Recept: Herfstig kwarkbrood

herfstige kwarkbrood

Herfstig eten, ik houd ervan. Lekker gekruid en vol van smaak. Marike maakte een kwarkbrood met peertjes waarvan zij het recept graag deelt.

Marike kennen jullie natuurlijk van Friday Pieday! Maar deze dame maakt ook hele lekkere andere glutenvrije recepten zoals dit herfstige kwarkbrood. Het recept is glutenvrij en lactosevrij.

Ingrediënten

Basis kwarkbrood

  • 150 gram havermoutmeel*
  • 100 gram boekweitmeel**
  • 300 gram Griekse yoghurt, kwark of soja yoghurt
  • 2 ei
  • 2 tl kaneel of speculaas-/koekkruiden
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 snuf zout
  • 1 el honing (indien gewenst meer als je van zoet houdt)

*vermaal havermout in je keukenmachine tot fijn meel
**je kunt ook variëren met andere meelsoorten.

Vulling:

  • 1 peer (geschild en in blokjes)
  • 30 gr. noten (ongezouten, ongebrand)
  • Rozijnen/dadels of cranberry’s naar wens

Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
1). Vet een cakeblik in met boter of bekleed het blik met bakpapier.
2). Mix het meel, bakpoeder, kaneel en zout goed door elkaar.
3). Voeg dan de eieren en de yoghurt toe. Roer het mengsel goed door elkaar zodat de klontjes verdwijnen. Mocht het deeg te stug zijn voeg dan nog een scheutje water toe.
4). Voeg dan de peer, noten en de rozijnen,cranberry’s of dadels toe en maak hier een deegbal van.
5). Doe het deeg in het cakeblik en maak eventueel glad met de achterkant van een lepel.
6). Decoreer evt. de bovenkant van het kwarkbrood met extra stukjes peer voor een smeuiige bite.
7). Bak de cake 45 minuten af in de oven. Check tussendoor wel even of ie niet te donker wordt. Elke oven is anders, mocht de cake toch te donker worden dek deze dan af met zilverfolie.
8). Wanneer de cake klaar is kun je deze af laten koelen en in plakken snijden.

Tip 1: Wil jij elke dag kunnen genieten van een vers plakje? Snijd de cake dan in stukken en verpak de plakken cake per stuk en bewaar deze in de vriezer.

Tip 2: Droge cake over? Snijd de plakken in stukken, bak ze even in een koekenpan en serveer ze als topping op een bakje yoghurt/kwark met evt. wat fruit. Super lekker en gezond!

Volg Marike 
instagram.com/oh.my.pie
www.facebook.com/ohhmypie

Een van de Marikes creaties gemaakt? Zij vindt het leuk als je ze deelt op haar social media kanalen.

Ook leuk om te lezen

6 Comments

  1. Leuk om eens een ander recept te zien, dan een cheesecake recept. Echt tof dit! Dit ga ik zeker eens maken!

  2. Staat al heel lang op mijn lijstje, maar nooit gemaakt!
    Nu staat hij in de oven… ben benieuwd!

  3. Elisabeth

    Ik heb deze 2 keer gemaakt. (muffinvorm)
    De binnenkant is nog nat – wat niet heel erg is – maar de buitenkant is keihard. Zo hard dat ze aan het papier vasplakken. Alleen als je met een mesje de buitenkant eraf snijdt – om geen papier te hoeven eten- dan houd je iets eetbaars over. Lijkt wel (havermout)pap. :(
    Iemand dé oplossing?

Geef een reactie