Review: Verse glutenvrije pasta Albert Heijn (ravioli en tagliatelle)

Albert Heijn verkoopt sinds kort glutenvrije verse pasta: Ravioli en Tagliatelle. Ik was natuurlijk reuze benieuwd hoe dit smaakt. In dit artikel vertel ik wat ik er van vind.

Laatste plaatste ik op Facebook een bericht dat supermarkt Albert Heijn verse glutenvrij pasta verkoopt. Wat?! Verse pasta, ja dat lees je goed. Hoe gaaf is dat. Hoe zou verse pasta smaken? Ik wist het niet, want ik heb nog nooit verse pasta gekocht. AH kwam met een goede aanbieding: alle verse pasta’s tweede gratis en dus ook de glutenvrije pasta’s. Ik kocht beide soorten en testte ze voor jullie

Foto 23-06-15 18 33 48Dit zijn ze. Twee verpakkingen van 250 gram per stuk.

Foto 23-06-15 18 34 03

Foto 23-06-15 18 34 10Ravioli, 250 gram, €3,99
Omdat dit mijn eerste keer ravioli koken was, heb ik precies de aanwijzingen op de verpakking gevolgd.

Foto 23-06-15 18 53 28Dus water aan de kook brengen, pasta erin laten glijden en roeren met pollepel tot pasta weer aan de kook is. Na zo’n vijf minuten koken, goot ik de ravioli’s in een vergiet en heb ik ze heel even afgespoeld met koud water. Ik was bang dat ze anders aan elkaar zouden plakken.

Foto 23-06-15 19 02 21Een aantal ravioli’s waren kapot gegaan.

Foto 23-06-15 20 13 59Bij de ravioli’s maakte ik een Italiaanse salade. Ik at de maaltijd samen met mijn zusje Esther. We kozen ervoor geen sausje erbij te nemen, want de vulling leek ons al smaakvol genoeg.

Mijn mening: ‘De structuur vind ik een beetje gummy achtig, zoals wel vaker bij glutenvrije pasta. Smaak is ok, maar aan de flauwe kant. Volgende keer zou ik er een beetje zeezout bij doen tijdens het koken. De vulling is lekker al vind ik verse spinazie lekkerder. De ravioli was wel makkelijk te maken en je hebt snel een smaakvolle maaltijd op tafel. Gemak dient de mens.’
Conclusie: ‘Ik vind dit prima ravioli. Ik heb ooit zelf geprobeerd glutenvrije ravioli te maken en dat lukte bijna niet. Ik ben dus blij met deze versie van Albert Heijn.’

Esthers mening: ‘De ravioli smaakt goed, ik vind ‘m wel aan de droge kant in vergelijking met glutenvolle ravioli. Maar voor glutenvrij is ie zeker goed. De structuur is heel stevig en lijkt ver weg een beetje op drop. Smaak is ok, maar had wel iets meer op smaak gemogen. Vulling is goed, ricotta wordt helaas wat korrelig als het afkoelt.’
Conclusie: ‘De ravioli is goed te doen, maar ik blijf glutenvolle eten want die is goedkoper en daar zit meer smaak aan en het heeft een zachtere structuur.’

Weinig
Op de verpakking staat dat de ravioli drie porties bevat. Esther en ik zijn het hier niet mee eens. Wij zijn grote eters, maar lusten wel meer van de pasta terwijl we samen de 250 gram opaten.

Foto 23-06-15 18 34 18

Foto 23-06-15 18 34 26Tagliatelle, 250 gram, €3,99
Ik kookte de tagliatelle ruim 7 minuten (langer dan de verpakking aangeeft), goot ‘m af en deed hierna een scheut olijfolie erdoor. Bij Albert Heijn kocht ik een bakje witte saus met vijf soorten kaas, deze stond naast de verse glutenvrije pasta. De saus verwarmde ik en deed er gerookte kipreepjes, bosui en peterselie door. De tagliatelle serveerde ik met de saus erover als bijgerecht.

