Glutenvrije Hamburger, Cheeseburger en Quarter Pounder in 50 McDonald’s restaurants

mac2
Oh, dit vind ik zulk leuk nieuws! McDonald’s verkoopt vanaf vandaag in 50 restaurants in Nederland de glutenvrije Hamburger, Cheeseburger en Quarter Pounder. Je leest er meer over in dit artikel.

Vanaf vandaag, 1 juni 2015 biedt McDonald’s bij zo’n 50 restaurants in Nederland de glutenvrije Hamburger, Cheeseburger en Quarter Pounder aan.

Herinneren jullie nog dat ik in 2013 het eerste glutenvrije broodje van McDonald’s in ontvangst mocht nemen? In zes vestigingen kon je ervan genieten en vanaf vandaag zijn dus drie glutenvrije burgers in 50 vestigingen te koop!

De hele burger is gecertificeerd glutenvrij met het Horeca Alliantie Certificaat. Het brood draagt het Euro Crossed Grain Logo. Ook de  rundvleesburgers en andere ingrediënten bevatten geen gluten. Zodat je, als je glutenvrij wilt of moet eten, kunt genieten van deze drie burgers. De glutenvrije burgers zijn niet bij alle McDonald’s restaurants verkrijgbaar. Kijk daarom op de website van McDonald’s voor het dichtstbijzijnde restaurant bij jou in de buurt.

Waar te koop?
Ga naar deze link: www.mcdonalds.nl/restaurant

Vul je postcode in en klik op een restaurant. Je ziet dan verschillende icoontjes zoals hieronder afgebeeld. Staat ‘GLUTENVRIJ’ erbij dan wordt bij dit restaurant een glutenvrij burger verkocht. Het dichtstbijzijnde restaurant voor mij (ik woon in Veenendaal) is Veenendaal Centrum.

mac3

Persbijeenkomst 3 juni
Na een zorgvuldige pilot in zes restaurants gaat McDonald’s verder met de verkoop van de glutenvrije Hamburger, Cheeseburger en Quarter Pounder. McDonald’s kan deze belangrijke stap zetten na een goede samenwerking met de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Hoe zij dit gaat doen, wat dit betekent voor gasten met een glutenallergie/-intolerantie en hoe deze burgers bereid worden in hun keukens wordt allemaal verteld tijdens een persbijeenkomst op woensdag 3 juni in Zaandam. Ik zal daarbij aanwezig zijn.

Tijdens deze bijeenkomst is er ruimte om vragen te stellen. Het lijkt mij een leuk idee om de vragen te stellen die jullie hebben over de glutenvrije burgers. McDonald’s vindt dat ook een leuk idee dus daarom de vraag aan jullie.

Welke vragen heb jij over de glutenvrije Hamburger, Cheeseburger en Quarter Pounder die vandaag in 50 restaurants in Nederland wordt aangeboden?

De leukste vragen kies ik uit en stel ik tijdens de bijeenkomst aanstaande woensdag. De antwoorden zal ik verwerken in een verslag. Stel ze in de comments of via Facebook.

Ook leuk om te lezen

29 Comments

 1. Volgens mij hebben ze bij de MacDonalds ‘Veenendaal Centrum’ ook glutenvrije burgers!

  • Miss Glutenvrij

   Ja je hebt gelijk! Had ik niet gezien, ga het direct aanpassen. Thanks :D

 2. wanneer glutenvrije broodjes in de omgeving van amsterdam,hoofddorp, schiphol?

 3. Als de informatie op die site al up-to-date is wordt Flevoland helaas overgeslagen. Zal vast en zeker zo zijn dat de franchiser zelf beslist wel/niet mee te doen. Wel erg jammer, dan blijft de dichtstbijzijnde Zaandam of Amsterdam Noord en dat is toch wel een behoorlijk eind. We gaan het woensdag wel horen.

  • Miss Glutenvrij

   Ah jammer! Ben ook benieuwd hoe dat zit. Maar leuk mekaar woensdag weer te zien.

 4. Niet in Breda en omgeving
  Hoe kan ik de dichts bij zijnde vinden ?

 5. YES!! Meteen even gekeken en er is een glutenvrije Mc Donalds op 20 minuten rijden van mijn huis. Niet echt dichtbij maar wel een locatie waar ik regelmatig in de buurt kom. Ga morgen meteen een burger eten, haha.

