Eetdagboek: April 2015

ed aprilAfgelopen maand was het Pasen, maakte ik weer eens kibbeling en ging ik meerdere keren uit eten waarbij ik één keer zelfs een glutenvrij koekje bij de koffie kreeg (!). Kijk mee naar mijn eetdagboek van april.

In dit verslag lees je over twee restaurants die het qua glutenvrije voeding helemaal hebben begrepen. Ik word daar zo blij van! En natuurlijk zie je weer heel veel meer lekkere glutenvrije gerechten en producten.

1Eerste Paasdag bracht ik door met mijn moeder en stiefvader. Dit is een deel van wat wij aten. Gevulde eieren, blini’s met zalm en amandel appelcake.
2Kaasplankje. Crackers zijn van Schnitzer.

3Tweede Paasdag kwam mijn zusje met haar vriend. We maakten kibbeling.

5Te lekker brood van Schnitzer! Ik maakte mijn favoriete broodje Caprese XL.

6De vriendin van mijn vader nam mij mee naar Thermen Bussloo. Daar aten we in restaurant Intens. Oh wat een bijzondere ervaring. Het glutenvrije broodje was sowieso al heerlijk. De tweede foto is een amuse van kaas. Het voorgerecht was van knolselderij, witte chocola, koffie en gefrituurde kappertjes, woo! Zo’n bijzonder combinatie heb ik nog nooit gegeten. Tussengerecht kalf en tonijn.

7Als hoofdgerecht had ik zeeduivel ine en soort curry. Dit was zo zo lekker! Als je bijzonder lekker wilt eten, moet je naar dit restaurant. Ik stond versteld.

8Het ontbijt ook in restaurant Intens. Alles is super vers. De jam is ook zelf gemaakt en alles is echt heerlijk. Alleen al voor het eten wilde ik er blijven haha.

Foto 17-04-15 14 12 41Asperges. Wie at ze niet afgelopen maand ;). Mij boeien ze eigenlijk niet zo, doe mij maar een lekkere andere groente.

Foto 17-04-15 14 12 48 (1)Ontbijtje van Griekse y0ghurt, tutti frutti fruit, pecannoten, kaneel en agave siroop.

Foto 17-04-15 14 12 49 (1)

Aardappelkroketjes van Aldi met broodjes (Schnitzer) huisgemaakte tonijnsalade met avocado.
Foto 17-04-15 14 12 49Arabisch eten op het werk. Vooral die kip, koolsla en tomatensalade waren super lekker. Ik had in plaats van couscous rijst. Ook prima.

Foto 17-04-15 14 12 50Lekker buiten eten op mijn balkon. Broodjes van Schnitzer (Brunch mix) met zalm en kipfilet en een lekker smoothie. 

Foto 17-04-15 14 12 56Mosterdsoep eten bij mama en stiefpa.

Foto 17-04-15 14 12 57En verschillende hapjes. Taugé salade, kip masala courgette pannenkoekjes en een stukje schnitzel.

Foto 17-04-15 18 58 59Uit eten bij tapas restaurant Redz in Ede. Oh wat was het lekker! Tapas is toch echt wel mijn lievelings eten.

Foto 17-04-15 19 33 30Jammie tapas!

Foto 19-04-15 09 42 26Ik sliep bij vrienden en kreeg als ontbijt een broodje tonijnsalade met een smoothie.

Foto 19-04-15 18 43 54Half stokbrood uit de oven met pesto, tomaat, mozzarella, pijnboompitten en rucola.

Foto 20-04-15 16 33 03Pasta eten op het werk.

Foto 21-04-15 16 05 54Ik kreeg deze popcorn van Joe & Seph’s opgestuurd. Normaal boeit popcorn me niet zo, maar woo dit is lekker!!! Vooral de zeezout karamel variant (lijkt op Tony’s chocola woehoe). Ik ben fan! Helaas zijn de zakjes wel vrij prijzig.€2,69. Ze zijn te koop bij Shell tankstation.

