Glutenvrij in Spanje (Salou en Barcelona)

Lees hier mijn reisverslag van Salou en Barcelona 2015. Ik vertel en laat zien waar ik heerlijk glutenvrij heb kunnen eten.

Eind augustus/ begin september was ik (weer) in Salou. Ik ga nog drie weken reizen door Thailand, wat qua glutenvrij eten verwacht ik een aardige uitdaging wordt. Omdat deze reis pas in november is, wilde ik graag een weekje naar de zon waarbij ik niet hoefde na te denken over mijn glutenvrije dieet. Vorig jaar was ik in Salou. Geen bijster bijzondere bestemming, maar wat was Spanje een verademing als het ging om glutenvrij eten. In de bekende Spaanse badplaats kende ik inmiddels een beetje de weg en het strand is er heerlijk. Ik vloog dus naar Salou en bezocht ook (weer) een dag Barcelona.

Vorig jaar schreef ik al een glutenvrij reisverslag over Salou en Barcelona, die lees je hier. In dit artikel deel ik mijn nieuwe tips.

IMG_4360Camping La Siësta
Vorig jaar zat ik in een hotel met iedere dag hetzelfde ontbijt. Dat kwam me snel de neus uit. Vandaar dat ik dit jaar een huisje boekte op camping La Siësta. Deze camping ligt op een steenworp afstand van zee en ligt super centraal in Salou. Echt een aanrader, vooral met (kleine) kinderen. Het restaurant schijnt ook een glutenvrije kaart te hebben, die heb ik niet gezien. Ik heb er één keer gegeten en toen dreef de friet in de olie, voor mij een reden er niet nog een keer heen te gaan. Maar wellicht zijn er betere ervaringen dan die van mij. Er zijn Nederlandse receptionistes, de receptie is  super behulpzaam.
www.camping-lasiesta.com/nl

Mercadonna
Bij de grote Mercadonna (supermarkt), vlakbij het treinstation van Salou kocht ik glutenvrij brood van Belkin, een soort zoete ronde die je niet hoeft af te bakken. Ook kocht ik een stokbrood van Belkin, maar die kreeg ik niet goed afgebakken in het oventje in het huisje en ik kocht een soort glutenvrij toast van hetzelfde merk, yoghurt, fruit, en eieren. Hier ontbeet ik iedere morgen mee. Er zitten meerdere supermarkten in Salou, maar de grote Mercadonna heeft het meest.

IMG_4364Pizza van Goretti, hier schreef ik vorig jaar uitgebreid over.

IMG_4388 Barcelona
Ik boekte een fietstocht met een Nederlandse gids. Hierdoor zie je de mooiste plekjes van Barceolna

IMG_4391
McDonald’s
Ik wilde graag lunchen bij Conesa (zie verslag vorig jaar), maar dit was erg ver weg van de plek waar we de fietsen terugbrachten. Het zou zonde zijn daar de hele stad voor door te reizen. Het werd dus McDonald’s. Deze burger was niet zo lekker, maar wat is het fijn dat je overal in Spanje een glutenvrije burger kunt bestelen bij de Mac. Later at ik er nog een in Salou, die was wel lekker.

IMG_4450
Llamber – Tapas
Een collega van me was afgelopen voorjaar in Barcelona. Ze tipte me om naar tapasrestaurant Llamber te gaan. Ze had het glutenvrije logo op hun kaart gezien. Via Google las ik enkel positieve reacties, vooral ook qua glutenvrij, daar moest ik dus sowieso heen.
Adres: C/ Fusina 5, 08003 Barcelona
llamberbarcelona.com

IMG_4454
Joehoe aan de cava sangria, nog lekkerder dan gewone sangria als je het mij vraagt. Heerlijk relaxen na een dag fietsen en wandelen door de warme straten van Barcelona. Op de kaart van Llamber stond inderdaad duidelijk aangegeven wat glutenvrij is. Ik heb helaas geen foto van de kaart gemaakt, maar die kan je vinden op hun site. Het is de bedoeling dat je de gerechten deelt. Je kunt een heel en een half portie bestellen. De prijzen zijn wat hoger, maar oh oh dan heb je ook wat. Kijk maar mee.

IMG_4456Glutenvrij brood met tomaat.

IMG_4457
Drie soorten rundvlees.

IMG_4458
Zalm met dille en ijs. Wat een goddelijke combi.

IMG_4459Tonijn carpaccio met mosterdijs. Hoe verzinnen ze het? Maar man man wat een fantastische combi.

IMG_4460
Een soort aardappeltjes met vlees en een saus die me deed denken aan draadjesvlees.

Oordeel
Het eten bij Llamber is geweldig, het is bijzonder en zo smaakvol en dus perfect voor iedereen met een glutenvrij dieet. Een super aanrader!

En weer terug naar Salou.

IMG_4473
The Guinness Tavern
Dit Ierse restaurant vond ik via Tripadvior. Ik las alleen maar lovende reacties en ze zijn dus goed met glutenvrij. Wist je dat in Ierland het meest coeliakie voorkomt ter wereld? Wellicht de reden dat ze er zelfs in Spanje graag rekening mee houden. Dit gezellige restaurant met groot terras dat bomvol zat (we moesten zelfs wachten op een tafel en er werden mensen weggestuurd!) heeft zelfs een glutenvrij kaart.
Adres: Calle Alfonso V, 43840 Salou
www.theguinnesstavernsalou.com

IMG_4472
Veel keus he!

