Verslag: glutenvrij op foodfestival Lepeltje Lepeltje Amersfoort

Afgelopen zaterdag bezocht ik Lepeltje Lepeltje in Amersfoort, mijn allereerste foodfestival. In dit verslag vertel ik hoe ik dit heb ervaren en of ik goed glutenvrij heb kunnen eten.

Zaterdag 23 mei  bezocht ik voor het eerst een foodfestival. Een terrein vol met trucks die zijn verbouwd tot mini-keuken alias kraam waar eten wordt verkocht. Op Instagram zag ik glutenvrije lekkernijen gescoord op ‘Rollende Keukens’ of ‘Trek’ voorbij komen en in mijn omgeving hoorde ik verhalen dat er best wat glutenvrij’s te scoren is op zo’n foodfestival. Ik ging dus naar Lepeltje Lepeltje in Amersfoort, één van de vele food(truck)festivals in Nederland.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik van tevoren niet heb gekeken welke trucks aanwezig zijn, ik wist dus niet wat er te halen viel. Maar ik had een goed gevoel en ging gewoon. Ik nam niets te eten mee, ik moest en zou een glutenvrije maaltijd scoren op Lepeltje Lepeltje.

Ik ging samen met twee lieve vrienden die allebei net als ik van lekker eten houden, heel goed begrijpen dat ik glutenvrij moet eten en graag met mij meedenken.

Gezellig druk
Rond 20.00 uur stapten we het festivalterrein op. Erg laat, maar het zonnetje in de achtertuin was zo lekker dat we er graag nog ons glaasje prosecco relaxt opdronken. Pfoe, wat oogde het druk. Overal stonden en zaten mensen, ze aten, lachten en praten. Er werd op verschillende plekken muziek gemaakt, mensen zaten op bankjes om een kampvuur. Ik zag lange rijen voor de trucks met eten en dacht: oh dat wordt een dik uur wachten… We liepen langs de verschillende kramen en zagen dat met muntjes moest worden betaald. Wel zo prettig om gedoe met wisselgeld/ pinbetalingen aan een kraam te voorkomen. Dit scheelt wachten. Een muntje kost €2,60 en kon je met contant geld en pin betalen. Muntjes zijn niet inwisselbaar.

Foto 23-05-15 20 51 12Tante’s Tortilla’s
Naast de kraam met munten zag ik ‘Tante’s Tortilla’s’. Een bezoekster van mijn site tipte mij vorig jaar al op deze foodtruck. Ik wist dus dat deze kraam glutenvrij eten verkoopt. En ja hoor: ‘ALLES is glutenvrij!’ stond er op het bord voor de truck. Yes! We besloten daar onze maaltijd te halen.

Foto 23-05-15 20 07 16Joehoe! ALLES is glutenvrij!

Foto 23-05-15 20 19 49Ik nam de grote tortilla met stoofvlees. Oh die was zó lekker! Heerlijk mals vlees en de tortilla is zo zacht en buigzaam. Het liefst wilde ik een paar mee naar huis nemen. 

Foto 23-05-15 20 19 56Vegetarische tortilla, ook errug lekker. Omdat alles glutenvrij was, kon ik ook van het gerecht van mijn vrienden proeven. Heerlijk.

Foto 23-05-15 20 20 03Tequila met kip. Dit vond ik de minste van de drie, maar ook nog erg lekker. Alle drie de tortilla’s waren heel smaakvol en zo zacht.

Foto 23-05-15 20 52 03We aten onze maaltijd op de picknickbanken voor de kraam.

Foto 23-05-15 22 25 33Geen rotzooi
De sfeer was gezellig en gemoedelijk. Iedereen genoot van al het lekkere eten dat te koop was. Een groot voordeel: ik zag bijna nergens lege bekertjes op de grond. Normaal struikel ik op een festival over de vertrapte plastic bekers, maar hier niet. Het terrein was zo mooi schoon. De truc (denk ik): Een leeg bekertje kost een halve munt (€1,30 dus) en kan je als je je beker leeg hebt alleen inwisselen voor een schone beker. Zo zorgt iedereen er wel voor dat ie z’n bekertje bewaard. Iedereen ruimde netjes zijn rommel op, het viel me gewoon op.

