Eetdagboek: December 2015

Afgelopen maand ging ik een weekendje weg naar Duitsland met vriendinnen, ontdekte ik de glutenvrije soesjes van Hema en natuurlijk vierde ik kerst. Kijk mee naar mijn nieuwste eetdagboek.

Mijn laatste eetdagboek van 2015. Ik plaats nu precies twee jaar iedere maand een eetdagboek op mijn site. Ik vind het super leuk te lezen dat ik jullie kan inspireren met nieuwe glutenvrije gerechten die ik eet en glutenvrije ontdekkingen die ik doe. Ik ben een echte Bourgondiër en probeer van elk eetmoment een feestje te maken.

IMG_6721 Iedere maandag eet ik op mijn werk omdat we dan ’s avonds geopend zijn. (Ik werk bij burgerzaken bij gemeente Veenendaal.) Ik regel altijd het eten, dit vind ik een prettig gevoel en kan ik iedereen aanraden met een voedselbeperking of allergie. Zo heb je zelf de regie in handen en het contact met de keuken en kan het bijna niet mis gaan. Hier at ik zalm met aardappelgratin. Ik bestel overigens bij catering ’t Pakhuis in Veenendaal (de cafetaria verkoopt die heerlijke glutenvrije snacks).

IMG_6744
Ik had teamuitje van mijn werk bij de gemeente en daarna aten we bij de nieuwe brasserie Stiphout in Veenendaal. Ik nam zalm en die was heerlijk. Het soepje vooraf vond ik niet bijzonder. Het dessert achteraf was echt droevig. Voor al mijn collega’s was er ijstaart (met gluten) en ik moest het doen met vers fruit en yoghurt, ja doei dat hoefde ik dus niet. Ik had net drie weken lang in Thailand dit elke dag als ontbijt op. Jammer dat er dan niet even een glutenvrije 1-persoon Vienetta wordt geregeld voor mij. Ze wisten ruim van tevoren dat ik kwam. Vind ik echt een gemiste kans, want het hoofdgerecht smaakte super. Herkennen jullie dit, dat het dessert vaak flopt als je glutenvrij moet eten?

IMG_6774
Bij Ikea neem ik altijd een taartje, zo fijn dat ze de glutenvrije Almondy taarten daar verkopen. Oh en natuurlijk een gratis cappuccino met de Ikea family card.

IMG_6811
Een van mijn favoriete crunchy ontbijtgranen zijn die van Rosies. Dit is strawberry.

IMG_6894
Met een vriendin bezocht ik de musical Bodyguard in Utrecht daarna gingen we (ons volvr)eten bij Sumo. Het fijne aan dit sushi restaurant vind ik dat ze per gerechtje aangeven of het glutenvrij is. De keuze is niet enorm, maar ik heb heerlijk gegeten en ging rollend naar huis.

IMG_6903
Foe yong hai op het werk.

IMG_6932
Deze zelfgemaakte glutenvrije kip kerrie salade kan ik elke dag wel eten. Ik belegde het op de Fitness crackers van Peak’s Free From.

IMG_6939
Deze Frisse Farmer salade maak ik ook regelmatig. Zo’n fijn recept, dat ik ooit kreeg van mijn zusje.

IMG_6964
Pizza time! Dit is de lactosevrije pizza margherita van Schär die ik belegde met salami.

IMG_6974
Met vriendinnen ging ik een weekend naar een vakantiepark in Cochem, Duitsland. Het ideale moment om mijn gourmetset weer eens van zolder te halen (die stinkzooi wil ik niet in huis haha). We deden boodschappen bij Aldi en Rewe en hebben heerlijk glutenvrij gegourmet.

