Eetdagboek: Januari 2016

eetdagboek januari
Ik at afgelopen maand gezellig bij familie en vrienden. Ging weer eens kip kluiven bij mijn favoriete kip restaurant, maakte lekkere hapjes voor mijn verjaardag en at bij een pizzeria in Veenendaal wat een minder succes was. Je leest het allemaal in mijn eetdagboek van deze maand.

Ik ben zo dankbaar voor mijn familie en vrienden die altijd de meest fijne glutenvrije lekkernijen voor mij in huis halen. Daar kan ik intens van genieten. Ook ben ik altijd blij met nieuwe ontdekkingen zoals de hoemoes spreads van Maza. Zoals jullie van mij gewend zijn, heb ik weer heerlijk glutenvrij gegeten. Dit zijn de foto’s.

IMG_7935 Gezellig hapjes eten bij vrienden.

IMG_7942
Kip kluiven bij Juffrouw Tok in Ede. Ik nam mijn ´standaard menu´: kip piri piri met (die o zo heerlijke) friet en een maiskolf.

IMG_7944
Pasta eten op het werk.

IMG_7951
Curry eten bij mijn zusje.

IMG_7996
Eten door mijn mama gemaakt. Zoete aardappel, drumsticks met spek, roergebakken broccoli, prei lente-ui en taugé met zelfgemaakte pindasaus.

IMG_8003 Geitenkaas salade op het werk.

IMG_8028 Frietjes en kroket eten bij cafetaria De Molen.

IMG_8041
Een van de ontbijtjes die ik veel at. Havermout met appel, kaneel, rozijnen en pecannoten.

IMG_8047
Eten bij een vriendin.

IMG_8049
Bij de koffie kreeg ik een roze koek van ‘t Stoepje :D.

IMG_8052
En daarna lekker borrelen met deze hapjes. Toastjes zijn van Van der Meulen.

IMG_8063
Eten op het werk: rijst, komkommersalade en zalm met broodkorst met een heerlijke saus.

IMG_8084
Weer eens mijn favoriete vegetarische zoete aardappel gerecht gemaakt.IMG_8089
Mijn leven ;).

IMG_8102
Ik maakte als verjaardagstraktatie op mijn werk deze caprese sticks. Dat viel super goed in de smaak, niemand sloeg af.

IMG_8107
Lekker nasi gemaakt. Glutenvrije pindasaus is van Aldi (die kleine zwarte bakjes).IMG_8126
Snacken met de heerlijke crackers van Semper en daarop de salades van Maza en pittige kip van de Appie. De rechter (baba anoesch) vind ik verrassend lekker.

IMG_8148
Kokkerelen en hapjes maken voor mijn verjaardagfeestje. Wollie gaat dan altijd zo gezellig bij me liggen <3.

IMG_8156
Voor mijn verjaardagsbezoek maakte ik deze brownies met chocolix.

IMG_8183
Ovenschotel met kip en een salade op het werk.

IMG_8190
Ik maakte de ontbijt appeltaart naar het recept van Marike. Alleen maakte ik er muffins van, ging ook prima en ze waren super lekker.

IMG_8208
Griekse yoghurt met glutenvrije fruit cruesli van De Tuinen en koffie.

IMG_8220
Grote glutenvrije high tea besteld bij Het Apeldoorns Koffiehuys (à €13,25) en dan krijg je alleen dit. Brood was taai en slechts 1 muffin. M’n vriendin die wel gluten mag, kreeg de helft meer aan hapjes. Beleg van de broodjes en muffin was wel lekker. Toen ik vroeg waarom ik zo weinig krijg, werd me verteld dat het komt omdat glutenvrij duurder is. Toen ik vroeg wat de kleine glutenvrije high tea dan inhoudt zei ze ‘hetzelfde’. Alleen kost die €5,25 minder. Ik snapte het even niet meer en ga dus nooit meer terug naar Het Apeldoorns Koffiehuys.

IMG_8270
Ik zat in Thialf te picknicken met mijn snelle frisse Farmer pastasalade, de ideale makkelijke meeneemlunch. Een stuk gezonder, lekkerder, goedkoper en 100% glutenvrij dan de vette gluten hap die er werd verkocht.IMG_8291
Zondagmorgen ontbijtje. Ciabatta van Schär met een gebakken eitje en geitenkaas, appel, kaneel en pecannoten met honing.

