Reizen: Glutenvrij op Schiphol

schiphol

De vakantieperiode is begonnen. Velen van jullie gaan vast op vakantie. Graag laat ik je weten waar je op vliegveld Schiphol terecht kunt voor een glutenvrije maaltijd.

Lezeres Ashley stuurde me het volgende mailtje:

Hii Miss glutenvrij,

Morgen vertrek ik voor een vakantie naar Kreta. Ik vlieg via Schiphol, deze hele week heb ik al op het internet lopen surfen om te kijken of je ergens glutenvrij kunt eten op Schiphol. Dit valt flink tegen. Nergens kun je een restaurantje vinden waar je glutenvrij kunt eten. Heb jij of andere volgers misschien ervaring met het glutenvrij eten op Schiphol?

Goede vraag Ashley, ik denk dat meer mensen zit dit afvragen. Dit is mijn reactie:

Beste Ashley,

Ik heb zelf alleen ervaring met McDonald’s en Burger King. Bij beide at ik alleen de friet en een salade of burger zonder broodje.

Ik moet zeggen dat ik nooit verder heb gekeken dan dat. De laatste tijd vlieg ik zelf vaak via Eindhoven of Weeze. Ik zocht ook even voor je op internet en vond de blog van Marjolein Buis uit april 2013. Je leest ‘m hier. Haar conclusie: ‘Alleen wat frietjes.’ Best droevig he. Wellicht dat er in ruim twee jaar tijd iets is veranderd. Ik hoop het.

Barbara van Glutenfree Amsterdam schrijft over glutenvrije brownies bij Starbucks.

Al met al een zeer droevige bedoeling voor zo’n groot vliegveld.

Veel plezier op vakantie!

Glutenvrije opties
Ashley mailde me terug dat ze inmiddels contact heeft gehad met Schiphol en dat er wel een aantal glutenvrije opties zijn.

Grand Cafe Plaza – Op Schiphol Plaza
Na de veiligheidscontroles in Lounge 1 zijn dat:
Grand Cafe Het Paleis
Mediterranean Sandwich Bar
Market Food Court
U dient zich hiervoor wel apart te melden bij het personeel.

Ik vind het aanbod vrij schaars voor zo’n groot vliegveld. Maar er zijn een aantal opties waar je terecht kunt. Deze informatie wilde ik jullie dus niet onthouden, lijkt me handig voor als je op vakantie gaat en voorkomt teleurstellingen.

Als jullie nog aanvullingen hebben, graag deel ze.

Ook leuk om te lezen

15 Comments

 1. Marjolein van peer

  Ik heb 3 weken geleden een salade gegeten bij la place. De allergenen stonden bij alle producten netjes aangegeven daar.

 2. Danique

  Ik heb vorig jaar op Schiphol glutenvrije rode/groene curry kunnen eten. Het tentje waar je dit kan eten zit bij de burgerking ergens met een roltrap omhoog. Ik stond toen idd bij de burgerking in de rij voor alleen frietjes en toen zag ik bij het eettentje ernaast op de bordjes staan welke sausen glutenvrij waren. Je kan dan rijst/vlees/saus en groente eten!

 3. Ik lees dat je zelf regelmatig vanaf Weeze vliegt. Zelf ook coeliakie vertrek binnenkort ook vanaf Weeze. Heb je daar toevallig ervaring met glutenvrije opties?

 4. Hoi,
  Er zijn op Schiphol – afhankelijk waar je naar toe vliegt – verschillende opties waar je glutenvrij kan eten. Meld het altijd even bij een van de medewerkers, en zij kunnen je perfect adviseren wat je wel kan eten. En dat is zeker meer als alleen een frietje :-)
  Op Plaza kun je terecht bij La Place, Grand Cafe Plaza en Dakota’s Restaurant en Bar.
  In Lounge 1 helpen ze graag bij Cafe Chocolat, Grand Cafe Het Paleis en het Market Foodcourt. In Lounge 2/3 kun je voor glutenvrij terecht bij Harvet Market, Dutch Kitchen en bread. En vlieg je via Lounge 4, dan kun je terecht bij Light Lounge Cafe. En op alle pieren vind je GrabandFly met een ‘to go’ assortiment. Kortom, keuze genoeg ook op Schiphol.

  • Miss Glutenvrij

   Hi Meddy, dank je wel voor je aanvulling. Zeker waardevol.

 5. Jeroen Hesen

  Hallo, wij waren afgelopen zaterdag een “dagje uit” op Schiphol met onze kinderen (3 en 5). Onze oudste dochter heeft coeliakie. Diep triest inderdaad hoe weinig er voor mensen met coeliakie te krijgen is op Schiphol.
  “Dakota’s” (restaurant bij het panorama-terras) heeft glutenvrije pasta op de kaart staan dus dat klinkt mooi! Echter, toen we wilden bestellen bleek dat we de glutenvrije pasta niet konden bestellen want we hadden dit vooraf moeten reserveren??!!
  Toen naar “Grand Cafe Plaza” maar die bleken ook niets anders dan sla/salade zonder dressing te hebben.
  Het pasta-restaurant gaf aan dat die vraag steeds meer komt en ze zouden er mee bezig zijn, maar daar hadden wij dus nog niks aan.
  Dus zijn we maar frietjes gaan halen bij de BurgerKing (voor de kids)…
  Daarna zijn wij bij de “Toko to go” gaan eten. Daar bleken ze bij navraag een goede allergenenkaart te hebben en heeft onze dochter alsnog heerlijk een menu met rijst en een glutenvrije saus gegeten, aanrader!

 6. Pingback: #wijbloggenglutenvrij: Wat zit er in jouw tas? | Ik ben glutenvrij

 7. Ik ben net terug gebeld door een medewerkster van Schiphol.
  Zij vertelde me eerst dat er op 12 locaties glutenvrij genuttigd kan. Onze dochter komt aan op Schiphol, en gaat daarna met ons mee naar huis, dan bleven er nog maar 2 locaties over. Inderdaad Dakota en Grand Café Plaza. Helaas daar alleen gegrild vlees met salade. Friet gaat niet, evt. rijst zou te bestellen zijn. Glutenvrije pasta is niet (meer?) aanwezig. Te weinig vraag naar misschien?
  Wel jammer, vaak lukt het juist wel om simpel hamburger met friet te regelen. Wij gaan er nog over nadenken of dit iets voor haar is.
  Wel super dat we werden gebeld, en dat er meegedacht werd. Ik kreeg ook het telefoonnummer van het Grand Café, zodat ik zelf vooraf kon overleggen.

 8. Hoi allemaal,

  Over 2 dagen vertrek ik ook savonds vanaf Schiphol naar Nieuw Zeeland en moet ergens avond- eten. Nu ben ik buiten glutenvrij, ook zuivel en aardappel vrij. Wat zijn mijn kansen? Ik hoopte buffet ergens met mijn familie te pakken maar dat lijkt ook niet mogelijk, en geen menu online te vinden van de Schiphol La Place?? Bij voorbaat dank

  Sanne

 9. Na een hele zoektocht heb ik net gegrilde zalm met friet kunnen eten bij de Rotisserie bij de foodcourt van lounge 1!

 10. Er zit nu ook een Leon op Schiphol bij lounge 1, Ik heb net heerlijk gegeten!
  Bij grand café het paleis hadden ze alleen zalm salade of tomatensoep.

Comments are closed.