Ontbijt Recepten Taart & Gebak

Glutenvrij frambozen ontbijttaartje

Glutenvrij frambozen ontbijttaartje

Het perfecte recept voor Valentijn. Een glutenvrij frambozen ontbijttaartje. Ga jij je Valentijn er mee verrassen?

Normaal zou je natuurlijk voor een klassieke croissant kiezen maar die zijn glutenvrij lastig verkrijgbaar. Niet onmogelijk trouwens kijk maar eens bij Craft, Coffee and Pastry in Amsterdam. Dus in plaats daarvan zijn we creatief en gingen we aan de slag met frambozen en allerlei gezonde ingrediënten om zo een heerlijk glutenvrij ontbijttaartje te maken.

Wat heb je nodig?

Springvorm advies: Wij gebruiken een hartjes-bakvorm gebruikt, te koop bij de Action of bij de AH. Je kunt ook kiezen voor een klein ovenschaaltje 10 a 12 cm.  

Ingrediënten:

  • 1 banaan of 100 gr. appelmoes (ongezoet)
  • 20 gr. (glutenvrije) havervlokken
  • 20 gr. boekweitmeel
  • 1 ei
  • 1 el honing
  • 1 tl speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 2 el  kwark, Griekse yoghurt of soja yoghurt
  • 100 gr. frambozen

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Prak de rijpe banaan in een kommetje met een vork tot moes.
  3. Voeg vervolgens de havervlokken, boekweitmeel, speculaaskruiden, ei, zout en zoetmiddel toe.
  4. Roer dit gouden goedje goed door elkaar zodat er glad beslag ontstaat. Is het beslag te stevig? Voeg dan een scheutje (plantaardige) melk toe.
  5. Roer een aantal framboosjes voorzichtig door het fluwelen beslag.
  6. Vet een springvormpje of een ovenschaaltje in en giet het mengsel hierin.
  7. Verdeel de kwark over je taartje samen met nog wat frambozen.
  8. Zet de bakvorm vervolgens 20 a 25 minuten in een voorverwarmde oven.
  9. Wanneer het taartje klaar is kun je genieten van een heerlijk gezond ontbijt.

Heb je zelf nog fijne glutenvrije tips voor Valentijnsdag? We zijn heel benieuwd.

3 Comments Add New Comment

Leave a Reply