Eetdagboek: Mei 2015

eetdagboek mei 2015
De afgelopen maand at ik een glutenvrij ijshoorntje, suikerbrood en god-de-lijke caramel mini bites. Weer veel te veel lekkere ongezonde dingen… Graag presenteer ik jullie mijn (vr)eetdagboek. 

Mei was natuurlijk Coeliakiemaand! Meer foto’s daarvan in dit eetdagboek. Ook was ik weer eens in Groningen bij mijn nicht, stond ik op de Allergiebeurs in Houten en at ik voor het eerst suikerbrood én een ijsje met glutenvrij hoorntje. Ja ja, de maand mei stond bol van mijn persoonlijke glutenvrije hoogtepunten.

IMG_1288Blij als een ei met mijn glutenvrij shirt die speciaal is gemaakt voor coeliakiemaand. Het is inmiddels mijn nieuwe welkomsfoto, maar dat hadden jullie natuurlijk allang gezien.

IMG_1317O MY GOD. Ik denk dat het maar goed is dat ik dit nog nooit had gegeten, dan was ik wellicht standje obese geweest. Ik kocht suikerbrood van specialetaarten.nl bij The Free From Shop in Apeldoorn. Menn dit was lekker! Ook kocht ik verse ontbijtkoek, die was ook erg lekker, heerlijk vol gekruid en zacht en smeuïg.

IMG_1345Ik maakte weer eens mijn favoriete courgettesoep. Lekker met een klodder crème fraîche erin.


IMG_1351Stevige lunch.  Pistoletje van Schär met geitenkaas met noten uit de oven en rucola. Daarbij twee rijstwafel met kalkoen salami. De salami kocht ik bij Turkse supermarkt Birlik in Veenendaal. Het bevat geen varkensvlees en is dus glutenvrij, echt een tip! Oh ja en een smoothie mango aardbei :).

IMG_1362Ik logeerde bij mijn nicht in Groningen. Daar ging ik naar pizzeria Costa Viola, als voorgerecht nam ik samen dit brood. Dat is zó enorm lekker. 

IMG_1366Pizza met rauwe ham, salami en rucola. Ik had zo’n trek dat ik alles op at. En het was hemels.

IMG_1370Met mijn nicht maakte ik deze maaltijd. Kipjes en daarbij gekruide aardappeltjes met groente uit de oven.

IMG_1369Vriendinnetje stuurde deze foto. Glutenvrij bananenbrood had ze gemaakt.

IMG_1379Ik ben op dit moment helemaal fan van de oranje Mani nootjes. Ik vind ze wel erg duur. €1,- per zakje. Ik had het idee de mix eens zelf te maken. Zou dit goedkoper zijn? Wie heeft dit wel eens gedaan.

IMG_1381Eten bij mama en stiefpa.  Op twee manieren kip met sweet chili en met champignons. Daarbij gebakken aardappeltjes.

IMG_1390Het bananenbrood van vriendin met vers fruit en Griekse yoghurt. Jammie.

IMG_1402Crackers met mijn zelfgemaakte eiersalade

IMG_1493Mexicaans eten op het werk.

IMG_1517De baguette van Schnitzer is echt mijn lievelings van dit moment. Love it!

IMG_1530Suikerbrood, lalalala.

IMG_1533Kruimige kruidige aardappelsalade met een groente omelet.

IMG_1538Eten bij mijn zusje. Toscaanse kip met peultjes, was erg lekker.

IMG_1542Crunchy muesli ontbijt.

 

IMG_1561Schnitzer <3. Hier maakte ik mijn caprese XL broodje met avocado smoothie.

IMG_1614Op vrijdagmiddag had ik hier nou echt zin in. Friet met een kroket. 

IMG_1618Oh boy, dit had nooit gemaakt mogen worden. Wat is dit  lekker. Exremely chocolatey millinonaire’s caramel crispie mini bites van Marks & Spencer. Zodra ik weer in Amsterdam of Den Haag (daar zijn ze te koop) ben MOET ik zo’n emmer hebben. 

IMG_1732Bami met saté op het werk. Jammie.

IMG_1736Snelle lunch salade: spinazie, rucola sla, gerookte kip, cherrytomaatjes, mozzarella, bosui en een lepel crème fraîche.

IMG_1738Maïskolf, asperge, bloemkool en jodenhaas.

img_1739Joepie, ijs op een glutenvrij hoorntje. Je ziet het in mijn vlog.

IMG_1746Ontbijten met muesli met boekweit van Eat Natural.

IMG_1755Met viendin Daphne genoot ik van een glutenvrije high tea bij JE Theetafel.IMG_1796Spinazielasagne gemaakt uit dit tijdschrift. Was lekker! Als extraatje nog gefruite uiringen toegevoegd.

IMG_1808Koffie! Ik houd ervan. Sinds een maand drink ik geen koffie meer uit de automaat op mijn werk. Mijn huid knapt er zichtbaar van op. Ik houd het nu bij mijn verse bonen espresso automaat. Ik geloofde al niet dat die koffiepoederzooi goed voor mij kon zijn. Ik drink nu water en groene thee op mijn werk. Healthy he :).

IMG_2039Samen met  Carlijn van Foodless, Elize van Stories of a Coeliac en Marjolein van Glutenvrij Reizen samplede ik in Nijmegen voor Coeliakiemaand. Elize schreef er een verslag over.

