Gezond fastfood restaurant EXKi opent op Amsterdam CS

EXKi-Amsterdam-Centraal-LRHerinneren jullie nog dat ik schreef dat ik een glutenvrij gezond fastfood restaurant mis in Nederland? Wat blijkt? Er is EXKi! En gisteren opende de tweede vestiging in Nederland, op Amsterdam Centraal.

Gisteren opende het uit België afkomstige EXKi haar tweede vestiging in Nederland. Het vernieuwde Amsterdam Centraal Station is de plek waar het nieuwe filiaal te vinden is.

Over EXKi
Het verhaal van EXKi begint in 1999, wanneer Nicolas, Frédéric en Arnaud, met een passie voor de goede keuken, het idee uitwerken van een kwalitatief fast food restaurant met de focus op natuurlijke producten. Op 9 januari 2001 opent het trio hun eerste zaak aan de Naamsepoort in Brussel. Vandaag telt EXKi 76 restaurants in 6 landen waarvan dus twee in Nederland, een in Den Haag en nu dus een in Amsterdam.

EXKi biedt een alternatief voor de traditionele fast food formule door versbereide en natuurlijke producten aan te bieden, om mee te nemen of ter plekke op te eten, op elk moment van de dag. De bediening is snel en in de restaurants heerst een ontspannen sfeer. Het aanbod van EXKi bestaat uit gezonde, lekkere producten bereid op basis van creatieve recepten. Er wordt vooral met verse seizoensgroenten gewerkt, die ook zo veel mogelijk lokaal en biologisch geteeld zijn. Elke maand staat er een groente in de spotlight en zijn er nieuwe gerechten rondom deze groente te verkrijgen.

EXKi-fruit-_-theeGlutenvrij
Klinkt goed he? Ik kende het bestaan van EXKi niet, maar nu is gisteren dus hun tweede vestiging in Nederland geopend. Ik was uitgenodigd voor de opening, maar kon hier helaas niet bij zijn. Toch wil ik het nieuws graag met jullie delen. Hoe fijn is het dat je een snelle gezonde glutenvrije maaltijd kan scoren op Amsterdam Centraal?

Check vooral even hun kaart. Bij elk gerecht staat duidelijk of ie glutenvrij is. (LET OP: Er wordt in de keuken ook met glutenvolle ingrediënten gewerkt dus er is kans op sporen van gluten.) De keuze is niet enorm, maar er is keus en het is een gezonde snelle maaltijd. Ik ben vooral heel benieuwd naar de Phong (lenterolletjes), Malacca (met zoete aardappel), Jodhpur (groentecurry).

menu exki

Klik hier voor het menu.

Mooi initiatief
Ik hoop binnenkort een snelle glutenvrije maaltijd bij EXKi te scoren en hoop dat dit mooie initiatief in meer plaatsen in Nederland komt.

www.exki.com

Kennen jullie EXKi?

Ook leuk om te lezen

12 Comments

 1. Marguerite

  Ik kom zeer regelmatig in de Exqi’s in Brussel, waar ik werk.
  Mijn ervaring is dat er toch heel veel is wat je NIET kunt eten. Enkel eigenlijk sommige slaatjes.

 2. Het lijkt er inderdaad op dat de keuze niet reuze is (zeker met allergieen voor oa ei en spinazie erbij), maar…. mocht ik ooit stranden op amsterdam cs, weet ik nu in elk geval waar ik het kan proberen!

 3. Ik heb er vandaag in Gent even rondgekeken en wordt ook niet heel enthousiast. De glutenvrije saladekeuze is reuze zoals gebruikelijk maar als je die niet wilt is het glutenvrije assortiment karig. Bovendien nogal vreemd dat je voor daar opeten meer betaald dan wanneer je het meeneemt. Hoe controleren ze dat?

 4. Is dit een gesponsord artikel?

  Salade en een spring rol bereid ineen niet specifieke glutenvrij keuken maak Exki 0% anders dan de meeste tenten in nederland.

  • Miss Glutenvrij

   Nee dit is geen gesponsord artikel. Ik krijg hier niks voor. Als een post wel gesponsord is zet ik dit altijd duidelijk in het artikel. Het gaat mij er om dat dit een glutenvrij fastfood restaurant is met glutenvrije opties dat leg ik ook uit in het artikel.

 5. Klinkt leuk! Ik kom regelmatig op CS dus ga zeker eens kijken. Weet jij toevallig of ze wel hun best doen om kruisbesmetting te voorkomen? Ze noemen op de kaart wel de mogelijke besmetting en dat ben ik van andere restaurants ook wel gewend. Maar er is wel een verschil tussen letten op kruisbesmetting en keukens waarin het als gewoon wordt geaccepteerd. Is voor mij het verschil of ik er kan eten of niet.

 6. Pingback: Fastfood, glutenvrij? Ja, het kan! | Allergenen en Hardlopen

 7. De brownie is zeker een aanrader! Echt super lekker!
  Helaas, zoals al een paar mensen eerder hebben gezegd, valt de glutenvrije keuze toch vaak tegen, maar het is wel een goede uitkomst. :)

Comments are closed.