Jumbo introduceert 4 glutenvrije gebakjes

Een lekker glutenvrij gebakje was tot nu toe vrijwel niet te krijgen bij de supermarkt. Jumbo brengt hier verandering in. Zij komt met vier glutenvrije gebakjes: appelpunt, abrikozenpunt, aardbeienpunt en nougatientje. Je leest alles over dit fijne nieuws in dit artikel.

Afgelopen maandag stond Jumbo bij mij voor de deur met een box vol met gebakjes. Allemaal glutenvrij! Ik wist niet wat ik zag. Jumbo verkoopt sinds afgelopen maandag vier soorten glutenvrije gebakjes. Ik proefde ze voor jullie.

Informatie over de gebakjes
“Jumbo is er voor iedereen en dus willen we ook klanten met de behoefte om glutenvrij te eten, tegemoet komen”, legt Colette Cloosterman-van Eerd, directeur Formule en Innovatie bij Jumbo uit . “Daarom voegen we vanaf maandag 6 juli vier soorten gebakjes toe waarin geen gluten zijn verwerkt. Zo kan echt iedereen tijdens een feestje genieten van een smaakvol gebakje.” In alle Jumbo winkels en online zijn glutenvrije appeltaart punten, abrikozenvlaai punten, aardbeien bavarois punten en nougatientjes verkrijgbaar. De gebakjes zijn per twee stuks verpakt in een speciaal doosje, dat compleet wordt geseald om eventuele kruisbesmetting te voorkomen. Het gebak wordt in een speciale glutenvrije bakkerij, die voldoet aan strenge normeringen, geproduceerd en is hierdoor compleet glutenvrij. De gebakjes worden per twee stuks verkocht en kosten 4,49 euro per doosje.

Wauw! Klinkt goed hé. Vier verschillende smaken, geen kans op kruisbesmetting en in elke winkel én online te krijgen.

appelpuntjes 1appelpunt etiket-appelpunt
Appelpunt
Mijn mening: ‘Lekkere romige smaak, totaal niet droog. Proeft naar appel en is lekker gekruid.’
Ik proefde dit gebak samen met bezoek dat glutenvol eet: ‘Wel lekker, maar komt niet in de buurt van glutenvol appelgebak, valt ook sneller uit elkaar. Het deeg proeft heel anders en is iets droger dan glutenvol appelgebak.’

abrikozenpuntjes1abrikozenpunt  etiket-abrikozenpunt
Abrikozenpunt
Mijn mening: ‘De abrikozensmaak vind ik vrij heftig. Je hebt echt een flinke hap abrikozengelei in je mond. Het deeg er omheen is wat droger dan bij de appelpunt en is ook een beetje crunchy door de suikerstukje. Dit deeg had van mij ook wel wat smeuïger gemogen. De nasmaak is wel erg lekker.’
Bezoek: ‘Lijkt heel erg op de glutenvolle variant en valt niet uit elkaar.’
Ik liet mijn buurman ook proeven: ‘De bodem vind ik wat droger dan bij glutenvol gebak. Qua smaak goed.’

aardbeienpuntjes 1aarbeienpuntetiket-aarbeienpunt
Aardbeienpunt
Mijn mening: ‘Oh, hier mag je me ‘s nachts voor wakker maken. Er zit zelfs een stukje cake tussen zoals bij glutenvol gebak. Ik denk dat ik dit het leukste gebakje vind omdat ie zelf zo moeilijk te maken en te krijgen is en ik ‘m daarom nooit eet. De aardbeien bavarois is super luchtig en aardig zoet. De cake is heerlijk zacht en perfect in combinatie met de rest. De onderkant van het gebak is iets steviger en lekker romig zoals bij de appelpunt.’
Bezoek: ‘Heerlijk, is identiek aan een glutenvolle kwarktaart.’
Buurman: ‘Perfect echt heerlijk, merk niet dat ie glutenvrij is.’

nougatientjes nougatientjeetiket-nougatientjes
Nougatientjes
Mijn mening: ‘In de afgelopen jaren heb ik iets teveel van dit soort gebakjes gegeten. Vrijwel op elke verjaardag kreeg ik een hazelnootschuimgebakje. Daar lijken deze nougatientjes erg op. De smaak is prima. Ik proef hazelnootcrème en stukjes hazelnoot. Het schuim is lekker luchtig en het room zacht en smaakvol.’
Bezoek: ‘Ik houd hier niet zo van, maar het gebakje is goed te doen en valt niet uit elkaar.’

gebak-jumbo2
Eindoordeel
Ik vind het super dat Jumbo nu glutenvrij gebak verkoopt en maar liefst in vier smaken! 100% glutenvrij gebak haal je nu gewoon bij de supermarkt om de hoek. Qua smaak zijn de gebakjes heel erg goed. Zoals je aan de meningen hierboven kunt zien, zijn smaken verschillend, maar zijn ik, mijn bezoek en de buurman positief. Mijn absolute favoriet: de aardbeienpunt.

