Glutenvrije zomertips

Het mooie weer komt eraan! Oh wat heb ik zin in de zomer. Strand, BBQ, vakantie, festivals, ik kan niet wachten. Maar tijdens al deze activiteiten moet er vaak ook worden gegeten. In dit artikel deel ik mijn glutenvrije zomer tips.

In de afgelopen drie jaar schreef ik verschillende artikelen met tips om glutenvrij te reizen, maar ook tips om op kamp te gaan, te bbq-en naar festivals te gaan. Graag deel ik mijn tips nog een keer in één handig artikel.

IMG_0100

Vakantie
Afgelopen januari schreef ik een artikel met mijn tips om glutenvrij op vakantie te gaan in 2015. Turkije, Spanje, Marokko, Londen, Berlijn. Ik ben er geweest en vertel je hoe het er is als je glutenvrij moet eten. Je leest het hier.

Can I get a gluten free meal?
Algemene tips om glutenvrij op reis te gaan, zoals wat neem ik mee, wat moet ik doen ter voorbereiding, hoe zorg ik dat ik niet ziek word etc. lees je hier.

Glutenvrij op (school)kamp
Ik ben van mijn 8e tot mijn 16e ieder jaar op zomerkamp geweest. Een week lang zonder ouders allerlei leuke activiteiten doen, ik vond het heerlijk. Ook met school en de kerk ben ik een aantal keer op kamp geweest. mijn tips om glutenvrij op kamp te gaan lees je hier.

festival3Festival
Sinds mijn 18e bezoek ik ieder jaar wel een aantal festivals. Lekker dansen in het zonnetje, ik houd er van. Maar ook dan moet er worden gegeten. Ik merk dat er steeds meer aandacht is voor glutenvrije voeding. Zo heeft Lowlands zelfs een hele glutenvrije kraam. De ‘healthy lifestyle trend’ helpt hier gelukkig ook bij. Ik hoop dat deze trend zich voortzet. Mijn tips die ik in de beginperiode van mijn blog schreef (toen was er nog vrijwel geen aandacht voor glutenvrije voeding), lees je hier.

BBQ glutenvrij
Het leuke van de zomer vind ik buiten eten. Gezellig lekker lang tafelen in het zonnetje. Ik ben ook dol op bbq-en. Dit is natuurlijk één groot kruisbesmettingsgevaar. Maar het is zeker niet onmogelijk. Lees hier mijn tips.

Nog meer tips?
Kan ik nog meer tips geven? Zijn er (zomerse) onderwerpen waarvan jullie benieuwd zijn hoe ik dat doe? Laat het me weten bij de comments dan kan ik er een artikel aan wijden.

Ook leuk om te lezen

1 Comment

  1. Bedankt voor je tips! Ik vind het altijd zo moeilijk dat je met coeliakie bijna niets spontaan kan doen. Je moet (naar mijn idee dan) altijd wel iets van te voren regelen of meenemen.

Geef een reactie