IMG_2041Met de dames at ik deze lunch bij café Biessels. 

IMG_2053En daarna nog een ijsje bij IJssalon Vincenzo. Ze hadden Snickers smaak, jammie! Oh ja en een allergenenkaart hebben ze ook.

ll fotoIk ging naar foodfestival Lepeltje Lepelje. Mijn verslag lees je hier.

IMG_2121Sushi time!

IMG_2125Pisotletje van Schär met huisgemaakte tonijnsalade en smoked sesamzaadjes. 

IMG_2136De beste van Zwolle hoorde ik. IJs van Salute, smaken: croccantino (oh die is zó ❤️? met gesuikerde amandelen) en witte chocolade met noten. Op hun site staat een hele handige allergenenlijst.

IMG_2148Ik maakte een heerlijke zoete aardappel quiche met de bloem van Lieke is vrij.
IMG_2158Zusje kookte aardappel anders met witlof voor me.

IMG_2161Coffee & Walnut Cake van Marks & Spencer! Heerlijk zachte cake en romige noitige topping. IMG_2165Jaja weer Schnitzer.

IMG_2175Zo dit ontbijt viel me even een partij tegen. Bij de appie zag ik deze pot mango & kokos in de aanbieding. Ik ben altijd op zoek naar lekkere ontbijtproducten dus hup in mijn karretje. Niet te hachelen, taaie meuk. Ik bleef kauwen! Jammer. Ik ga er nog mueslirepen mee proberen te maken hopelijk smaken die wel. Ik hoorde via een lezer dat ie ‘overnight’ wel lekker is. Dat moet ik nog proberen.

IMG_2179Eten bij mama en stiefpa. Geroerbakte mihoen met groente en bamivlees met een eitje.

collage allergiebeursIk stond op de Allergiebeurs in Houten. Mijn verslag lees je hier.

IMG_2325Wentelteefjes zonder suiker van twee kapjes van het witte brood van Marks & Spencer, vier bladerdeeghapjes met salami en kaas en een mango. IMG_2338Zelfgemaakte sushi met komkommer.

z1Hahaha ik zit links ;). Geen hap voor het op de foto staat.
z2Met dit grappige tegeltje sluit ik mijn eetdagboek af.

Ik hoop dat jullie hebben genoten van mijn eetdagboek. Deze maand wil ik het weer iets rustige aan doen met al dat gevreet… Hopelijk lukt me dat. Ik blijf in ieder geval ook fanatiek sporten. Dat compenseert weer he ;).

Fijne nieuwe maand!

Wil je altijd als eerste mijn food foto’s zien en vind je het ook leuk een kijkje te nemen in mijn persoonlijke leven? Volg mij dan op Instagram @missglutenvrij.

Ook leuk om te lezen

14 Comments

 1. Fabienne

  Hoi! in je blog schrijf je dat de salami die je bij de Turk kocht zonder varkensvlees dus glutenvrij was. Heel veel salami van varkensvlees is toch ook gewoon glutenvrij? Vraag me af of er iets is met varkensvlees en gluren dat ik moet weten. Dankje:)

  • Miss Glutenvrij

   Ja dat klopt salami is vaak glutenvrij. Alleen salami zonder varkensvlees was nieuw voor me.

 2. Hoi,

  Misschien kende je deze ijstip al, maar toch:
  Vorige week was ik in Amersfoort bij ijssalon SAN MARCO en vroeg of ze gv hoorntjes hadden. Ja hoor! Helemaal blij ben ik dat ik gewoon in mijn woonplaats mee kan eten als we daar ijs gaan halen. Want ijs uit een bakje is lekker, maar met een hoorntje nog veel lekkerder!

  En natuurlijk weer met veel plezier je eetweekverhalen gelezen.

  Joke

  • Miss Glutenvrij

   Goeie tip! Ik heb vrienden in Amersfoort dus binnenkort maar een ijsje scoren ;).

 3. Harmke, bedankt voor deze kijk in jouw eetpatroon!
  Keer op keer geniet ik van jouw eetdagboek.
  Bedankt!

 4. Ziet er heerlijk uit!
  Ik zag zakjes nootjes laatst ook bij de Lidl. Heb ze daarna helaas niet meer gezien.
  Ik neem wel eens een klein bakje met nootjes mee. Maarja, die kan je niet zo lang bewaren. Kan niet ‘voor nood’ in mijn tas blijven.

 5. IJs van Vitelli is ook glutenvrij, met hoorntje. Niet in het centrum, maar in de Eemhaven. En volgens mijn dochter ‘het lekkerste ijs dat ze ooit gegeten heeft’.

 6. Josien Knaud

  Als echte Friezin vind ik het natuurlijk heel erg leuk om te lezen dat je de sûkerbôle hebt ontdekt! Ik raad je die van Allergento van harte aan, die lijkt het meest op de “echte”! Groetjes, Josien

 7. Hoi
  Ik lees dat je oa een broodje hebt gegeten bij biessels in Nijmegen.
  Hebben ze daar ook glutenvrij brood dan ?
  Ben alles nog aan t uitvinden namelijk en woon in Nijmegen.
  En zit er in satesaus geen gluten?
  Groetjes Conny

Geef een reactie