Recept: Glutenvrije Kip Champignon Ragout 

IMG_7446
Ik maakte een heerlijke eenvoudige glutenvrije maaltijd zonder pakjes en zakjes. Dit is het recept van mijn kip champignon ragout met rijst.

Met producten die ik nog in huis had, maakte ik deze heerlijke en eenvoudige ragout. Zo simpel en lekker zonder rotzooi erin.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 2 kippendijen
  • 1 groentebouillonblokje
  • 500 ml water
  • 30 gram roomboter
  • 30 gram glutenvrije bloem (mix C Schär bijvoorbeeld)
  • 2 flinke handen champignons
  • 1 flinke eetlepel crème fraîche
  • 2 lente-uitjes
  • 150 gram basmati rijst

Werkwijze
Kook het water, doe het bouillonblokje erin, los dit op en doe de kippendijen in de bouillon. Laat dit 20 minuten koken. Ondertussen snijd je de champignons en de lente-uitjes. Haal de kip uit de pan en bewaar het bouillon. Snijd de kip in kleine stukjes. Laat de boter smelten, doe hierbij al roerend de bloem, laat dit een minuutje pruttelen en voeg al roerend langzaam de bouillon toe. Voeg de champignons toe, voeg crème fraîche toe met zout en peper naar smaak. Voeg de lente-uitjes toe en roer deze door de ragout. Kook wat rijst en serveer dit erbij.

Tip: voeg eventueel verse peterselie toe.

Ook leuk om te lezen

1 Comment

Geef een reactie