IMG_4479
Ik ging voor de garlic steak. Normaal ben ik niet zo’n vleeseter. Een stukje of ergens in verwerkt vind ik prima, maar nu lustte ik wel zo’n dikke steak. Daarbij koos ik voor aardappelpuree.

IMG_4483
Het eten was hemels! Het vlees heerlijk mals en de aardappelpuree smaakvol, bij The Guiness Tavern kan je heel goed eten.

IMG_4486
Ik moest natuurlijk die applecrumble, want waar kan ik dat nou glutenvrij bestellen? Ook dit toetje was erg lekker met ijs en slagroom.

Oordeel
In Salou vind ik The Guiness Tavern een van de beste eetgelegenheden als je op zoek bent naar een glutenvrij restaurant.

IMG_4523 IMG_4524
En weer at ik bij Goretti, we zouden naar een ander restaurant, maar die was gesloten. Deze pizza met salami is echt een aanrader.

IMG_4539
Port Aventura – Pretpark
Vorig jaar heb ik helaas het pretpark Port Aventura dat naast Salou ligt niet bezocht. Ik ben dol op pretparken dus dit jaar móest ik erheen. Op hun site had ik al gezien dat ze rekening houden met het glutenvrije dieet.
www.portaventura.co.uk

IMG_4529
Kijk nou, op hun plattegrond (borden in het park) staat aangegeven met het coeliakielogo welke restaurants glutenvrij eten verkopen.

IMG_4540
En ook op de papieren plattegrond staat het netjes aangegeven. We besloten naar The Old Steakhouse te gaan.

IMG_4534
Bij het restaurant gaf ik aan glutenvrij te zijn, ik kreeg meteen een glutenvrije kaart. Kijk, daar houd ik van.

IMG_4535
Na twee keer pizza die week, koos ik voor de Cannelloni.

IMG_4538
Ik had nog nooit canellonni gegeten, maar het smaakte prima en het vulde mijn maag goed.

Oordeel
De entree van Port Aventura is vrij prijzig  maar hoe het qua glutenvrij is geregeld is fantastisch.

Extra tips
Graag deel ik nog wat extra tips die je kunnen helpen bij het vinden van een glutenvrij restaurant in Salou/ Barcelona.

Zoek op internet in andere taal
Door op internet te zoeken op ‘sin gluten’ (Spaanse term voor glutenvrij) of ‘gluten free’ (Engelse) en de naam van de stad vond ik glutenvrije restaurants in Salou en Barcelona. Dit is dus nog een tip die ik mee wil geven. Lees vooral even het commentaar op Tripadvisor dan weet je vaak wel hoe een restaurant met glutenvrij om gaat. The Guiness Tavern vond ik via Tripadvisor en dit is een gouden tip.

Restaurant Arena
Op maandag wilden we bij Restaurant Arena gaan eten, maar deze was gesloten. Wel zag ik een sticker van het coeliakie logo op hun deur. Op hun site staat ook het logo.
www.arenarestaurant.com

Telepizza
Ook zit in Salou Telepizza waar ze glutenvrije pizza’s verkopen. Ik ben hier zelf niet geweest, want je zit er minder gezellig dan bij Goretti.
www.telepizza.es

Goretti
Vorig jaar schreef ik dat ik buikpijn kreeg na het eten bij Goretti. Dit jaar heb ik hier geen één keer last van gehad. De pizza’s waren dus helemaal glutenvrij.

Liefde voor Salou
Wat is Salou geweldig voor mij als coeliaak. Ik roep altijd heel hard dat ik niet voor het eten op vakantie ga, maar voor de ervaring. Maar als ik zo lekker glutenvrij kan eten, is dat toch wel een verademing. Ik wil graag de wereld zien, maar als ik even 100% wil ontspannen, van de zon wil genieten en niet na wil denken over mijn glutenvrije dieet ga ik graag naar Salou. Ik kwam compleet uitgerust thuis, zo fijn.

Ik hoop dat jullie mijn verslag leuk vonden te lezen en wellicht heb je er wat aan!

Hoe was jullie zomervakantie?

Ook leuk om te lezen

6 Comments

 1. Ik was een paar dagen aan het Gardameer: ook zo’n heerlijk paradijs voor coeliaken! Ik heb genoten van pizza’s, pasta en risotto, zó lekker! In Bardolino kwamen we ‘zo’ langs 5 restaurantjes met glutenvrij op de menukaart. Super!

 2. Pingback: Coeliakie in de Media – sept 2015 | Laurien is

 3. Pingback: Eetdagboek: September 2015 | MissGlutenvrij.nl

 4. Hadassah

  Hallo,

  Ik ben net terug van Salou en heb een week op de camping Sanguli gezeten! Het eten is hier fantastisch! Alles staat aangegeven qua gluten en zelfs als het niet staat aangegeven willen ze hun best voor je doen

  • Miss Glutenvrij

   Wat heerlijk dat je zo ontspannen hebt kunnen genieten.

Geef een reactie