het was direct druk. Bezoekers met aan beide armen lege boodschappentassen gingen op hun doel af, andere keken rustig rond waar ze eens zouden beginnen. Het was ook direct druk rondom de stand van Schär. Daar werden gratis goodiebags uitgedeeld met daarin de nieuwste Schär producten. Die nieuwe producten vielen goed in de smaak bij de bezoekers, zij proefden alles naar hartenlust. Ook de flyers, magazines en folders werden gretig in tassen gedaan. Kinderen kwamen meerdere keren langs de Schär stand om al het lekkers te proeven.

Foto 18-04-15 10 50 53 (1)

 

Foto 18-04-15 09 52 47

Ik promootte voor Schär het Meesterbakker brood (lees hier mijn review). Deze is er in drie soorten: Vital, Mehrkorn en Classic. Het Meesterbakker brood is lactosevrij en zodat ook de mensen met een lactose-intolerantie het brood zouden mogen proeven, had ik de boterhammen besmeerd met drie soorten jam en appelstroop. Veel mensen maakten voor het eerst kennis met dit verse glutenvrije brood. Anderen vertelden aan me hoe enthousiast ze zijn over vooral die bepaalde smaak. De uitspraak ‘smaken verschillen’ was overduidelijk van toepassing, ieder heeft zo zijn favoriet.

Foto 18-04-15 12 42 59M’n grootste fans Danique en haar mama Karyn. Leuk jullie in het echt gezien te hebben.

Foto 18-04-15 19 30 15Mag ik met je op de foto?
Oh wat vond ik het leuk om zoveel van jullie te zien! Ik had een t-shirt aan met ‘Miss Glutenvrij’ erop en naast mij stond een poster met mijn foto en website erop. Ik was dus niet te missen, haha. Ik vond het super leuk even met jullie te kletsen en ik kreeg zelfs twee keer de vraag: ‘mag ik met je op de foto?’, huh wat??? met mij?! Ik was er aardig van ondersteboven, dat mogen jullie best weten.

Foto 18-04-15 10 54 36Ook kwam ik nog een aantal collegabloggers tegen.

Annika loopt Nijmeegse 4 Daagse voor coeliakie
Annika van Luijken kwam naar me toe en vertelde dat ze mee gaat doen aan de Nijmeegse 4 Daagse om geld in te zamelen voor onderzoek naar testen voor coeliakie. Zij wil graag dat alle kinderen onder de 12 jaar bij het consultatiebureau of via de schoolarts worden onderzocht op coeliakie.

Wauw! Wat super stoer dat je de Nijmeegse 4 Daagse gaat lopen Annika, dat doe ik je niet na. Ook vind ik je missie super goed en wil ik je graag helpen zoveel mogelijk geld op te halen.

Je kunt Annika steunen door geld over te maken via www.devierdaagsesponsorloop.nl
Info: Annika4Daagse@gmail.com

Tot volgend jaar
Ik heb een super leuke dag gehad en hoop er volgend jaar weer bij te zijn. Omdat ik bij de stand van Schär stond, heb ik zelf niks kunnen kopen. Maar dat maakt niets uit. Na al die jaren zelf bezoeker te zijn geweest, vond ik het een leuke ervaring achter een stand te staan. Hierdoor heb ik met heel veel van jullie kunnen praten.

Liefs Harmke

Mijn verslag staat ook op de website van Schär.

Ook leuk om te lezen

5 Comments

  1. Oh wat goed van Annika! Alvast veel succes!
    Misschien kom ik haar nog wel tegen, want de Nijmeegse Vierdaagse ben ik natuurlijk altijd bij :D

  2. Ik schreef het al bij Mirjam: ik was van plan te komen, maar helaas, het is niet gelukt. Ik had graag in het echt even kennis met je gemaakt :-) Volgend jaar, wie weet.

  3. Yeeeaahh wat ontzettend leuk om je nu eens in het echt te ontmoeten we vonden het echt super, bedankt voor de foto :-) en wat goed van Annika zeg, heel veel succes en hopelijk krijgen we nog te horen hoeveel je opgehaald hebt, toppie!! En we waren er voor de eerste keer en jeetje wat een volk is er op af gekomen, het was een beetje overdonderend om al die grijpgrage mensen te zien hahaha….groot gelijk natuurlijk, we vonden het een leuke dag en aangezien we de keuken nog krijgen komen we volgend jaar zeker terug om onze vriezer te vullen ;-) veel liefs van ons
    xxx

  4. Pingback: Verslag: Allergiebeurs 2015 + video’s kookworkshop – MissGlutenvrij.nl

Geef een reactie