Eetdagboek: Oktober 2015

eetdagboek oktober
Daar is ie weer hoor, mijn eetdagboek. Bomvol met heel veel foto’s van heel erg lekker glutenvrij eten waaronder hemelse pizza’s, pepernoten, een chocoladeletter en een ietwat teleurstellende ervaring met de nieuwe tapastent in Veenendaal.

Nog voor de Sint in het land is, sta ik al pepernoten te bakken. Ook maakte ik dus heerlijke pizza’s en vloog voor Schär naar Milaan. En dit eetdagboek bevat een mini-receptje.

Foto 02-10-15 15 40 59
Samen met mijn zusje Magriet genoot ik in het zonnetje van de chocolade muffins van genius. Foto 04-10-15 18 46 21
Ik at bij Mango’s een nieuw Zuid-Amerikaans restaurant in Veenendaal. Toen ik reserveerde sprak ik met de eigenaar die vertelde dat ie bezig was met een glutenvrije kaart. Scoorde hij meteen punten mee bij mij. Maar toen ik er daadwerkelijk ging eten en de koude en warme tapas proeverij wilde bestellen, was dat niet mogelijk. Ik gaf aan dat de keuken alles wat niet standaard glutenvrij is, mocht vervangen door een glutenvrij hapje. Ook dit kon niet. Dus toen heb ik de losse tapas die je op de foto ziet, besteld. Toch een beetje jammer… Foto 05-10-15 16 59 18
Lekker Mexicaans eten op het werk.

Foto 08-10-15 13 22 43
Salade mee naar het werk: veldsla, avocado, mozzarella en gerookte kipfilet.

Foto 23-09-15 18 50 03Foto 09-10-15 19 37 44 Foto 25-10-15 19 57 03
Ik maakte heerlijke pizza’s. Hier vind je mijn recept.

Foto 10-10-15 13 02 28
Een groente omeletje als lunch.

Foto 11-10-15 10 01 53
Ik schreef over mijn favoriete ontbijtje van het moment. Havermout met appel en kaneel.

Foto 12-10-15 08 42 54
Ik maakte super lekkere Paleo muffins met appel en kaneel.

Foto 12-10-15 16 54 16
Heerlijk zalm eten op het werk.

Foto 13-10-15 18 25 19
Curry gemaakt met kippedijen en sperziebonen.

Foto 14-10-15 19 06 08 |
Diepvriesmaaltijd haha. Alles op dit bord kwam uit mijn vriezer. Aarappelkroketjes zijn van Albert Heijn eigen merk.

Foto 15-10-15 07 42 16
Ik vloog voor Schär naar Milaan. Selfie voor ik ging vliegen.

schär milaan
Mijn verslag over Milaan, lees je hier.

Foto 18-10-15 09 39 46
Griekse yoghurt met mango en kokos als ontbijt.

Foto 19-10-15 16 59 54
Heerlijk pasta met gegrilde groenten eten op het werk.

Foto 21-10-15 18 32 30
Dit vind ik zó lekker: 600 gr kruimige aardappels koken en puree van maken met zout, peper, nootmuskaat en half bekertje crème fraîche. 400gr snijbonen koken, 125gr spekjes uitbakken, bij de puree doen en stampen maar. (voor 2 à 3 personen)

Foto 22-10-15 18 36 48
Joepie, friet speciaal met kroket eten bij cafetaria De Molen in Veenendaal. Zo fijn een glutenvrije snackbar om de hoek.

Foto 23-10-15 17 58 22
Ik maakte een goeie pan snert (erwtensoep). Ik ben er zo dol op.

Foto 24-10-15 12 37 58
Lunchsalade met kipfilet en kikkererwten.

Foto 24-10-15 17 32 56
Risotto maken met kastanjechampignons. Lekker met een glaasje rode wijn erbij.

Foto 25-10-15 10 24 08
Yes! Het is weer het seizoen van een van mijn lievelings fruitsoorten: Kaki! Ik ben echt geen fruitmens, je zal mij bijvoorbeeld nooit een banaan (iehh) of appel zo uit de hand zien eten. (Door baksels is een ander verhaal.) Ik geniet zo op deze extra lange ochtend dus van mijn bakje Griekse yoghurt met kaki en pecannoten.

Foto 26-10-15 16 44 05
Zalm met gamba’s, gegrilde groenten en een heerlijke aardappelgratin eten op het werk.

Foto 27-10-15 11 24 48
Ik maakte weer kruidnoten.

Foto 27-10-15 19 16 09
Nasi met saté saus en een eitje.

Foto 29-10-15 09 05 44
Lunchtower. Dit was mijn glutenvrije voedsel om de dag mee door te komen op het werk. Salade met geitenkaas, gezonde Snickers, kaki fruit en drie blauwe mini eat natural.

Foto 30-10-15 15 04 33
Ik nam een video op met Carlijn van Foodless waarin we glutenvrije ontbijkoeken testen . Helaas deed het geluid het niet. Even kijken of we nog wat kunnen fixen XD.

Foto 30-10-15 17 52 17
Bordje pasta met ui, spinazie, champignons, paprika en parmezaanse kaas.

Foto 30-10-15 20 26 13
Deze chocolade @ gaf vriendin Idwer aan mij. Leuk he. Ik ben echt een digilover,

Foto 31-10-15 09 43 27
Ik ben dol op crunchy ontbijtjes! Met deze van Peak’s met boekweit en gierstvlokken begon ik mijn zaterdagmorgen.

Foto 31-10-15 18 35 01
Mijn stiefvader organiseerde een whiskey proeverij voor de familie. Dit was de bodem die mijn moeder had gemaakt ;).

Foto 31-10-15 18 39 30
Hollandse pot! Rookworst is van HEMA, die vind ik zo lekker.

Ik hoop dat jullie weer hebben genoten van mijn eetdagboek. Heerlijk he dat winterse eten, ik kan daar echt van genieten. Hebben jullie nog lekkere stamppot recepten? Laat ze achter bij de comments!

Wil je altijd als eerste mijn food foto’s zien en vind je het ook leuk een kijkje te nemen in mijn persoonlijke leven? Volg mij dan op Instagram @missglutenvrij.

Ook leuk om te lezen

1 Comment

  1. Mmm, wat een lekkers komt er weer voorbij. Ik vind eetdagboeken zo leuk om te zien! Heerlijk die Genius chocolademuffins, ik had ze laatst ook in huis. Genieten!

Geef een reactie