Glutenvrije muffins met blauwe bessen en pecannoten

Ik had nog wat verse blauwe bessen over en maakte daarmee deze glutenvrije muffins. Ik gebruikte niet teveel suiker zodat ze lekker verantwoord zijn.

Het was alweer een hele tijd geleden dat ik muffins had gemaakt, dat werd dus weer eens tijd. Deze keer maakte ik muffins met verse blauwe bessen, pecannoten en Griekse yoghurt. De drie ingrediënten voor mijn favoriete ontbijt, maar nu dus in een muffin verwerkt.

Ingrediënten

  • 140 gram glutenvrije bloem (Mix C Schär)
  • 120 gram boekweitmeel
  • 3 theelepels bakpoeder
  • Halve theelepel kaneel
  • 25 gram pecannoten in stukjes
  • 100 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanille suiker (8 gram)
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 1 ei
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 100 gram blauwe bessen

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onder). Gebruik een vorm voor 12 muffins, leg hierin de papieren muffinvormpjes. Mix de bloem, boekweitmeel, bakpoeder, kaneel en pecannoten in een kom. Mix het ei in een andere kom en doe de suiker, vanillesuiker, Griekse yoghurt en olie erbij. Mix dit met het bloemmengsel. Doe het beslag in de vormpjes (het makkelijkste gaat dit met een ijsbolschep) en druk hierin de blauwe bessen. Zet de muffins 25 minuten in de oven.

Ook leuk om te lezen

Geef een reactie