 6. Toch een vraagje … Hoe hebben ze de selectie van MC Donalds gedaan? Hebben ze dat op grote van de zaak gedaan of bijvoorbeeld op de vraag naar glutenvrije hamburgers? Mijn zoontje heef namelijk glutenallergie en is dol op MC (ik wat minder maar goed). Wij komen ‘altijd” bij dezelfde en vragen regelmatig om een glutenvrije hamburger. Je zou toch denken als er ergens vraag naar is dan je dan als Mc Donalds dat zou organiseren … maar onze Mc zit er niet bij …

 7. Patrick

  Vragen? Zomaar een paar gedachten:
  1. Hoe bewaakt McDonalds Nederland dat het aanbod gegarandeerd glutenvrij is/blijft? Zullen er bijvoorbeeld steekproeven worden gedaan, om te controleren of er niet toch kruisbestuiving heeft plaatsgevonden?
  2. Wat gaat de prijs van het broodje worden? Indien er prijsverschil is met de reguliere broodjes, wat veroorzaakt het verschil in de prijs?
  3. Hoe wordt het personeel geïnformeerd/geschoold in het glutenvrij bereiden? Wordt al het personeel geschoold of zullen er een paar ‘specialisten’ per vestiging zijn?
  4. Wat zijn de toekomstplannen m.b.t. glutenvrij eten bij McDonalds? Staan er meer producten in de planning? Andere filialen?

  Hopelijk heb je er wat aan Harmke. Veel plezier woensdag!

 8. van loock kelly

  Fijn te horen maar kan je die in België ook verkrijgen.Spijtig genoeg staat ons landje altijd achterop.

 9. Helaas ook niet in Friesland en stad Groningen te krijgen… Jammer hoor!

 10. Marieke

  Harmke zou je willen vragen of de broodjes ook tarwezetmeel vrij zijn? Anders kunnen we ze nog niet eten.Dankjewel!!!!

 11. Een vraag voor de Mac: kan je de GV hamburger ook bestellen in de Happy Meal zodat mijn zoon ook een Happy Meal kan eten?

 12. Dichtstbijzijnde filiaal is Udenhout ….. da’s erg ver vanuit hier. Mijn vraag is dus: wanneer is Limburg aan de beurt?

 13. Patricia

  Ik vraag me af of de broodjes ook tarwe vrij zijn. Ik heb deze nl vorige keer gegeten en had er toch last van dus volgens mij zijn ze niet tarwevrij. Dat is wel heel erg jammer ?

 14. Waarom niet een macdonalds in groningen die deze glutenvrije hamburgers verkoopt? We hebben wel 5 mac donalds in groningen…

 15. Mc Veenendaal centrum net getest en de broodjes zijn net zo lekker als in Rotterdam of Zweden;) !

 16. Net als Patrick ben ik heel benieuwd hoe men glutenvrij kan garanderen. Kruisbesmetting is zo gebeurd. Is er een speciale ruimte waar alleen de glutenvrije producten worden gemaakt, of is het gemixed met de normale producten? Hoe is de training van het personeel, is glutenvrij tijdens topdrukte ook gegarandeerd als het er heel hectisch aan toe gaat?
  Heel mooi initiatief om glutenvrij te gaan, maar ben echt benieuwd hoe grondig en goed dit gebeurt.
  Ik heb het idee dat veel mensen glutenvrij ook als veel gezonder zien en er daarom voor kiezen ipv uit pure noodzaak door coeliakie, die mensen merken kruisbesmetting niet.
  Ik ben dus erg benieuwd naar de details van de bereidingswijze en procedures.

 17. jazeker! Zijn gister meteen wezen testen en dat ging prima! Hoefde niets bij te betalen!!

 18. @sacha als je de mc donalds link aanklikt kan je nu al zien dat er in amsterdam 2 zijn met Gv aanbod

  • Op de vestiging Nieuwe Dijk 70 in Amsterdam gaan ze absoluut niet ‘veilig’ met de glutenvrije producten om. Personeel gebruikt in de keuken geen handschoenen, wassen hun handen niet tussendoor, pakken gewoon een onverpakt glutenvrij broodje op na het oppakken van een onverpakt glutenvol broodje. We hebben de bedrijfsleider hierop aangesproken, maar uit zijn omslachtige antwoord bleek dat hij echt niet weet wat het inhoudt om glutenvrije producten glutenvrij te houden!

 19. Floortje

  Hallo Harmke,

  Je kunt ook in één oogopslag zien welke restaurants gv zijn bij jou in de buurt! In de restaurantzoeker in het menu links op het gv logo klikken.
  Scheelt alle restaurants afgaan ;-)

  • Miss Glutenvrij

   Klopt! Thnx, was vanaf 14u beschikbaar dus nog niet toen ik mijn artikel plaatste. Maar scheelt zeker ;).

 20. Cheyenne

  Denk je “Yes, ik woon in een grote stad met 4 opties aan Mac donalds, zit er vast wel 1 bij met glutenvrije burgers…” Niet dus. ERG JAMMER! :( Maar mooi dat ze in ieder geval uitbreiden…

 21. Weet iemand waarom er geen glutenvrij broodjes zijn in Friesland

 22. Pingback: Verslag: Persbijeenkomst McDonald’s glutenvrij burger + lijst 50 restaurants | Miss Glutenvrij

Geef een reactie