Glutenvrije hartige muffins

Glutenvrije hartige muffins gevuld met kaas, champignons, ui en ontbijtspek, dit is echt een heerlijk combinatie. Ze zijn zowel warm als koud erg lekker. En je kunt ze handig meenemen als snack voor onderweg.

Ik had nog aardig wat restjes eten in mijn koelkast liggen, ik besloot er muffins mee te maken en die lukten erg goed! Als je nog op zoek bent naar een lekkere snack voor tijdens Pasen, maak dan vooral deze hartige jongens.

Ingrediënten hartige muffins

  • 225 glutenvrije bloem (Mehl/ Farine Schär bijvoorbeeld)
  • 1 flinke eetlepel baking powder
  • 250 ml volle melk
  • 50 gram roomboter
  • 2 eieren
  • 225 gram geraspte kaas
  • 6 champignons
  • 6 plakken ontbijtspek
  • Half klein uitje
  • Zout & peper

Werkwijze muffins

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (boven en onder).
  2. Doe de baking powder bij de bloem. Voeg de melk toe en mix het geheel met een mixer. Voeg de boter,  eieren en zout en peper toe.
  3. Snipper het uitje en snij de champignons klein. Bak de uit en champignons even in roomboter.
  4. Snij de ontbijtspek in kleine stukjes. Voeg dit alles samen met de kaas toe aan het beslag. Roer met een houten lepel goed door.
  5. Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes en bak de muffins in zo’n 25 minuten af in de oven.

Ook leuk om te lezen

3 Comments

  1. Pingback: 8x glutenvrije recepten voor Pasen - MissGlutenvrij.nl

  2. Carolina van der Hout

    Oh wat ziet dat er lekker uit, ben gelijk even gaan kijken hoeveel muffins er in mijn bakvorm passen – die gaat deze week nog ingewijd worden!

Geef een reactie