Verslag: Met Schär in Milaan

Ik was in Milaan voor Schär. Daar was ik getuige van een heus wereldrecord en heb ik enorm veel en lekker glutenvrij gegeten. Dit is mijn verslag, met heel veel foto’s van glutenvrij eten en fijne tips om glutenvrij te eten in Milaan.

Een kleine impressie van de twee dagen met Schär.

Als je me op Facebook en/ of Instagram volgt dan heb je gezien dat ik 15, 16 en 17 oktober in Milaan was. Ik was daar op uitnodiging van Schär, één van ’s werelds grootste glutenvrije merken én herkenbaar aan hun felgele verpakkingen.

Schär werkt samen met influencers uit heel Europa waarvan ik er één van ben sinds 2013. Nu organiseerde dit merk voor het eerst twee dagen om met medewerkers van Schär en alle andere influencers door te brengen. Het programma zat ram vol met presentaties, een Guinness world record en eten, heel veel glutenvrij eten.

Foto 15-10-15 15 39 40Donderdag
Donderdagmorgen om 5.00 uur ging mijn wekker. Tijd om naar Milaan te vliegen. Aangekomen bij het hotel maakte ik kennis met het afgevaardigde team van Schär en de influencers, voornamelijke bloggers zoals ik. Omdat iedereen trek had van de reis, kregen we een uitgebreide lunch. Broodjes, zoete koekjes….

Foto 15-10-15 13 22 43
En allerlei soorten pasta. Uiteraard kwamen alle producten van Schär.

Foto 15-10-15 18 11 09
Mijn hotelkamer voor twee dagen.

Foto 15-10-15 15 13 06 Medewerkers van Schär gaven presentaties over de visie en verschillende activiteiten van het bedrijf. Hier luisteren we naar een presentatie over GlutenfreeRoads.com een initiatief van Schär. Als je de app nog niet op je telefoon hebt, wil ik je aanraden ‘m te downloaden. Zo zie je waar je ook bent waar de dichtstbijzijnde glutenvrije restaurants/ winkels zich bevinden.

Foto 15-10-15 19 39 06 (1)
’s Avonds gingen we met z’n allen eten aan deze lange tafel bij restaurant PuertoAlegre in Milaan.

Foto 15-10-15 19 41 25
Een medewerker van Schär die naast mij zat, vertelde me dat dit restaurant de broodjes zelf had gebakken. Ze waren god-de-lijk! Zo lekker zacht, smaakvol, net kussentjes. Ook de antipasti smaakte erg goed,

Foto 15-10-15 20 39 15
Mijn voorgerecht met courgette.

Foto 15-10-15 21 28 42
Mijn hoofdgerecht, entrecote.

Foto 15-10-15 22 31 13
Toetje. Heel zoet en heel machtig.

Foto 16-10-15 08 50 33
Vrijdag
Dit was de volgende morgen mijn ontbijt. Het chocoladebroodje links smaakte erg goed, maar is helaas (nog) niet in Nederland verkrijgbaar. Uiteraard waren alle producten van Schär :). Er stond een aparte tafel met hun producten en een oventje om de broodjes zelf te verwarmen als je dat wilde.

Foto 16-10-15 09 23 21
Weer luisterden we naar een aantal presentaties en dat deed ik onder het genot van een heerlijke Italiaanse Latte Macchiato en koekjes van Schär.

Foto 16-10-15 10 13 50
Een impressie van de nieuwe/ vernieuwde producten van Schär. Volgend jaar hoopt Schär hun nieuwe verpakkingen te introduceren in Nederland. Dit zijn producten die sowieso in Italië verkrijgbaar zijn. Niet alle producten worden in elk land verkocht, hiervoor zijn veel redenen (ruimte, smaak etc.) waar we uitleg over kregen. Wel vertelde Schär dat de meeste online shops aan heel veel producten kunnen komen.

Foto 16-10-15 10 43 36

Foto 16-10-15 10 44 02 Foto 16-10-15 10 56 03
Pizza proeven.

Foto 16-10-15 11 48 16
Een presentatie over Dr. Schär Institute, waar veel onderzoek wordt gedaan naar coeliakie.

