Video: Verandert 30 dagen glutenvrij eten je leven?

Eline attendeerde me op deze video van BuzzFeed. Vier testpersonen gaan 30 dagen een glutenvrij dieet volgen, benieuwd of dit hun levens verandert? Bekijk deze video.

De vraag in deze video: Wat gebeurt er als je glutenvrij gaat eten?

De redenen waarom de testpersonen glutenvrij gaan eten zijn heel uitlopend. De een denk dat ie er meer energie door krijgt, de ander doet het omdat zijn vriendin coeliakie heeft. Deze laatste jongen hoopt door samen glutenvrij te eten het voor zijn vriendin stukje een makkelijker te maken. Super lief vind ik dat.

Meer energie
Volgens de Holistic Health Counseler (wat is dit in hemelsnaam?) zouden de testpersonen meer energie krijgen. Wat ze zegt over 20 nieuwe favorieten vind ik ook maar bullshit, maar goed…

De reacties op het glutenvrije dieet
Heerlijk! Zo herkenbaar die reacties. Mensen die niet glutenvrij hoeven eten, staan eigenlijk nooit stil bij waar je tegenaan loopt als je wel glutenvrij moet eten. Ja, als er een glutenvrije optie is dan is het er inderdaad maar één. Geen keuze voor de coeliaken. De jongen wiens vriendin coeliakie heeft, zegt dat zijn leven 60% irritanter is. Ik kan me dit heel goed voorstellen: het zoeken naar glutenvrij voedsel, er achter komen dat je iets niet mag eten etc. En dan word hij niet eens ziek van de gluten!

Maar één van de vier personen voelt zich energieker na het volgens van het glutenvrije dieet. Wellicht is hij glutensensitief en zoog de gluten de energie uit zijn lijf. Hij zou ook wel door kunnen gaan met het glutenvrije dieet en dat snap ik. Als het je echt beter doet voelen en je meer energie hebt dan als je gluten eet, dan zou ik de gluten ook laten staan.

Bewustwording
Ik vind de video goed voor de bewustwording over coeliakie. Ook vind ik het goed dat de makers aantonen dat het voor de meeste mensen geen zin heeft glutenvrij te gaan eten. Ok, de testpersonen zijn een paar pondjes kwijt, maar dat komt wellicht omdat ze de traktaties op het werk moesten laten staan en er geen smaakvolle glutenvrije pizza te koop was ;).

Wat vinden jullie van de video?

Ook leuk om te lezen

Geef een reactie