Recept: Frambozen ontbijttaartje Valentina


IMG_00441
Marike stuurde me dit perfecte recept voor Valentijn. Een glutenvrij frambozen ontbijttaartje. Ga jij je Valentijn er mee verrassen?

Wie Marike is lees je hier. Deze glutenvrije dame heeft haar eigen website ohmypie.nl, een feestje om te bezoeken voor iedereen met (of zonder) coeliakie en die van lekkere gezonde taarten en heerlijke glutenvrije recepten houdt. Op Miss Glutenvrij deelt Marike regelmatig haar recepten. 

‘Speciaal voor de vrouwelijke Kanjers die smachten naar een Valentijns ontbijtje op bed én speciaal voor de mannen die hunkeren naar een originele verrassing waarmee zij op 14 februari de harten van de vrouwen sneller kunnen laten kloppen.

Sterker nog, van dit taartje kun je elk moment van de dag genieten. Het is makkelijk te maken en ook nog eens erg voedzaam. Een kleurrijk taartje met een verleidelijk imago en een fris accent, ik hou daarvan! Wauw, wat smaakt dit frambozen Pareltje toch lekker!  Ga jij dit taartje maken? 

Gluten-, lactosevrij én verantwoord genieten is niet zo moeilijk!

Wat heb je nodig?

Springvorm advies: Ik heb hiervoor een hartjes-bakvorm gebruikt, te koop bij de Action of bij de AH. Je kunt ook kiezen voor een klein ovenschaaltje 10 a 12 cm.  

Ingrediënten:

  • 1 banaan of 100 gr. appelmoes (ongezoet)
  • 20 gr. (glutenvrije) havervlokken
  • 20 gr. boekweitmeel
  • 1 ei
  • 1 el honing
  • 1 tl speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 2 el  kwark, Griekse yoghurt of soja yoghurt
  • 100 gr. frambozen

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Prak de rijpe banaan in een kommetje met een vork tot moes.
  3. Voeg vervolgens de havervlokken, boekweitmeel, speculaaskruiden, ei, zout en zoetmiddel toe.
  4. Roer dit gouden goedje goed door elkaar zodat er glad beslag ontstaat. Is het beslag te stevig? Voeg dan een scheutje (plantaardige) melk toe.
  5. Roer een aantal framboosjes voorzichtig door het fluwelen beslag.
  6. Vet een springvormpje of een ovenschaaltje in en giet het mengsel hierin.
  7. Verdeel de kwark als kleine sneeuwballen met een theelepel over het beslag. Er ontstaan ineens Pareltje op jouw taartje, zo grappig! Verspreid de overige frambozen rondom die prachtige witte Parels zodat er een waar kunstwerkje ontstaat.
  8. Zet het bakvormpje vervolgens 20 a 25 minuten in een voorverwarmde oven.
  9. Wanneer het taartje klaar is kun je genieten van een heerlijke traktatie!

Garneertip! Dit taartje maak je helemaal feestelijk door er wat noten over heen te kruimelen. 

Variatietip! Wil jij op 14 februari écht goed voor de dag komen? Voeg dan wat stukjes chocolade toe aan het beslag. Ik durf je te garanderen dat je het dan helemaal gemaakt hebt!

Geniet ervan! Je hebt het verdiend!’

Taart op maat
Marike maakt taarten op bestelling, geheel naar wens. Het leuke aan deze taarten is volgens haar dat ze ze helemaal ‘op maat’ kan maken, waarbij ze naast glutenvrij rekening houdt met eventuele andere intoleranties/ allergieën. De taarten zijn op te halen in Rijnsburg (nabij Leiden Zuid-Holland). Eventueel bezorgt Marike als je in de buurt woont. De taarten kun je ook thuis invriezen. Interesse in Marike’s taarten? info@ohmypie.nl

Volg Marike
ohmypie.nl
instagram.com/oh.my.pie
www.facebook.com/ohhmypie

Een van de Marikes creaties gemaakt? Zij vindt het leuk als je ze deelt op haar social media kanalen.

Ook leuk om te lezen

3 Comments

  1. Oh wat een leuk receptje is dit, lijkt me echt heerlijk! Snel een keertje maken (hoeft het geen Valentijnsdag voor te zijn toch? ;))

Geef een reactie