Review: Falafel mix van Orgran

Ik maakte falafel met de glutenvrije falafel mix van Orgran. Benieuwd wat ik er van vind. Lees hier mijn review.

Het Australische merk Orgran kennen jullie vast wel. Ze hebben verschillende producten die vrij zijn van heel veel allergenen. Ik schreef al eens een review over hun vanille cake mix. In deze review is hun falafel mix aan de beurt. Ik bestelde de mix bij webshop Goodso.

Een vriendin van mij is dol op falafel. De beste falafel haal je volgens haar in Israël. In mijn hele leven heb ik nog nooit falafel gegeten omdat er altijd gluten in zit. Toen ik de mix van Orgran zag in de webshop van Goodso kon ik het niet laten ‘m te bestellen. Ik nam de mix mee naar mijn falafel liefhebbende vriendin en ik ging aan de slag. Graag laat ik je weten wat wij van de falafel mix vinden.

Foto 01-05-15 17 52 29Dit is het pak. Zoals je kunt zien, is de mix vrij van heel veel allergenen. Het belangrijkste voor mij is natuurlijk dat ie glutenvrij is, maar als je ook nog andere allergieën hebt, kan je deze mix waarschijnlijk ook eten.

Foto 01-05-15 17 52 43De ingrediënten.

Foto 01-05-15 17 52 54Het enige wat je hoeft te doen is water bij de mix en even wachten.

Foto 01-05-15 17 56 34Het zakje mix.

Foto 01-05-15 18 05 06Ik gebruikte iets meer dan 170 ml water, anders was de bal wel heel droog. De mix ruikt erg kruidig, het doet me denken aan nasi kruiden.

Foto 01-05-15 18 17 29Na iets minder dan 15 minuten draaide ik deze balletjes. Dit ging heel makkelijk, het kruimelde vrijwel niet. De bal was niet groter geworden door de natriumbicarbonaat (een soort bakpoeder). Wellicht dat je de falafel ook kunt maken zonder te wachten.

Foto 01-05-15 18 21 02Ik verhitte een flinke laag zonnebloemolie in een koekenpan en bakte de balletjes tot ze een beetje bruinig werden.

Foto 01-05-15 18 33 08Tadaaa, falafel. Eigenlijk hoor je falafel te eten tussen een broodje en met allerlei soorten groentes en salades. Dat deden wij niet. 

Foto 01-05-15 18 58 44Wij namen er friet bij.

Qua smaak vind ik het op nasi kruiden lijken of op een bami schijf. De balletje zijn krokant maar vrij droog en proeven niet heel bijzonder. De buitenkant heeft wel iets weg van een gehaktbal qua structuur. Eigenlijk vind ik het maar een droge hap nasi kruiden. Ik zou de mix niet nog een keer kopen. De balletjes zijn veel te droog.

Mening van mijn vriendin: ‘Het heeft de kleur van falafel, maar de kruiden komen niet overeen met wat ik gewend ben, ik herken het ergens ver weg. De structuur is droog en lijkt op glutenvolle kant-en-klare falafel mix. In de supermarkt kan je kant-en-klare kopen die lijken nog meer op falafel dan die jij nu met deze mix hebt gemaakt. Ik vind het teveel moeite voor niet echte falafel.’

Mm… Niet heel positief dus. Mijn eerste ervaring met falafel was een tegenvaller. Ik heb ook niet alle balletjes opgegeten. Ik wil graag nog een keer falafel maken vanaf de basis. Dus met kikkererwtenmeel en dan met de salades erbij. Wie weet vind ik het dan wel lekker.

Kennen jullie de falafel mix van Orgran?

 

Ook leuk om te lezen

6 Comments

 1. Ik heb ze ooit wel eens geprobeerd, maar vond het ook de moeite niet.
  Weet je dat je wel hele lekkere falavel zal kan maken met een blik kikkererwten en wat kruiden? Veel goedkoper ook ;-)

  • Miss Glutenvrij

   Klinkt goed! Staat recept op jouw site? ?

 2. Ik vond ze echt heerlijk, lekker pittig. wellicht niet zoals ze horen te smaken volgens de traditionele keuken, maar zeker de moeite waard voor mij!
  Ken je trouwens ook het merk Amisa, die heeft ook falafel mix in het assortiment. Ik heb m nog niet geprobeerd, maar wellicht een goed alternief voor jou?

  • Miss Glutenvrij

   Zo zie je maar! Smaken verschillen ;). Nee dat merk ken ik niet.

 3. Pingback: Pita broodje falafel glutenvrij - MissGlutenvrij.nl

Comments are closed.