Glutenvrije Chocolade Kokos Taart

Kokos en chocola vind ik een super combinatie, niet voor niks ben ik dol op Bounty. Marike maakte met deze fijne ingrediënten een dromerig glutenvrij taartje.

Wie Marike is lees je hier. Deze glutenvrije dame heeft haar eigen website ohmypie.nl, een feestje om te bezoeken voor iedereen met (of zonder) coeliakie en die van lekkere gezonde taarten en heerlijke glutenvrije recepten houdt. Op Miss Glutenvrij deelt Marike regelmatig haar recepten. 

IMG_89171

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 3 el honing, agave siroop of kokosbloesemsuiker
  • 100 gr. glutenvrije havermout of havermeel
  • 75 gr. amandelmeel
  • 1 courgette (geraspt)
  • 1 banaan
  • 1,5 el (plantaardige) melk
  • 1,5 el kokosolie
  • 2 tl. bakpoeder
  • 50 gr. cacaopoeder
  • 50 gr. pure chocolade (minstens 70% cacao)
  • Handje hazelnoten of paranoten
  • 50 gr. gemalen kokos
  • Handje rozijnen

Garnering optioneel:

  • Handje noten (ik heb pecannoten gebruikt)
  • Gemalen kokos
  • Om er echt een feestje van te maken: chocolade hazelnoten!

Ik heb voor dit recept een ronde springvorm gebruikt van 16 cm. Je kunt er ook voor kiezen om een cakevorm te gebruiken. 

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de eieren en de honing, agave siroop of kokosbloesemsuiker in een beslagkom en mix dit mengsel zo’n 5 à 10 minuten op een hoge snelheid zodat er een lobbige massa ontstaat. Hoe luchtiger, hoe beter.
  3. Pureer ondertussen de banaan en de courgette met een staafmixer. Roer hier vervolgens de kokosolie/roomboter doorheen.
  4. Voeg hier de amandelmeel, havermout, cacaopoeder en de bakpoeder aan toe.
  5. Spatel hier vervolgens voorzichtig het eimengsel doorheen samen met de melk.
  6. Snijd vervolgens de noten grof en de chocolade in stukjes. Voeg deze samen met de rozijnen toe aan het beslag. Roer alles even goed door elkaar.
  7. Proef even of het beslag op smaak is. Vind je het niet zoet genoeg? Voeg dan wat extra zoetmiddel toe.
  8. Giet de helft van het beslag in de vorm, bedek het mengsel met wat gemalen kokos (bewaar wat voor de bovenkant). Giet vervolgens de rest van het beslag in de vorm.
  9. Garneer de taart met wat noten, chocolade en kokos voor een flitsende verschijning.
  10. Zet de taart 40 à 45 minuten in de oven. Blijf het taartje wel in de gaten houden, het kan ineens heel hard gaan. Je kunt de bovenkant eventueel afdekken met bakpapier of aluminiumfolie. Als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon uitkomt, is de taart klaar.

Geniet ervan!’

Taart op maat
Marike maakt taarten op bestelling, geheel naar wens. Het leuke aan deze taarten is volgens haar dat ze ze helemaal ‘op maat’ kan maken, waarbij ze naast glutenvrij rekening houdt met eventuele andere intoleranties/ allergieën. De taarten zijn op te halen in Rijnsburg (nabij Leiden Zuid-Holland). Eventueel bezorgt Marike als je in de buurt woont. De taarten kun je ook thuis invriezen. Interesse in Marike’s taarten? info@ohmypie.nl

Volg Marike
ohmypie.nl
instagram.com/oh.my.pie
www.facebook.com/ohhmypie

Een van de Marikes creaties gemaakt? Zij vindt het leuk als je ze deelt op haar social media kanalen. Gebruik dan de hashtag #ohmypie.

Ook leuk om te lezen

2 Comments

  1. Even een vraagje; Bedoelt u inderdaad 1,5 eetlepel plantaardige melk, of 1,5 liter?
    Groetjes, Ayla

Comments are closed.