Fijne kerst + Eetdagboek: November 2015

In dit artikel wil ik jullie hele fijne kerstdagen wensen en wat dieper ingaan op hoe het is om met dit soort dagen coeliakie te hebben. Ook laat ik mijn mini eetdagboek van november zien. 

Vandaag is het kerst. Voor sommigen van jullie zijn dit misschien spannende dagen. Want als je pas recent hebt gehoord dat je glutenvrij moet eten en nog volop op ontdekkingstocht bent of de afgelopen tijd vaak ziek bent geweest van gluten kan het hele kerstgebeuren je misschien wel een (klein) paniekmoment bezorgen. Heeft je schoonmoeder wel een glutenvrij bouillonblokje gebruikt bij het maken van de soep? Zal de ober in het drukke restaurant waar je gaat eten wel goed opletten dat je écht een glutenvrij gerecht krijgt. Doet niemand tijdens het gourmetten per ongeluk iets met gluten in jouw pannetje? Allemaal gedachten die misschien door je hoofd kunnen gaan.

Coeliakie is een sociale ziekte. Blijf je thuis in je veilige omgeving dan is er weinig aan de hand, maar begeef je je onder de mensen en doe je mee aan sociale activiteiten zoals een etentje of uit eten gaan dan zal je áltijd geconfronteerd worden met je aandoening. Klinkt zwaar hé, maar zo is het helaas wel en soms kan coeliakie echt heel stom zijn. Het liefst zou ik op dagen als vandaag en morgen coeliakie even in een hoekje willen zetten. ‘Vandaag even niet, 27 december ben je weer de eerste.’

Ik hoop dat jullie lieve familieleden en vrienden om je heen hebben die samen met jou ervoor willen zorgen dat ook jij een heerlijke glutenvrije kerst hebt. Want met ziek worden heb je vooral jezelf, maar voor je geliefden is het ook niet leuk. Ik wens jullie hele fijne dagen toe. Geniet!

Eetdagboek november
En dan nu mijn eetdagboek. Deze bevat niet veel foto’s omdat ik 9 november naar Thailand reisde. Hier komt binnenkort nog een apart verslag over op mijn site. IMG_5685
Kip tikka masala op het werk. Rechtsonder zie je mangochutney, oh wat is dit een goddelijk goedje. Zó enorm lekker!

IMG_5688
Ik kreeg deze broodjes van Le Perron toen ik model was bij een cursus van mijn vriendin die schoonheidsspecialiste is. Het beleg was heerlijk, maar de broodjes zelf erg droog en gummy achtig. Wel werden ze goed apart van de rest en met folie er overheen gebracht.

IMG_5716Glutenvrije spezzatino.

IMG_5723

Ik ontving het kookboek van Pauline Kalkhove a.k.a. De Gluut. Een inspirerend kookboek (Bourgondisch, YES I am) om glutenvrij, lactosevrij en zonder suiker te koken. Met kerst ga ik er een gerecht uit maken, daar horen jullie nog meer over. Ook heb ik alle ingrediënten in huis om een salade te maken.

IMG_5720  IMG_5786 Lekker groen dinertje voor één. Spinaziesoep met crème fraîche gemaakt en een bolletje van Yam met avocado, mozzarella en rucola.

IMG_5792
Ik stond 7 november op de glutenvrije markt in Hoofddorp bij de stand van Schär. Om 6 uur ´s ochtends stond ik al broodjes te smeren om te laten proeven.

IMG_5795 Woehoe goodiebags!

IMG_5797 IMG_5799 IMG_5801 IMG_5809 IMG_5849
Deze foto ontving ik van een van mijn volgers, zo leuk om al die kindersnoetjes te zien genieten. Even niet hoeven vragen of je iets mag, want ALLES is glutenvrij.

En dat waren de eetdagboekfoto’s van november alweer. Natuurlijk ga ik net zoals vorige jaren (2012, 2013, 2014) een fotoverslag maken van kerst waarin ik jullie al mijn glutenvrije kerst lekkernijen laat zien.

Fijne kerstdagen!

Liefs Harmke

Wil je altijd als eerste mijn food foto’s zien en vind je het ook leuk een kijkje te nemen in mijn persoonlijke leven? Volg mij dan op Instagram @missglutenvrij.

Ook leuk om te lezen

3 Comments

  1. Jij ook een hele fijne Kerst gewenst! Vol glutenvrij lekkers! ^^ En de glutenvrijemarkt ziet er echt heel gezellig uit, jammer dat ik dat heb gemist!

  2. Pingback: Verslag: Glutenvrije Kerst 2015 - Miss Glutenvrij

Geef een reactie