Recept: Aardbei Pannenkoek Spiralen (traktatie)

aardbei pannenkoek spiralen
In dit recept maak ik aardbei pannenkoek spiralen. Een opgerolde pannenkoek met aardbeien jam en een verse aardbei. Een echte eyecatcher en leuk als (kinder)traktatie. 

Ik ben dol op pannenkoeken, het liefst eet ik ze iedere week. Ik varieer dan ook graag met dit fijne gerecht. Graag deel ik mijn recept voor aardbei pannenkoek spiralen.

Ingrediënten voor 12 stuks

  • 125 gram glutenvrije bloem (bijvoorbeeld mix C Schär)
  • 330 ml melk
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • (room)boter om in te bakken
  • Aardbeien jam
  • 24 aardbeien
  • Eventueel: poedersuiker

Werkwijze
Bak met het beslag zes pannenkoeken. Ik deed dit in een grote koekenpan. Laat de pannenkoek iets afkoelen. Besmeer de pannenkoek met een dun laagje aardbeienjam, rol ‘m op en snij de buitenkantne eraf en vervolgens in 10 stukjes van ongeveer 1 à 1,5 cm breed. Rijg aan elke prikker vijf rolletjes en prik aan beide uiteinden een aardbei. Bestrooi eventueel met poedersuiker.

Serveer de pannenkoek spiralen het liefst direct, of bewaar ze goed afgedekt met huishoudfolie in de koelkast. Ze zijn ongeveer een dag te bewaren. Je kunt de traktatie dus prima een nacht van tevoren maken.

aardbei pannenkoek spiralen 2

Ook leuk om te lezen

2 Comments

Geef een reactie