Foto 16-10-15 14 04 54
Na de presentaties was het weer tijd om te eten. Dit deden we bij burgerrestaurant Sunny Side Up in Milaan. En hoera voor de glutenvrije kaart. De burgerbroodjes zijn van Schär.

Foto 16-10-15 14 13 45
Ik, Julia (Schär) en Reny van Mind Your Feed.

Foto 16-10-15 16 37 46
De burger was heerlijk! Deze burgerbroodjes (buns) worden verkocht bij verschillende McDonald’s in Italië.

Foto 16-10-15 16 14 49
Na het burgers eten, bezochten we het Cake Festival. Schär maakte daar voor Guiness Word Records de grootste muffin.

Foto 16-10-15 18 13 08
Ja hoor, het wereld record is gehaald. De muffin is 115,,875 kg en bevat 45 kg Farina meel van Schär, 27 kg suiker, 30 kg eieren, 14 kg boter, 3 kg gist, 5 kg cacao en 6 kg pure chocola.
Bekijk hier de video van het wereldrecord.

Foto 17-10-15 22 39 54
Yes! De grootste muffin is een feit. Hier staan bijna alle bloggers op de foto.

world record

Foto 16-10-15 19 32 28
Na het behalen van dit wereldrecord gingen we uiteraard weer eten. Dit deden we bij pizzeria Rossopomodoro.

Foto 16-10-15 19 34 05
Kijk hoe een gave oven. Doordat dit restaurant alleen rijstmeel gebruikt om te verstuiven in hun oven, kunnen ook de glutenvrije pizza’s erin worden gebakken. Geen kruisbestemming!

Foto 16-10-15 21 05 20 Foto 16-10-15 21 05 55 Foto 16-10-15 21 10 51
Op tafel werden verschillende pizza’s gezet. De pizza’s zijn gemaakt met meel (Farina) van Schär en ze waren heerlijk! Dit restaurant is echt een aanrader als je in Milaan bent. Ze zitten op meerdere plekken in Europa en ik heb me laten vertellen dat ze dolgraag naar Amsterdam komen. Dus wie weet binnenkort….

Foto 17-10-15 08 08 26
Vrijdag
De volgende morgen had ik na de burger en pizza’s behoefte aan gezond en licht eten. Dit was mijn ontbijt hierna vloog ik terug naar huis.

Bedankt Schär
Het was een geweldig event! Ik hoop dat jullie door het lezen van mijn verslag met mij mee hebben genoten. Tijdens de presentaties was er ruimte om actief mee te denken en ideeën te spuien, dat heb ik ook zeker gedaan. Schär is een gaaf merk dat zich echt inzet voor mensen met coeliakie en glutensensitiviteit. Hun belangrijkste doel: lekker glutenvrij genieten.

7 november glutenvrije markt Hoofddorp
7 november aanstaande ben ik in Hoofddorp tijdens de glutenvrije markt. Je kunt mij dan weer vinden bij de stand van Schär. Kom vooral even een praatje met me maken, vind ik leuk. Hopelijk tot dan!

Ook leuk om te lezen

6 Comments

  1. Fijn dat je het zo naar je zin hebt gehad in Milaan.

    ‘Hun belangrijkste doel: lekker glutenvrij genieten.’
    Is Schär niet gewoon een bedrijf dat (weliswaar met smaakvolle producten) vooral winst wil maken?

    • Miss Glutenvrij

      Ja dat willen ze ook zeker, maar ze zetten zich ook echt in voor onderzoek naar coeliakie en kijk naar glutenfree roads dat kost hun alleen maar werk, maar doen ze zodat ze de grootste zijn.

      • Alleen maar fijn dat ze dat soort dingen ook willen doen en met zaken komen waar veel mensen blij mee zijn.

  2. Wat fijn dat je deze blog gemaakt hebt. Ik ga over twee weken voor het eerst sinds mijn diagnose naar het buitenland op vakantie, Milaan, en ik spreek geen woord Italiaans.
    Deze blog heeft me in ieder geval al twee potentiele eetplekken opgeleverd.
    Merci! Of eigenlijk, Gracia ;-).

Geef een reactie