Foto 21-04-15 18 50 36Met overgebleven rucola sla maakte ik dit stamppotje.

Foto 22-04-15 14 07 07Tijdens de glutenvrije markt in Vianen kreeg ik van st. Hendricks knakworsten en vleeswaren mee. Erg lekker.

Foto 24-04-15 18 57 27Ik kookte voor vriendinnetjes deze maaltijd. Kip gemarineerd in sojasaus en sambal met glutnevrije satésaus (AH), aardappelkroketjes (Aldi) en een salade van meloen en geitenkaas.

Foto 26-04-15 08 51 21Snickers crackers woehoe. Met een mango smoothie

Foto 26-04-15 13 20 35Vriendin van mijn vader maakte deze broodjes met rode pesto, mozzarella, tomaat en Italiaanse kruiden.

Foto 26-04-15 13 22 09En een lekker kippensoepje.

Foto 26-04-15 20 03 10’s Avonds gingen we uit eten bij ’t Spookhuys in Hattem. Dit is echt een aanrader qua glutenvrij! Een heerlijke amuse, super lekker glutenvrij broodje. smaakvol voorgerecht van garnalen, hoofdgerecht van varkenshaas met champignons om je vingers bij af te likken, wat veel smaak!

Foto 26-04-15 20 20 55En kijk! Een glutenvrij koekje bij de koffie. Wooo! Dit is een voorbeeld voor restaurants. Hulde voor ’t Spookhuys in Hattem.Foto 28-04-15 10 41 09 Hebben jullie het blad Glutenvrij al gespot? Ik kreeg ‘m opgestuurd en ga er binnenkort uit koken.


Foto 28-04-15 19 29 58Mijn zusje Esther kookte pasta met kip en rode saus voor me. 

Foto 30-04-15 08 54 12

Ontbijt! Zelfgemaakte granola: 100 gram noten (wat ik nog in huis had: walnoten, pecannoten en amandelen) 100 gram glutenvrije havermout (Provena). Dit samen mixen. 1 eetlepel kokosolie met paar lepels honing in pannetje opwarmen en door havermout mengsel doen. 15 minuten op 170 graden in oven. 50 gram cranberry’s en rozijnen erbij en tadaaaa! Lekker met Griekse yoghurt en een bakkie koffie.

Zo dat was ‘m weer voor deze maand. Ik hoop dat jullie het leuk vonden mijn eetdagboek te bekijken. Als ik ‘m zo terugkijk heb ik zo lekker gegeten. Vooral restaurant Intens en ’t Spookhuys zijn aanraders als je super lekker glutenvrij wilt eten.

Raw Food Festival
Zondag 14 juni bezoek ik het Raw Food Festival in Amsterdam. Ze focussen zich ook op glutenvrije voeding. Ik ben heel benieuwd wat ik kan verwachten. 

Allergiebeurs
Ook sta ik 29 en 30 mei op de Allergiebeurs in Houten. Daar ga ik live koken met producten van Schär. Ik vind het super spannend, want ik heb dit nog nooit gedaan. Ik laat graag zien hoe je gemakkelijk lekker glutenvrij een gerecht kunt maken.

Hebben jullie nog leuke plannen voor de aankomende tijd?

Wil je altijd als eerste mijn food foto’s zien en vind je het ook leuk een kijkje te nemen in mijn persoonlijke leven? Volg mij dan op Instagram @missglutenvrij.

Ook leuk om te lezen

5 Comments

  1. nathalie

    Wooww thermen bussloo, wat ziet dat er allemaal lekker uit zeg! Veel inspiratie opgedaan om zelf eens wat anders te eten. Wist je trouwens dat aldi ook gv satesaus heeft? De Indonesische satesaus is daar gv

  2. Welke pasta eet jij? Ziet er veel beter uit dan de pasta die ik maak, die wordt zo klef…

    • Miss Glutenvrij

      Die m’n zusje maakte bedoel je? Die is van Albert Heijn.

Geef een reactie