Ik denk dat je deze gebakjes prima aan al je bezoek (glutenvrij en glutenvol) kunt voorzetten. Geen gedoe met kruisbesmetting en iedereen kan genieten. De prijs is iets aan de hoge kant voor supermarkt gebak, maar dan krijg je wel de garantie dat het 100% glutenvrij is en aan alle strenge eisen voldoet. Veel veiliger dan bij een reguliere bakker dus. Ook vind ik het top dat de gebakjes bij elke Jumbo en online verkrijgbaar zijn. Hulde aan Jumbo!

Heb jij de gebakjes al gespot of zelfs geproefd en wat vind je er van?

Ook leuk om te lezen

26 Comments

 1. Ontzettend fijn dit! Wanneer ik bij familie naar een verjaardag ga kunnen ze gewoon een gebakje kopen samen met de rest van de boodschappen en ik hoef me geen zorgen te maken over kruisbesmetting! Heb namelijk meerdere ervaringen dat ‘glutenvrij’ gebak bij de bakker geen succes was.

 2. Zeker goed nieuws, alleen jammer van alle E-nummers, is dat nou echt nodig?

 3. Wat onwijs leuk! Ik begon er al compleet van te watertanden, maar helaas mag ik ze niet proeven: in alle gebakjes zit ei verwerkt… iedereen die ze wel mag: Geniet ervan!!

  • Ja ik werd ook al helemaal gelukkig, totdat ik zag dat er in twee gebakjes gelatine van varken zat :(

 4. Ziet er heerlijk uit, jammer dat ik ze nog niet kan kopen bij onze Jumbo, zelfs de Yam broodjes nog niet.
  Ben wel heel erg benieuwd hoe het allemaal smaakt. Tod gedaan van Jumbo!!

 5. Helaas moet je ze voor 9 uur s’ochtens bestellen , om ze de volgende dag te kunnen halen. Dat zeiden ze bij Jumbo Emmen tegen mij. Was dat ff een tegenvaller.

 6. Ik heb er gisteren wel naar uitgekeken maar niet gevonden. … Binnenkort maar eens op mijn gemak de Jumbo gaan verkennen en niet met een gehaaste ‘postpuber’ in de buurt.

 7. Afgelopen maandag was ik gelijk naar onze Jumbo’s gegaan, maar jammer genoeg hadden ze het allebei niet. Vond dat wel echt tegen vallen, aangezien er stond dat het in alle Jumbo’s te krijgen was. Maar goed, nu maar eens binnenkort bestellen, ben benieuwd!

 8. Wat goed, alleen eet ik ze niet in verband met alle giftige e nummers en jammer van de varkensgelatine.

 9. Wat een goed nieuws he! Natuurlijk ben ik ook gisteren ook naar de jumbo gefietst en heb ik het aardbeiengebakje geproefd. Precies wat jij schrijft Harmke, ik vind ze super!!! Héél erg lekker! Ik zeg, laten we binnenkort eens een ”glutenvrije high tea” organiseren! Mag ieder een gebakje uit de jumbo meenemen én een hapje zelf maken! Ben benieuwd welk gebakje er dan wint :D

 10. Direct naar de Jumbo gesjeesd. Echter was het gebak niet verkrijgbaar. Dit vind ik erg slordig van Jumbo. Prettig dat er nu gebak is, jammer dat het vol E-nummers en andere ‘rommel’ zit..

 11. Ben benieuwd, ga morgen kijken of ze ze hier ook verkopen. Heb wel zin in een aardbeien bavarois.

 12. De Jumbo bij mij om de hoek heeft het helaas niet standaard; ik zal het moeten bestellen. Ik ben heel blij dat die mogelijkheid er is, maar toen ik het bericht op de website van Jumbo las, leek het alsof ze het standaard zouden hebben dus dat was een teleurstelling in de winkel ;-)

  • Miss Glutenvrij

   Vind ik ook een teleurstelling. Van mij hadden ze wel in het persbericht mogen zetten dat het op bestelling is.

