Recept: Amandel appelcake

Foto 05-04-15 16 31 59Mijn stiefvader maakte een hele lekkere amandel appelcake. Ik at ‘m met Pasen en deel dit fijne van nature glutenvrije recept graag met jullie.

Je maakt de amandel appelcake heel eenvoudig met amandelmeel wat van nature glutenvrij is. Ik ben dol op dit meel, want het maakt je baksels altijd zo heerlijk zacht en luchtig. Deze cake is heel smaakvol en totaal niet droog, ook is ie vrij machtig. Aan een klein puntje heb je genoeg.

Foto 05-04-15 14 07 38
Ingrediënten

  • 3 appels
  • 1 citroen
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 15 gram stevia (kan je vervangen door 150 gram suiker)
  • 375 gram amandelmeel
  • 8 eieren
  • Handje rozijnen
  • 2 eetlepels bruine rum

Werkwijze
Verwarm de oven voor op 165 graden. Laat de rozijnen wellen in de rum. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Rasp de citroen, halveer en pers het sap uit boven een pan. Voeg 2 eetlepels witte basterdsuiker, citroenrasp en de appelblokjes toe. Gaar de appelblokjes zo’n 8 minuten. Roer de amandelmeel, eieren, de rest van suiker, de stevia, de rozijnen en de appels tot een glad beslag. Giet het beslag in de ingevette springvorm. Bak de cake in zo’n 40 minuten goudbruin en gaar.

Voor een kindvriendelijke versie van deze cake laat je de rum achterwege ;).

Ook leuk om te lezen

9 Comments

  1. Kan je de witte basterd suiker ook vervangen door iets? Ben namelijk ook suikervrij aan het eten…

    groetjes

    Tania

  2. Is het dan 15 gram stevia òf 150 gram witte basterdsuiker…?

    • Miss Glutenvrij

      Sowieso 150 gram basterdsuiker en dan nog 150 gram erbij of 15 gram stevia

  3. Pingback: Eetdagboek: April 2015 | Miss Glutenvrij

  4. Hoe groot is springvorm die je hiervoor gebruikt hebt?
    Groetjes
    Joyce

  5. Pingback: glutenfree + lactofree #9 ‘Praktische adviezen!’ | ANNE GROEN

Geef een reactie