Recept: Zelf noten kruiden

Ik ben dol op noten en dan vooral met een lekker smaakje. Helaas zit er in veel gekruide noten gluten. Gelukkig kan je ook heel makkelijk zelf gekruide noten maken. Ik deel graag mijn recept.

Soms kom je opeens op een idee waarvan je denkt: waarom kwam ik daar niet eerder op? Het is zo enorm simpel. Dat heb ik ook met dit recept voor zelf gekruide noten.

Ingrediënten (voor 1 schaaltje noten)

  • Half bakje ongezouten noten (1 bakje is 175 gram)
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 theelepel kruiden + eventueel extra

Tijdens de Allergiebeurs kreeg ik van Simply Spices een aantal potjes met kruiden mee. Hun kruiden zijn vrij van gluten en nog eens 23 andere allergenen. Ook zitten er geen smaakversterkers, e-nummers en andere rommel in. Kijk, daar houd ik van.

Ik had nog een bakje ongezouten noten liggen. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind ongezouten noten vrij saai. Ik heb er graag een smaakje aan. Dus besloot ik deze noten te kruiden te roosteren.

IMG_2329Ik koos voor Easy Grill , hierin zit zout, rijstemeel, paprikapoeder, peper, uipoeder, gemberpoeder, komijn, venkelzaad, kurkuma, paprika-extract, kardemon en natuurlijk ui aroma. Leek mij een lekker combi om noten mee te kruiden.

IMG_2327Verwarm de oven voor op 175 graden (boven en onder). Doe in een schaaltje de eetlepel zonnebloemolie, mix hierdoor de theelepel kruiden. Roer hierdoor de noten.

IMG_2330Leg op een bakplaat bakpapier. Verdeel hierover de noten en zet 5 minuten in de oven. Draai de noten (voor zover dit lukt) om en bak nog eens 5 minuten.

IMG_2331Laat de noten afkoelen op wat keukenpapier, het vet wordt ook direct opgenomen.

IMG_2333Eventueel strooi je nog wat extra van je kruidenmengsel over je noten en klaar is je bakje met heerlijke zelf gekruide noten.

Je kunt de noten bewaren in een afgesloten bakje.

Heb jij wel eens zelf noten gekruid? En waarmee doe je dat dan?

Ook leuk om te lezen