Glutenvrije kip kerrie salade 

Kip kerrie salades (bomvol e-nummers)  uit de supermarkt vind ik niks aan, maar deze verse glutenvrije kip kerrie salade is zó enorm lekker dat ik het liefst in een keer alles op at. Ideaal als lunch of voor tijdens een verjaardag of feestje. In dit artikel deel ik het eenvoudige recept.

Tijdens de Allergiebeurs in Houten liet Elize van Stories of a Coeliac mij haar pittige kip kerrie salade proeven. Ik was direct verkocht. Wat een genot in de mond. Ik maakte een variatie op Elize haar recept.

Ingrediënten glutenvrije kip kerrie salade

  • 200 gram kippendijen*
  • 1 groente bouillonblokje healthy planet
  • Half klein uitje fijn gesneden
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels fritessaus (Gouda’s Glorie)
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • Snuf paprikapoeder
  • Zout en peper

Je kunt eventueel ook kipfilet gebruiken, maar sinds ik kennismaakte met kippendijen wil ik niets anders meer.

Werkwijze

  1. Kook de kippendijen in de bouillon in zo’n 20 minuten gaar.
  2. Pluis de kip door deze met twee vorken uit elkaar te trekken.
  3. Meng in een kom de kip, het uitje, fritessaus, Griekse yoghurt, mosterd en de kruiden door elkaar.

Foto 19-10-15 12 51 04

Tadaaa een heerlijk kommetje verse glutenvrije kip kerrie salade. Deze salade is 100 keer lekkerder dan zo’n bakje uit de supermarkt en nog gezonder ook.

Tip: Ik at de kip kerrie salade als lunch op een Fitness Cracker van Peak’s Free From, maar de salade is ook erg lekker op glutenvrije toastjes.

Ook leuk om te lezen

4 Comments

Geef een reactie