Foto 26-06-15 17 37 01

Foto 26-06-15 18 11 50Mijn mening: ‘Ik vond de tagliatelle echt heel lekker. De structuur is veel beter dan de niet-verse tagliatelle van bijvoorbeeld Peak’s Free From. Deze is zachter en heeft niet zo’n gummy bite. In combinatie met de saus vond ik de tagliatelle perfect.
Conclusie: ‘Als de tagliatelle in de aanbieding is, koop ik ‘m zeker vaker. Dit is een hele lekkere pasta waar je volop mee kunt variëren’

Ik at de tagliatelle met mijn familie en die waren er ook over te spreken. Het gerecht dat ik had gemaakt, werd gewaardeerd. De complete maaltijd zie je op de foto hierboven. Ik serveerde de tagliatelle met een pastasalade, stokbrood met verse kruiden en kaas en een tomatensalade.

Eindconclusie: Super dat Albert Heijn met glutenvrije verse pasta komt en ook nog in twee smaken. Ik ben het meest te spreken over de tagliatelle, maar de ravioli was ook lekker om een keer te eten voor de afwisseling. Ik eet namelijk nooit ravioli. De prijs vind ik aan de hoge kant, maar zodra de pasta in de aanbieding is, zal ik ‘m vast weer kopen.

Wat vinden jullie van de verse glutenvrije pasta’s van Albert Heijn?

Ook leuk om te lezen

10 Comments

 1. De ravioli was bij mij helemaal kapot gegaan. Er was er echt geen één meer heel terwijl ik wel gewoon de aanwijzingen op de verpakking heb gevolgd. Zo zonde! Misschien zou het een volgende keer wel lukken, maar toch is dit (en de ieeetsjes tegenvallende smaak) voor mij genoeg reden het niet meer te kopen.
  De tagliatelle moet ik nog proberen. Ben erg benieuwd!

 2. Ik heb gisteren de ravoli voor de tweede keer gegeten, de eerste keer met een Bolognese saus en gisteren met pesto. Beide keren goed te eten, inderdaad een beetje aan de droge kant maar ben al blij dat we weer een keer verse pasta kunnen eten. Ik heb 2 bakjes tagliatelle in de vriezer gedaan, ben benieuwd hoe die smaakt.

 3. Ik vind het echt super van AH dat ze dit in ieder geval aanbieden in het assortiment. Deze pasta’s wil ik zeker een keer proberen.

 4. Ik heb vanavond de ravioli gegeten en ik vond hem erg lekker, vooral de vulling ! Hij viel bij niet uit elkaar en doordat er een tomatensausje bijzat vond ik hem ook niet droog of rubberachtig. Mijn ouders hadden glutenvolle ravioli en vonden mijn glutenvrije variant zelfs lekkerder dan die van hen!

 5. Het eerste wat mijn kind zei toen ik zei dat ik glutenvrij moest gaan eten was: Hoi hoi, nooit geen pasta meer. Ik geloof dat hij pech heeft!

  • Miss Glutenvrij

   Haha enjoy! Hopelijk gaat ie er van houden. Tegenwoordig is er lekkere gv pasta :).

 6. Floortje

  Ik ben echt zo blij dat ik vorige week een berichtje spotte van de gv pasta! Normaal sla ik de pasta aanbieding direct over.
  De gv ravioli hebben we al uitgeprobeerd. Mijn vriend had dat nog nooit gegeten. Bij ons bleef alles heel, maar ik heb niet veel geroerd. We aten het met pesto, spinazie en spekreepjes. Wij vonden de vulling prima, maar de pasta inderdaad een beetje flauw.

  Wat betreft de porties, toen ik nog gluten mocht, at ik met een huisgenoot samen een bak verse pasta leeg. Maar met een hongerige vriend is 250g aan de krappe kant. Drie porties halen we echt niet.

  De tagliatelle gaan we van de week proberen. Nu al beide zin in!

 7. Pingback: Eetdagboek: April 2016 - MissGlutenvrij.nl

 8. Fina Horstink

  Kwam hier toevallig op, ik koop altijd glutenvrije pasta bij http://www.de-Italiaan.nl in Doetinchem, winkel en webshop.
  Pasta van Garofalo, Mais, Rijst en Quinoa. ca € 3,95 voor 500 gr , redelijk in prijs dus En lekkerder dan menige andere soort

Comments are closed.