Ask Harmke – niet-glutenvrije versie

ask harmke
Via Facebook deed ik een oproep of jullie vragen aan mij hebben. Dat mocht van alles zijn. In dit artikel geeft ik antwoord op de persoonlijke vragen die niets met het glutenvrije dieet te maken hebben.

Benieuwd naar de persoon achter Miss Glutenvrij? Dat ben ik natuurlijk, Harmke. Jullie stelden mij wat vragen die niets met het onderwerp glutenvrij te maken hebben. Geen behoefte aan? Vooral niet verder lezen.

Waarvan ga je echt over je nek?
Rode kool en spruiten vind ik écht niet lekker en eet ik ook niet. Ook lust ik nog steeds (helaas) geen olijven. De groene met knoflook vind ik tot nu toe nog het best te pruimen, maar bah, geen olijven voor mij. Oh ja en koffie met suiker, brrr wat vind ik dat vies. Ik drink mijn koffie met melk en als er alleen van die (chemische) zakjes creamer zijn zwart.

Hoeveel tijd kost het je om je Facebook en pagina te onderhouden en blogs plaatsen?
Ik ben eigenlijk wel de hele week door bezig met mijn site en social media. Reacties op mijn site komen op mijn telefoon (iPhone 6) binnen en ik plaats foto’s op Instagram. Ook zie ik op mijn telefoon jullie reactie en likes op mijn Facebook posts. Meestal werk ik twee à drie dagdelen per week aan mijn site, dan schrijf ik echt artikelen. Tussendoor beantwoord ik mails. Ook maak ik natuurlijk recepten, maar die eet ik vaak ook weer als ontbijt, lunch, diner of tussendoortje. Hoeveel tijd dit precies is, weet ik niet, het gaat namelijk continue door.

Wat voor werk doe je in het dagelijks leven?
Ik werk parttime bij het Klantcontactcentrum van de gemeente Veenendaal, ook wel Burgerzaken genoemd. Ik zit aan de balie waar ik inwoners van Veenendaal help met paspoorten, rijbewijzen, verhuizing, uittreksels etc. Ook werk ik in de backoffice waar ik inkomende post behandel en me bezig houd met adresonderzoeken (onjuiste inschrijvingen in de Basis Registratie Personen (BRP)). Daarnaast werk ik minimaal één dagdeel per week bij telefonie waar ik vragen van burgers beantwoord, doorverbind en meldingen registreer.

Zou je soms niet over iets anders willen schrijven?
Soms denk ik wel eens: ben ik nou nog niet uitgepraat over glutenvrij? Maar ik blijf nieuwe onderwerpen voor artikelen bedenken. In 2010 heb ik mijn journalistiek diploma gehaald. Het lijkt me in de toekomst leuk als verslaggever/ presentatrice (bij een omroep) te gaan werken. Ook vind ik het super gaaf mensen te interviewen en hun verhaal op papier te zetten. Wie weet dat ik daar in de toekomst ook (weer) meer mee wil gaan doen. Ik heb namelijk een tijdje gefreelancet voor de krant en veel geïnterviewd. Of misschien iets in de dienstverlening met meer uitdaging. Ik zie wel wat de toekomst me brengt.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden de antwoorden op deze vragen te lezen. Mocht je nog vragen hebben stel ze bij de comments.

Ook leuk om te lezen

5 Comments

 1. Hi Harmke, ik lees dat je heel veel tijd besteed aan je blog en website over glutenvrij. Als je nou zelf geen coeliakie had gehad, was je dan überhaupt een blog en/of website begonnen en wat zou in loungebank dan het onderwerp geweest zijn?

  Ik lees je blog en fb erg graag en heb er heel veel aan. Dus ben blij dat je ermee begonnen bent. Ga alsjeblieft hiermee door!

  Groetjes, Patrice ( een mama van een 16 jarige coeliakie kanjer!)

  • Miss Glutenvrij

   Goeie vraag. Ik heb altijd geblogd over mijn persoonlijke leven. Wellicht was ik dan gaan bloggen over eten in het algemeen, daar houd ik zo van ;). Fijn te lezen dat je zoveel aan mijn blog hebt!

 2. Harmke, Ik bak voor mijn dochter Jade mey Coeliakie veel zelf maar witte broodjes lukt me maar niet en ze zijn in de winkel vrij duur. Heb jij misschien een goed recept? Grt Bien

  • Miss Glutenvrij

   Ik vind brood bakken ook een drama, doe het daarom niet meer. Het is inderdaad duur helaas.

 3. HOI Harmke
  ik blijf u volgen zeer interessante artikels
  dat u schrijft
  graag zou ik van u weten als er een gluten en melkvrij laxeermiddel bestaat die niet schadelijk is
  pijnstillers ?

Geef een reactie