IMG_6975
Mijn ontbijt tijdens het weekendje weg. Het Meisterbäckers brood van Schär neem ik standaard mee. Dit is vrij lang houdbaar en proeft vers. Als ik geen glutenvrij brood kan vinden op mijn vakantiebestemming eet ik dit, anders neem ik het weer mee naar huis. Bij Aldi verkochten ze geen glutenvrij brood en dat van Rewe leek wel beton. Bij Rewe vond ik wel de citroen cakejes die waren wel erg lekker.

IMG_6991 Borrelen! Alles glutenvrij :). Toastjes (crackers) zijn van Schär.

IMG_7239
Wijn drinken bij een lokaal tentje in Cochem.

IMG_7240
Wijn drinken in Cochem. De druiven groeiden een paar meter verderop. Speciaal een bordje kaas voor mij apart, de specialiteit van Cochem (de worst) was glutenvrij.

IMG_7257
Bij supermarkt Rewe kochten we deze heerlijke Milka taart van Almondy.

IMG_7258
Deze American pancake mix van Peak’s is ook officieel goedgekeurd! Alleen wat melk toevoegen en je bakt er heerlijke pannenkoekjes mee. Er zitten kleine appelstukjes en ook kaneel in. Ideale mix om mee te nemen tijdens een weekendje weg zoals ik deed. M’n vriendinnen vonden ze ook lekker.

IMG_7261
Kippenragout met peka gratin en salade op het werk.

IMG_7297
Wat doe je met droge restjes brood? Juist, wentelteefjes maken! Ik maak ze tegenwoordig zonder suiker dus alleen met melk en kaneel, eigenlijk net zo lekker en wel zo gezond

IMG_7301
Van Winkelglutenvrij.nl kreeg ik deze gezellig kerstkoekjes van Roley´s.

IMG_7310
Een collega met glutenvrije dochter deelde uit. Zo fijn als mensen automatisch ook aan mij(n glutenvrije dieet) denken.

IMG_7328
Salade met spinazie en mozzarella gemaakt voor een vriendin en mij. Meteen een glaasje prosecco erbij om het weekend in te luiden.

IMG_7349
Lekker ontbijten met Griekse yoghurt met mango, pecannoten, kokos en cereals van Peaks’. En cappuccino uit mijn kerstmok uit Keulen.

IMG_7383
Glutenvrije pizza’s gemaakt met m’n nicht. Het werd een pizza Hawaï met champignons. Het basis recept vind je hier.

IMG_7415
Gehaktschotel met bloemkool en salade op het werk.

MissGlutenvrij.nlHebben jullie het artikel over de nieuwste glutenvrije ’t Stoepje producten al gelezen? Ik ben fan van de roze koek en de koekjes!

mac
Even een break tijdens het shoppen in Arnhem! Zo fijn om dan een glutenvrije Quarter Pounder te kunnen eten.

IMG_7457
Van Schär ontving ik op 23 december 100 pakken Lebkuchen (kerstkoeken) om te verdelen onder mijn lezers. Ik wist me even geen raad hoe ik zoveel koeken nog voor kerst bij jullie zou krijgen. Gelukkig hielpen jullie me met een oplossing bedenken.

4fairUiteindelijk heb ik de koeken bij Veenendaal4Fair in de Passage in Veenendaal neergezet waar jullie ze konden afhalen. Ik was daar zelf van 13.00 uur tot 14.00 uur en heb een aantal van mijn bezoekers ontmoet, zo leuk om met jullie te praten en jullie blij te maken met de koeken.

kerst 2015
Uiteraard vierde ik weer op een Bourgondische wijze kerst. Ik schreef er een apart verslag over dat je hier leest.

IMG_7766
De quinoa salade gemaakt uit gluten- lactose- en suikervrije kookboek van De Gluut.

IMG_7770
Lunchen met de leftovers van de brunch van Tweede Kerstdag. Brood van ’t Stoepje en salades (kip kerrie en avocado) door mijn mama gemaakt.

IMG_7818
Kip khorma met rode rijst en mango chutney op m’n werk.