IMG_8305
Pasta ovenschotel met zalm, prei tomaat en kaas bij m’n zusje. Hij ziet er alleen lekkerder uit dan ie smaakte haha. Beetje flauw helaas…

IMG_8317
Verse spinazie quiche met kruidenroomkaas gemaakt en krieltjes.

 

IMG_8323
Ik woon in Veenendaal en daar zit pizzeria Valentino. Ze vertelden mij dat ze glutenvrije pizza’s kunnen maken. Dus ging ik er afgelopen maand eten. Dit was de pizza die ik kreeg. Ik vond ‘m niet heel smaakvol, de bodem had wat weg van een rijstwafel en ik kon ‘m maar moeilijk snijden. Ook kon ik niet ontspannen na de pizza te hebben gegeten. Ik was zo bang dat het niet goed zou gaan. Op hun kaart staat wel dat ze rekening houden met allergieën maar niet specifiek dat ze glutenvrije pizza’s maken. De pizza zag er wel heel glutenvrij uit en zo smaakte ie ook, maar toch. Ik was bang voor kruisbesmetting en dat ik ziek zou worden. De hele avond had ik nergens last van, maar de volgende ochtend toch diarree. Ik had ervoor wel net een grote kom havermout op. Ik heb geen moment pijn gevoeld of niet lekker. Wellicht dat het ook stress was omdat ik zo bang was ziek te worden. Geen succes dus dit bezoek aan de pizzeria. Normaal heb ik dit nooit, maar nu helaas wel. Herkennen jullie dit?

IMG_8334
Gele kipcurry.

IMG_8361
Ik ben nog steeds zo blij dat de Mac glutenvrije burgers verkoopt. Heerlijk om ongegeneerd een burger naar binnen te werken. Ik zit daarna altijd heel vol. Hier at ik bij de Mac Zwolle Zuid dit menu.

Ik hoop dat jullie mijn eetdagboek weer leuk vinden. Volgende maand uiteraard weer een nieuwe editie. Ik wens jullie een fijne maand toe.

Wil je altijd als eerste mijn food foto’s zien en vind je het ook leuk een kijkje te nemen in mijn persoonlijke leven? Volg mij dan op Instagram @missglutenvrij.

Ook leuk om te lezen

11 Comments

 1. Hoi Harmke!

  Hoe doe jij het met vlees? Ik eet eigenlijk alleen vlees van de Albert heijn(glutenvrij tekentje olé). Van andere supermarkten vertrouw ik het niet, ook i.v.m. De kruisbesmetting.

  Liefs

  • Miss Glutenvrij

   Als de ingrediëntenlijst van een product geen gluten bevat dan eet ik het, dus ook vlees. Ik eet ook vlees van andere supermarkten dan Albert Heijn. Wel vermijd ik vleeswaren van de versafdeling, daar is teveel kans op kruisbesmetting. Ik ben het met je eens dat het tekentje van Albert Heijn heel handig is, maar de ingrediëntenlijst moet aangeven of een product gluten bevat. Ik kijk naar tarwe(zetmeel), gerst(emout), haver (meestal niet glutenvrij), spelt en rogge, als dit er in zit, eet ik het product niet tenzij er specifiek bij staat dat het glutenvrij is (soms is tarwezetmeel toch glutenvrij). Bij een slager kan je navragen hoe hij werkt en of een product gluten bevat en of er kans is op kruisbesmetting.

 2. Hoi Harmke,
  Wat een held ben jij! Ik weet niet of ik Valentino zou durven uitproberen, hoe lekker ik pizza ook vind.
  Ik ben blij verrast geweest bij De Markt: onverwachts gaan eten en echt super goed verzorgd en verwend (en alles ging naderhand goed).
  Misschien volgende keer een fijner plan?
  Groetjes

  • Miss Glutenvrij

   Haha, nou dank je. Zo’n held was ik dus niet, want ik had enorm stress ;).
   Fijn dat je zo lekker hebt gegeten, dank je voor de tip, ik zal het onthouden!

 3. Ik zie dat je nasi hebt gemaakt. Waarmee doe je dat? Ik bedoel de nasimix. Ben heel benieuwd!!
  Super trouwens hoe jij je inzet voor de coeliaak! Namens mijn zoon : dank!!

  • Miss Glutenvrij

   Zoek even op nasi via het zoekveld dan vind je een lekker recept.

 4. Alijd zo leuk om te lezen! Ga door :) komen er ook weer eens reviews van producten?

  • Miss Glutenvrij

   Dank je! Ik zal via Facebook eens vragen naar wat voor reviews behoefte zijn :).

Comments are closed.