Verslag: Allergiebeurs 2015 + video’s kookworkshop

collage allergiebeurs
29 en 30 mei stond ik op de Allergiebeurs bij de stand van Schär. Ook gaf ik beide dagen een glutenvrije kookworkshop. Ik vertel je graag hoe het was.

Na twee succesvolle beurzen in Veldhoven en Vianen vroeg Schär mij of ik het leuk vond bij hun stand op de Allergiebeurs te staan en beide dagen een glutenvrije kookworkshop te geven. Met op een beurs staan had ik inmiddels ervaring, maar een kookworkshop was nieuw voor mij. Ik ga graag een nieuwe uitdaging aan en zei ja.

Dus stond ik vrijdag 29 mei en zaterdag 30 mei voor Schär op de Allergiebeurs in Houten. Een beurs gericht op allerlei verschillende allergieën. Een groot deel van de stands richtte zich op de glutenvrije consument, ook konden bezoekers lezingen volgen .

Dag 1
Bij binnenkomst kreeg iedereen een tasje mee van Schär met daarin een gratis pak met Digestive koekjes. Bij de stand van Schär konden bezoekers de nieuwste producten proeven zoals Fruitbar, een fruitig reepje dat ook lactosevrij is en Chocolix een knapperige reep gevuld met karamel en omhult met chocola (veel te lekker, haha ;)). Ook konden bezoekers kennis maken met Digestive (met en zonder chocola), Knusperbröt (crackers met vezels) en Butterkeks (koekjes).

IMG_2181Meesterbakker brood smeren.

Meesterbakker brood
Er stonden schalen met het Meesterbakker brood (lees hier mijn review). Deze is er in drie soorten: Vital, Mehrkorn en Classic. Het Meesterbakker brood is lactosevrij en zodat ook de mensen met een lactose-intolerantie het brood zouden mogen proeven, had ik de boterhammen besmeerd met jam en appelstroop. Veel mensen maakten voor het eerst kennis met dit verse glutenvrije brood. Aan iedere bezoeker die zich registreerde gaven we een gratis Mehrkorn brood mee.

IMG_2199

IMG_2198

IMG_2200

De diëtistes van Schär stonden er om vragen van bezoekers te beantwoorden. Ik heb vooral veel gepraat, informatie gegeven, bezoekers aangespoord vooral die lekkere nieuwe producten te proeven en gratis broden weggegeven.

Kookworkshop
Vanaf 11.00 uur tot 16.00 uur werd ieder uur een kookworkshop gehouden. Om 13.00 uur was ik aan de beurt voor mijn allereerste kookworkshop. Hierin liet ik zien hoe je lekkere gerechten kunt maken met de producten van Schär. Mijn favoriete smaak Meesterbakker brood is Mehrkorn, daar ging ik dan ook een gerecht mee maken, een sandwich met zalm. Bezoekers die een gratis brood ophaalden bij de stand konden thuis mijn recepten maken. Ook bereidde ik warme bladerdeeghapjes en ijswafelhoorntjes.

De kookworkshop verliep wat rommelig, mijn microfoon deed het niet goed dus moest deze meerdere keren worden verwisseld. Ik raakte hierdoor een beetje van mijn stuk. Ook miste een onderdeel van de keukenmachine waardoor ik niet verder kon met mijn gerecht. Gelukkig kwam het goed en lukten alle drie de recepten.

IMG_2203Klaar voor mijn eerste kookworkshop.

IMG_2221
IMG_2244

Stukje video van de kookworkshop van dag 1.

’s Middags werd ik geïnterviewd door Evert Kupers van de Ziekenomroep. Dit is een radiostation voor mensen in ziekenhuizen. Ik vertelde over coeliakie, het glutenvrije dieet en mijn samenwerking met Schär. De radio-opname staat nog niet online, die zal ik later delen.

Dag 2
Na een vrij rustige vrijdag hoopten we zaterdag op meer bezoekers. En die kwamen er gelukkig. We stonden weer paraat met de nieuwste Schär producten om te proeven. Ook gaven we weer het Meesterbakker brood weg. Ik vond het leuk dat vandaag ook kinderen de beurs bezochten. Ik zag vele blije snoetjes omdat ze nu wel eens alles mochten eten.

IMG_2276

IMG_2286

IMG_2290

Om 13.00 uur was ik weer aan de beurt voor mijn kookworkshop. De techniek was inmiddels gefikst, ik was dus goed verstaanbaar. De hele zaal zat vol en er stonden zelfs mensen omdat er geen stoelen meer over waren, een flink publiek dus, ik had er zin in. Vandaag maakte ik een sandwich met salami (weer met Mehrkorn) , liet ik zien hoe je zelf met mix B van Schär bonte broodjes maakt en maakte ik een zoete wrap met aardbeien. Tijdens mijn workshop hielpen twee kinderen me. Dit vond ik erg leuk. De kookworkshop was geslaagd en samen met de bezoekers at ik de gemaakte gerechten op.

IMG_2299Het zat lekker vol.

IMG_2309Samen met een van mijn assistentes :)

IMG_2311

Video van de kookworkshop van dag 2.

Ik vond het erg leuk tijdens de Allergiebeurs bezoekers van mijn site te ontmoeten. Ook vond ik super om een kookworkshop te geven. Ik hoop dat jullie mijn verslag leuk vonden om te lezen en wie weet tot op een volgende beurs.

Liefs Harmke

Ook leuk om te lezen

3 Comments

  1. Pingback: Eetdagboek: Mei 2015 | Miss Glutenvrij

  2. Pingback: Radio-interview met DailyChannel.FM | Miss Glutenvrij

  3. Pingback: Recept: Glutenvrije kip kerrie salade  | MissGlutenvrij.nl

Geef een reactie