Glutenvrije mini-monchoutaartjes citroen en framboos 

Mijn zusje Magriet maakte laatst voor mij twee glutenvrije mini-monchoutaartjes. Een met citroen en een met framboos. 

De monchou taart is super makkelijk om te maken en je kunt er naar hartenlust mee variëren. Magriet haar vriend was jarig en voor mij maakte ze twee verschillende monchou taartjes.

Ingrediënten (voor 2 kleine taartjes)

  • 3 glutenvrije botergaletten (Leev)
  • 20 gram margarine
  • 1 pak monchou taart (Dr. Oetker)
  • Monchou
  • 75 ml slagroom (ongeklopt)
  • 50 ml water
  • Handje verse frambozen
  • 1 citroen
  • Eventueel eetbaar kleurstof

Monchou1 Monchou2
Verpulver drie koeken met de staafmixer.

Monchou3
Doe 20 gram gesmolten boter bij de koek.

Monchou5
1/4 monchou zacht kloppen met de keukenmixer, doe hierbij 1/4 zakje poeder van de taartmix, 75 ml slagroom en 50 ml water. Klop tot een egaal beslag.

Monchou4
Verdeel de koek over de twee bakringen die je op een bord legt, Magriet gebruikte een van 7 cm en een van 8 cm. De taartjes laat je hier op liggen tot je ze serveert. Je hoeft er dus niets onder te leggen behalve een bord.

Monchou6
Doe op de koek het monchou mengsel.

Monchou7
Magriet roerde met een theelepel nog twee druppels kleurstof door de monchou. Laat de monchou een paar uur opstijven in de koelkast. Je kunt ‘m eventueel ook een dag van tevoren maken, dek dan de bakvormpjes af met folie.

Monchou8
Als je de taartjes gaat serveren doe je de garnering erop. Magriet gebruikte frambozen en wat verse citroenrasp. Ik heb uiteraard beide taartjes geproefd en oh wat was het lekker. Die met citroen is super fris en met frambozen lekker zoet en oh ik ben zo dol op de structuur van frambozen. Kortom heerlijke zoete, romige taartjes waar je je vingers bij op eet. Zoals je ziet zijn ze niet moeilijk te maken.

Tip: Magriet bedacht zich later dat ze een hele koek (botergalet van Leev) ook als bodem had kunnen gebruiken, dit is een tip voor jullie en wil zij een volgende keer proberen.

Ik hoop dat Magriet jullie heeft weten te inspireren een makkelijk en lekker glutenvrij taartje te maken dat er ook nog eens prachtig uitziet.

Ook leuk om te lezen

3 Comments

  1. Heerlijk! Ik ben echt dol op monchoutaartjes! Wat een goed idee om de botergalettes voor de bodem te gebruiken. Die ga ik onthouden!

  2. Bedankt! Ik maak ze als traktatie voor mijn buurmeisje! Bedankt voor het delen van glutenvrije recepten!

  3. In deze recept wordt een pakje Mob chu taart van Dr Ok er gebruikt maar daar zit tarwebloem in . Het is toch niet glutenvrij?
    Klopt dit ?

Geef een reactie