Recept: Makkelijk dessert met nectarines en mascarpone 

Het is dé tijd voor nectarines. Ik kocht dus voor een prikkie een hele fruitschaal vol. Ik vind deze vrucht heerlijk om zo te eten, ik dol op zomerfruit, maar het leek me ook leuk er iets anders mee te doen. Dus maakte ik samen met wat overgebleven mascarpone een dessert, een verrassend lekker combinatie.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 3 nectarines
  • 60 gram glutenvrije bloem (bijvoorbeeld mix C Schär)
  • 100 gram mascarpone
  • 2 eieren L
  • 1 zakje vanille suiker
  • 3 eetlepels witte basterdsuiker

Werkwijze
Snij de nectarines in partjes. Bestrijk een ovenschaal (10 x 20 cm) met roomboter en leg de partjes met de schil naar beneden in de schaal. Mix de overige ingrediënten met een mixer en giet dit over de nectarines. Zet 25 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.

Foto 02-06-15 19 27 55

Foto 02-06-15 19 55 04Zo wel koud als warm erg lekker. Eventueel serveer je met een bolletje ijs of een dot extra mascarpone.

 

Ook leuk om te lezen

1 Comment

  1. Pingback: Eetdagboek: Juni 2015 | www.MissGlutenvrij.nl

Geef een reactie