 13. Ik kan de gebakjes niet eten omdat het dierlijke producten bevat.
  De gebakjes van Sam’s kitchen (bedrijf in Frankrijk) heeft heel erg lekker glutenvrije gebak dat niet uit elkaar valt, en niet te onderscheiden is van glutenrijk gebak. Daarnaast bevat het meeste wat ze maken geen dierlijke producten, zijn ze biologisch gecertificeerd en ze gebruiken absoluut geen palmolie en E-nummers!
  Jammer dat de Jumbo voor dit merk heeft gekozen want ik kan toch niet de enige zijn die vegan en glutenvrij en bio wil of moet eten?!

 14. Mijn Jumbo had alleen de abrikozenpuntjes niet, dus ik moest kiezen. Het zijn de aardbeienbavaroisstukjes geworden: lekker, weer eens iets anders :-) Wel erg duur :-( De broodjes van Yam heb ik ook gelijk gekocht maar nog niet geprobeerd. Conclusie: mijn Jumbo is top, wordt goed bezocht door mensen die glutenvrij (moeten) eten :-)

 15. Ziet er heerlijk uit,alleen vreselijk veel e nummers…jammer jammer…ik vraag me af of die in glutenvol gebak ook zitten.De “gezondste” is dan de abrikozen vlaai.

 16. Heel gevaarlijk!
  Vanmorgen bij Jumbo stond bij de brood en banketafdeling. Een prachtig bord : Verkrijbaar 4 soorten glutenvrijgebak.
  Pakte een doosje nogatientjes en alles doorgelezen op het pakje en jawel glutenvrij. Daarnaast stond een doosje aardbei-bav.
  zoals ook op het bord stond. Dit had ik in jaren niet gegeten dus dit doosje meegenomen.
  Thuis gekomen met deze verrassing, meteen aan de gebak. Heerlijk! Zie ik later op het doosje dat het wel gluten bevat.
  Rotgeschrokken naar de winkel. Ja meneer hier verkrijgbaar, maar wel op bestelling.
  Kijk, dat stond niet op het bord. Gluten en glutenvrij ligt hier gewoon door elkaar! Jumbo mag wel wat duidelijker zijn naar zijn klanten.
  Dit leidt tot ongelukken. Nu maar hopen dat ik goed mijn vakantie doorkom. Ps. De verkoopster wist nieteens wat gluten waren. Jumbo bedankt!

  • Miss Glutenvrij

   Oh wat vervelend. Opletten geblazen dus! Altijd etiketten blijven lezen. Sterkte en een fijne vakantie.

  • Als je een heftige glutenallergie hebt kijk je toch op de verpakking naar de graanaar met streepje er door?

 17. Pingback: Eetdagboek: Juli 2015 | MissGlutenvrij.nl

 18. Elisabeth

  Wel even opletten:
  het assortiment wisselt. Dus nougatine was niet meer leverbaar gisteren. Ik had het netjes besteld maar de verkoopster van de avondploeg wist niet dat deze er al weer uit was voor de lente-zomer.

  Ik heb uiteindelijk de aardbeienbavarois genomen. Het leek op een kwarktoetje en hij had weinig deeg/bodem. Ik zou hem een 6,5 geven daarom.

  Je kunt wel een handig formulier krijgen en daar op aankruisen welke je wilt bestellen en voor wanneer. Denk ik toch wel het snelste en makkelijkste. Ik zou dan voor de monchoutaart of nougatine gaan.

  Oja en wel even opletten dat je niet per ongeluk de verkeerde pakt, aangezien de met en zonder gluten vaak door elkaar heen liggen..

  Groetjes!

 19. De appeltaart is heerlijk, is het nu echt nodig dat er zo veel e nummers in zitten??

 20. Onze buurvrouw kocht hier voor ons glutenvrij slagroompuntjes. Wat heerlijk. Maar wat vielen ze tegen. Piepkleine puntjes en rommelig afgesneden,droog van smaak,niet de moeite.

  Ik maak zelf glutenvrij en lactosevrij gebak en taart . Dat ook zeer goed smaakt bij mensen die normaal gluten eten.

 21. Ik had gister op een verjaardag een heerlijk glutenvrij gebakje van de jumbo, ik heb de hele nacht bij de wc gezeten. Echt niet tof! Alles kwam eruit, via boven én beneden!

 22. Pingback: Kant-en-klare glutenvrije feesthapjes - MissGlutenvrij.nl

Comments are closed.