Mei is Coeliakiemaand!

plainlogoHet is  Coeliakiemaand! Coeliakie is nog steeds veel te onbekend. Nog zoveel mensen lopen rond met onbegrepen klachten en daar ga ik samen met een groep glutenvrije bloggers iets aan doen. De hele maand mei staat in het teken van coeliakie. Lees er meer over in dit artikel en help ons iedereen te vertellen over Coeliakiemaand.nl.

Een aantal weken geleden stuurde Elize van Stories of a Coeliac.nl een mail over coeliakie bewustwordingsmaand. In Amerika is celiac awareness month echt een ding en wordt de hele maand mei aandacht besteed aan coeliakie. Tijd om het in Nederland ook groot aan te pakken vind Elize en daarom zal nu voor het eerst in heel Nederland de hele maand mei in het teken staan van coeliakie.

Ons doel: Bekendheid rondom coeliakie!

Ons plan
Samen met een groep glutenvrije bloggers brainstormden we er op los en maakten we een plan. Wij gaan coeliakie bekend maken. Zoveel mogelijk mensen moeten weten van deze auto-immuunziekte. Er is helaas (nog) geen medicijn, het enige wat helpt is een levenslang glutenvrij dieet.

Website
Op coeliakiemaand.nl staat alle informatie over coeliakiemaand. Er is een persruimte, er verschijnen blogs op over coeliakie, we hebben een promofilmpje, leuke goodies, actie en ga zo maar door.

Social media
Coeliakiemaand is te vinden op de volgende social media:
facebook.com/Coeliakiemaand
instagram.com/coeliakiemaand
pinterest.com/coeliakiemaand
twitter.com/coeliakiemaand

#hashtag
De officiële hashtag van coeliakiemaand is #coeliakiemaand. Gebruik ‘m vooral, want hoe gaaf zou het zijn als we trending topic worden? Ik ga de hashtag de hele maand gebruiken bij alles wat ik doe op social media en met coeliakie te maken heeft. Doen jullie mee?

Persbericht
We stuurden een persbericht rond naar zoveel mogelijk media. Je leest ‘m hier. Voel je vooral vrij ‘m te delen. Ook riepen we sponsors op om mee ons te helpen van Coeliakiemaand een succes te maken.

 

lintjefacebook

Groen lintje
Coeliakie heeft net als borstkanker een eigen lintje. De kleur hiervan is groen. We gebruiken het groene lintje voor bekendheid voor coeliakie. Ook zullen we het gebruiken als herkenbaar symbool voor Coeliakiemaand.

Wat doe ik om coeliakie bekend te maken?
Ik ben glutenvrij, ik adem glutenvrij, zo’n beetje alles wat ik doe is glutenvrij. Volgens mij weet iedereen in mijn omgeving wel dat ik coeliakie heb. Ik bazuin het altijd uitgebreid rond. Met mijn website MissGlutenvrij.nl bereik ik voornamelijk de mensen die al bekend zijn met coeliakie. Door samen te werken met een groep glutenvrije bloggers en zoveel mogelijk mensen, media, bedrijven etc. aan te spreken hoop ik coeliakie bekend te maken onder het grote publiek. Ik hoop dat we mensen aanspreken die ook coeliakie hebben, maar dit nog niet weten.

Op tv
Ik hoop dat één van de glutenvrije bloggers (wie weet ik?) bij Koffietijd of RTL Late Night mag komen vertellen over coeliakie. Dan bereiken we in één keer zoveel mensen! Ook ga ik samen met Elize enquêtes houden in Nijmegen en mensen kennis laten maken met glutenvrije producten. Ik wil posters ophangen in mijn woonplaats Veenendaal en ik ga heel veel in mijn glutenvrije t-shirt rondlopen. Natuurlijk zal ik ook bloggen over coeliakiemaand en spam ik social media vol.

Foto 22-04-15 16 24 40In de webshop van glutenvrijemarkt.com kun je het gave t-shirt dat ik aan heb kopen. Naast deze zijn er nog een aantal andere modellen, ze zijn er voor mannen en vrouwen. Ook kan je een super coole tas kopen. Klik hier of op de foto van mij het het shirt aan om naar de webshop te gaan.

posterHoewel steeds meer mensen de diagnose coeliakie krijgen, is het volgens de Nederlandse Coeliakie Vereniging nog steeds de meest onbekende volksziekte van Nederland. Geschat wordt dat 160.000 mensen coeliakie hebben en 135.000 mensen dit nog niet weten. 

banner1

wcfunOp coeliakiemaand.nl vind je alle verdere informatie en acties. Wil jij ook helpen coeliakie bekend te maken? Graag! Ga dan naar onze website.

#wijbloggenglutenvrij
Deze bloggers van #wijbloggenglutenvrij schrijven vandaag ook een blog waarin zij vertellen wat zij doen om coeliakie bekend te maken:
creatiefglutenvrij.wordpress.comglutenvrijemama.nlglutenfreeamsterdam.blogspot.comwww.foodless.nl
glutenvrijeblog.nlstoriesofacoeliac.comwww.deglutenvrijeman.nlmijnserendipity.wordpress.com,
ikbenglutenvrij.nlhomeofcomfort.nlwww.gluuts.nlwww.glutenvrijers.bealtijdglutenvrij.nl,
www.pinkpequena.nlsandratelgen.wordpress.comlaurienis.comdiysforyouandme.weebly.com

Wat doe jij om coeliakie bekend te maken?

Ook leuk om te lezen

5 Comments

 1. Hoi Harmke,

  Ik vind het initiatief voor de Coeliakie maand geweldig. Mijn dochter van 13 vind het tshirt wat jij van Miss Glutenvrij hebt veel mooier, die zou ze graag willen hebben, verkoop jij die ook?

  groetjes Kitty

  • Miss Glutenvrij

   Hi Kitty,
   Ah wat lief van je dochter. Helaas verkoop ik die niet.

 2. Cheyenne

  Super!

  Zelf gebruik ik geen social media, anders deed ik zeker mee.

  Fantastisch als er één van de bloggers bij RTL mag komen! Dit zou een heel mooi zijn om veel aandacht te krijgen voor coeliakie.

  Heel veel succes, ook aan de andere bloggers!

 3. Ik hoop dat nog heel veel media gaan reageren. Fingers crossed! En veel van onze niet glutenvrije collegabloggers zijn ook bereid om te helpen, dus dat is heel tof! :)

Comments are closed.