Glutenvrij frambozen ontbijttaartje

Marike stuurde me dit perfecte recept voor Valentijn. Een glutenvrij frambozen ontbijttaartje. Ga jij je Valentijn er mee verrassen?

Wat heb je nodig?

Springvorm advies: Ik heb hiervoor een hartjes-bakvorm gebruikt, te koop bij de Action of bij de AH. Je kunt ook kiezen voor een klein ovenschaaltje 10 a 12 cm.  

Ingrediënten:

  • 1 banaan of 100 gr. appelmoes (ongezoet)
  • 20 gr. (glutenvrije) havervlokken
  • 20 gr. boekweitmeel
  • 1 ei
  • 1 el honing
  • 1 tl speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 2 el  kwark, Griekse yoghurt of soja yoghurt
  • 100 gr. frambozen

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Prak de rijpe banaan in een kommetje met een vork tot moes.
  3. Voeg vervolgens de havervlokken, boekweitmeel, speculaaskruiden, ei, zout en zoetmiddel toe.
  4. Roer dit gouden goedje goed door elkaar zodat er glad beslag ontstaat. Is het beslag te stevig? Voeg dan een scheutje (plantaardige) melk toe.
  5. Roer een aantal framboosjes voorzichtig door het fluwelen beslag.
  6. Vet een springvormpje of een ovenschaaltje in en giet het mengsel hierin.
  7. Verdeel de kwark als kleine sneeuwballen met een theelepel over het beslag. Er ontstaan ineens Pareltje op jouw taartje, zo grappig! Verspreid de overige frambozen rondom die prachtige witte Parels zodat er een waar kunstwerkje ontstaat.
  8. Zet het bakvormpje vervolgens 20 a 25 minuten in een voorverwarmde oven.
  9. Wanneer het taartje klaar is kun je genieten van een heerlijke traktatie!

Garneertip! Dit taartje maak je helemaal feestelijk door er wat noten over heen te kruimelen. 

Variatietip! Wil jij op 14 februari écht goed voor de dag komen? Voeg dan wat stukjes chocolade toe aan het beslag. Ik durf je te garanderen dat je het dan helemaal gemaakt hebt!

Geniet ervan! Je hebt het verdiend!’

Ook leuk om te lezen

3 Comments

  1. Oh wat een leuk receptje is dit, lijkt me echt heerlijk! Snel een keertje maken (hoeft het geen Valentijnsdag voor te zijn toch? ;))

Comments are closed.