Oh ja de prosecco smaakte ook heerlijk! Er was zelfs een speciale bierbar en wijnbar, hoe tof. Ik heb bij de gewone drankkraam een prosecco gehaald en die smaakte al heel goed. Alles wat ik kocht, was net was lekkerder, exclusiever, bijzonderder. En zo verwacht ik het eigenlijk ook van een foodfestival, geen kant-en-klare meuk maar vers en heel erg lekker.

Foto 23-05-15 20 32 57Lepeltjes op Lepeltje Lepeltje.

Foto 23-05-15 20 58 29Of je Spaanse Worst Lust
We kwamen laat en met een lege maag, tijd dus om meer te eten. Bij ‘Of je Spaanse Worst Lust’ bestelde ik een gazpacho, koude soep. Afgelopen kerst at ik ‘m ook en toen was ie zó lekker. Die ik nu at, was iets minder pittig (lees: minder knoflook), maar ook super smaakvol. Je proeft dat ie vers is. Er stond niet specifiek aangegeven dat deze kraam glutenvrij voedsel verkoopt. Ik vroeg of de gazpacho glutenvrij was en de dame achter de kraam, zei volmondig ja.

Tip: Staar je niet blind op borden met ‘glutenvrij’, vraag het aan één van de medewerkers in de truck. Vrijwel alles is vers dus de medewerkers weten (als het goed is) welke gerechten glutenvrij zijn die zij verkopen.

Foto 23-05-15 20 58 45Jammie, gazpacho. Bij mijn vrienden deed de dame in de truck er een broodje in, bij mij zei ze: “voor jou geen broodje hé.” Voor mij een extra bevestiging dat mijn soep glutenvrij was.

Foto 23-05-15 21 10 29En we lustten nog wel meer. Op naar ‘De Piepermobiel’, verse friet met mayo. Ook hier stond geen bordje met ‘glutenvrij’, dus vroeg ik het. En ja hoor, de friet en mayo waren glutenvrij.

Foto 23-05-15 21 12 56Oh en dit was ook al zó lekker. Verse met de handgesneden friet met de schil er nog om.

Foto 23-05-15 21 27 43Er stond een draaimolen die was omgebouwd tot restaurant. Je kon in de molen plaats nemen aan een tafeltje. 

Foto 23-05-15 21 51 52

Foto 23-05-15 21 37 55De Strandbar Foodiebar
Tijd voor een toetje. Ik had eigenlijk zin in een smoothie, maar toen ik zag dat ‘De Strandbar Foodiebar’ frozen yoghurt verkocht, ging ik daarvoor. Er stond op de surfplank dat deze glutenvrij is. De toppings waren dit helaas niet allemaal. De dames in de bar wisten ook niet precies wat wel en niet kon dus ging ik op safe.

Tip: Vertrouw je het niet helemaal, dan niet doen! Je hebt er niks aan ziek te worden voor die paar seconden genot in je mond. Ga op safe of kies voor een andere kraam.

Foto 23-05-15 21 40 52 (1)Frozen yoghurt met vers fruit en superfruits.

Foto 23-05-15 22 25 37Jeehj, happy me. Food en gezelligheid een betere combi is er niet voor mij :).

Positieve ervaring
Ik kan niet anders zeggen dan dat mijn ervaring positief is. Man, man wat heb ik lekker gegeten, we gingen rollend naar huis ;). Heerlijk! Natuurlijk zijn niet álle kramen glutenvrij, maar ik kan toch niet óveral eten, zo groot is mijn maag niet. Ik vond bovengenoemde vier kramen en daar heb ik gesmuld. Het muntjesysteem vond ik erg prettig en dat alles zo schoon was, deed me bijzonder veel plezier. De rijen waar ik in stond, gingen vrij snel, ik heb nooit langer dan 15 minuten gewacht en dan kreeg ik mijn eten direct mee.

Lepeltje Lepeltje komt nog in Groningen, Apeldoorn, Zwolle en Haarlemmermeer (Mysteryland). Check hun site voor mee info.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden te lezen hoe ik mijn eerste foodfestival heb ervaren. Aankomend weekend is ‘Eten op Rolletjes’ in Stadspark, Veenendaal. Daar wil ik zeker even gaan kijken. Hopelijk zijn er weer genoeg glutenvrij opties.

Ben jij al naar een foodfestival geweest en hoe was jouw ervaring?

 

Ook leuk om te lezen

2 Comments

Geef een reactie