Verslag: Glutenvrije Kerst 2015

De kerstdagen zijn weer achter de rug en natuurlijk laat ik aan jullie zien wat ik allemaal heb gegeten. Ik had drie keer een kerstdiner en één keer een brunch. Dit zijn de foto’s. 

Hoe was jullie kerst? Dit zijn mijn food foto’s van mijn kerst in chronologische volgorde:

Pré Kerstdiner

Ik ben dol op koken en lekker eten. Mijn vriendin Daphne is dat ook en omdat we allebei de kerstdagen altijd vol zitten, bedachten we vorig jaar een ‘pré kerstdiner’. 23 december doken we samen de keuken in om een kerstdiner te maken. Gezellig samen koken en daarna heerlijk tafelen en genieten.

dhDaphne & ik.

Daphne is een inspiratiebron (check vooral haar site) als het gaat om styling. Dit jaar was ons thema ‘gold’ (net als haar huis) en aten we dus zoveel mogelijk gerechten met de kleur gold (geel/ oranje).

IMG_6170
We maakten als voorgerecht een gevuld eitje. Als ingrediënt koos ik voor kerrie (past mooi bij het thema). Een recept voor glutenvrije gevulde eitjes vind je hier.

IMG_6184
Het hoofdgerecht: biefstuk met mosterdsaus en zoete aardappel toefjes.

Als dessert aten we een tiramisu van Griekse yoghurt, roomkaas en lemon curd.

Kerstavond

Het is inmiddels traditie, op kerstavond vieren we kerst met mijn moeder, stiefvader en kids + aanhang. Mijn oma was er dit jaar ook bij. Mijn zusje, moeder en oma hadden zicht uitgesloofd in de keuken (ik moest helaas tot 17.00 uur werken).

IMG_7586Voorgerecht: peer met brie (erg lekker), perzik met mozzarella en basilicum (ook erg lekker) en een vijg met blauwe schimmelkaas (vond ik niet lekker, haha). Mijn zusje liet zich inspireren door dit recept.

IMG_7587 Sperziebonen met roomboter en gebakken rode uit.IMG_7588 Gepofte aardappel met kruidenroomkaas en rode ui. (Een recept hiervoor vind hier.)

IMG_7590 Kipjes! In zelfgemaakte marinade, erg lekker.

IMG_7598
Van mijn mama kreeg ik deze scheurkalender. Dit is écht mijn humor. Je bent een grammarnazi of je bent het niet ;).

Eerste Kerstdag

Aan het einde van de ochtend was ik bij mijn moeder uitgenodigd voor een kerstbrunch. Ze had heerlijke verse salades gemaakt.

IMG_7703
Kip kerriesalade, tonijnsalade, eiersalade, avocado salade, ham prei salade en zalm. Het brood is van ‘t Stoepje en de rest komt van supermarkt Jumbo.

IMG_7704 Heerlijk genieten.

IMG_7714
Met m’n kersthondje Wollie.

Tweede Kerstdag

Ik maakte een diner voor mijn ouders en oma.

IMG_7772
Karamel maken.

IMG_7773

Dit moesten gekarameliseerde macadamia noten zijn, maar het werden gesuikerde macadamia noten. Helaas mislukte de karamel voor mijn cheesecake. Ik heb dus ook geen foto van dit nagerecht gemaakt, maar de smaak was top. Mijn moeder zei heel lief: ‘Bij Heel Holland Bakt was ook een man zijn gerecht mislukt, maar hij won toch omdat de smaak fantastisch was.’

IMG_7774 Vriendin Daphne weet me steeds meer te inspireren m’n tafel mooi te dekken. Het gaat me steeds beter af.

IMG_7776
Koud voorgerecht: Quinoa salade uit kookboek De Gluut.

IMG_7777 Knoflook champignons uit de oven.

IMG_7780
Zoals ik in mijn eetdagboek schreef, zou ik een recept maken uit het kookboek De Gluut. Het werd de polenta kip met maiskolf en salsa salade. In plaats van in de pan, bakte ik de kippendijen even kort zodat het een korstje kreeg en daarna deed ik ze 25 minuten in de oven op 180 graden. Ze waren super lekker!

IMG_7778
Salsa salade.

IMG_7779
Maiskolf. Ik kook maiskolven altijd wat langer, deze had 25 minuten in de pan gelegen. Ik warmde ‘m daarna op in de oven.

Einde kerst 2015

Dit was ‘m dan, mijn verslag van kerst 2015. Ik heb zoals je ziet heerlijk gegeten. Ik vond het erg leuk een diner samen te maken, alleen te maken en om ergens gewoon lekker aan te kunnen schuiven.

Wat hebben jullie gegeten met kerst?

Ook leuk om te lezen

3 Comments

  1. Lieverd! Wat heb je weer prachtige glutenvrije gerechten bedacht en gegeten. Eten (en eigenlijk alles samen) met jou is een feestje!

    Ik heb alweer ideeën voor ons volgende (eet)feestje!!

  2. Waar kopen jullie de crackers die bij de brunch op de foto staan? Ik heb ze laatst ergens op, maar ben vergeten waar (dus kan ook niet navragen waar het gekocht is)

Comments are closed.