580350_811575382303166_7120145081046683634_n
Ik was bij taartenheldin Marike op bezoek en natuurlijk kreeg ik een stukje oh my pie :).

taart
Het recept van deze heerlijke glutenvrije taart komt vrijdag online.

IMG_7862
Simpele geitenkaas salade met geroosterde noten en honing.

IMG_7878
Voor het eerst gegeten bij Exki in Amsterdam. Een soepje (waterzooï) en een rijstrol. Ik vond het eten best ok, niet mega bijzonder. Ik vond het wel fijn dat ik gezond glutenvrij kon eten op Amsterdam Centraal.

IMG_7896
Ik was 31 december jarig en maakte voor mijn verjaardagsbezoek glutenvrije Chinese tomatensoep.

IMG_7903
Oh my, deze soesjes zijn zoooooo lekker! Je bestelt ze bij Hema. Geen verschil met glutenvolle als ik mijn verjaardagsbezoek moet geloven. Ik ben mega fan.

IMG_7911
Verjaardagshapjes. Ik maak standaard gevulde eieren (wie lust ze niet), cervelaatplakjes besmeerd met kruidenroomkaas, mini-augurkjes in honing en daarbij chips en nootjes. Super eenvoudig en allemaal glutenvrij.

Dat was mijn eetdagboek én dat was 2015. Ik kijk terug op een mooi jaar waarin ik intens heb genoten. Mijn site is nog nooit zo goed bezocht, ik mocht jullie ontmoeten tijdens verschillende beurzen en ik reisde naar Thailand een hele bijzonder persoonlijke ervaring. 2016 is inmiddels van start en ik ga een nieuwe weg inslaan naast Miss Glutenvrij. Het online glutenvrije wereldje heeft me al zoveel moois gebracht en ik hoop dat ik in 2016 ook lekker aan de slag mag gaan voor jullie. Mijn lieve bezoekers waar ik Miss Glutenvrij voor maak.

Veel liefs Harmke

nine
Dit waren mijn negen meest gelikte foto’s op Instagram van 2015. #bestnine

Wil je altijd als eerste mijn food foto’s zien en vind je het ook leuk een kijkje te nemen in mijn persoonlijke leven? Volg mij dan op Instagram @missglutenvrij.

Ook leuk om te lezen

10 Comments

  1. Ik lust helaas geen gevulde eieren :( heel ongemakkelijk want vaak maken mensen dat juist voor je op een feestje. Mensen gaan er van uit dat als je glutenvrij eet je opeens ook alles lust, haha.

  2. Die taarten bij IKEA koop ik ook maar is het te vertrouwen om ze daar te eten? Als ik zie hoe ze de taarten aanvullen moet er besmetting zijn.
    En kan je als bekende Nederlander je invloed niet aanwenden zodat ze bij Ikea enkel het frietvet gebruiken voor frieten zodat we er ook frietjes kunnen eten?

    Gebruik je macht :o)

  3. BIJ IKEA in Amersfoort halen ze met handschoentjes aan een nieuwe stuk almondy taart voor je uit een nieuwe verpakking in de keuken. Met andere vestigingen heb ik geen ervaring

  4. Jos, een tip… Vraag of ze een stukje van achter kunnen pakken.
    Doe ik ook als ik er ben, word nooit moeilijk om gedaan!

    • Oh! Als ik er eet en aangeef dat het glutenvrij moet zijn halen ze zelf friet van achter/ direct uit het vet. En scheppen ze niet eens uit de bakken voor. Erg fijn, alleen maar minder risico!
      Heb alleen ervaring met de vestiging in Duiven, en pas 2x gegeten… maar is goed gegaan.

  5. Ziet er lekker uit!
    Ik heb de tas van het stoepje inmiddels ontvangen door mis communicatie stond het niet klaar. Maar de week erna is het keurig thuis door de bakker afgeleverd!
    En tis echt lekker!

Geef een reactie