Video: Coeliakiemaand

De hele maand mei is het Coeliakiemaand. Speciaal hiervoor is er een video gemaakt. Ik deel ‘m graag met jullie! Ik zit er trouwens ook in :D.

Ik vind het zo leuk dat het Coeliakiemaand is. Samen gaan we er voor zorgen dat coeliakie bekend wordt. Dat diagnoses worden gesteld en dat mensen van buikpijn en andere vreselijke klachten worden verlost!

Zoals je kan zien heb ik een rolletje in de video voor Coeliakiemaand. Ik hoop dat de video veel wordt bekeken, deel ‘m dus ook vooral.

Foto 22-04-15 16 27 00Coeliakiemaand = Blije buiken!

Speciaal voor de website coeliakiemaand.nl schreef ik een blog waarin ik vertel over coeliakie en ik. Ook vertel ik waarom ik meedoe aan Coeliakiemaand.

Ik ben Harmke Schippers, 26 jaar en ik blog nu 3 jaar over mijn glutenvrije leven op mijn website MissGlutenvrij.nl. Sinds ik één jaar oud ben heb ik coeliakie. Ik weet dus niet beter dan dat ik glutenvrij moet eten. Toch betekent dit niet dat ik het niet moeilijk heb gehad mijn ziekte te accepteren.

Als kind was mijn leven zorgeloos. Mijn moeder regelde alles. Er was altijd wel een glutenvrije traktatie voor mij, als er frietjes gegeten werden tijdens een kinderfeestjes bracht mijn moeder mijn eigen frituurpan en ook ging ik ieder jaar op zomerkamp met een weekvoorraad aan glutenvrij eten. Ik deed eigenlijk alles wat een ander kind ook deed en kwam niets tekort, mijn moeder zorgde dat ik me niet anders hoefde te voelen.

Smokkelen en ruzie met mezelf

Als puber kreeg ik het moeilijk. Vrienden aten tijdens gezellig avonden frituurhapjes waar ik dan stiekem ook van mee-at, ik wilde niet afslaan, uitleggen waarom ik niets nam, ik schaamde me en was verdrietig omdat ik niet zo kan zijn als de rest. Ik heb heel veel gesmokkeld, had ruzie met mezelf, kon maar niet accepteren dat ik een chronische ziekte heb waardoor ik zoveel dingen niet kan eten. …..

Benieuwd naar de rest van mijn verhaal? Je leest het hier.

Ook leuk om te lezen