Hapjes & Snacks Recepten

Glutenvrije tapas hapjes (deel 2)

Ik bereidde een heerlijke glutenvrije tapas. In dit artikel laat ik zien welke hapjes ik maakte. Vier koude en vier warme gerechtjes.

Als je me vraagt wat mijn lievelingseten is, zeg ik tapas. Laatst maakte ik weer eens mijn favoriete maaltijd. Ik belde van tevoren met mijn zusje om te brainstormen voor hapjes. Allebei zijn we dol op met maken van kleine smaakvolle gerechtjes. We bedachten een aantal koude en warme tapas hapjes.

Eerder plaatste ik al een blog over een tapasavondje dat ik hield. Dit artikel wordt nog steeds gretig gelezen en daarom deel ik graag de hapjes die ik afgelopen keer maakte.

Ik koos voor de volgende gerechtjes:

Koud

Warm

  • Dadels met roomkaas en spek
  • Gevulde champignons
  • Bruschetta’s
  • Patatas bravas met aioli.

IMG_8851
Caprese stick
Mozzarella bolletjes, basilicum en cherrytomaatjes op een prikkertje

Gevulde cherrytomaatje met parmaham
Snijd het cherrytomaatje open en doe hierin wat kruidenroomkaas. Rooster wat pijnboompitten en doe dit bij de kruidenroomkaas, rol het cherrytomaatje in de parmham en prik hierin een prikker.

Peer brie spiezen
Snij de peer in dunne plakjes. Doet dit ook met de roombrie. Zorg dat de plakjes ongeveer even groot zijn. Giet over de peer wat honing en leg hierop de brie. Leg hierop wat jonge bladsla. Rol hier omheen parmaham en prik hierin een prikker.

IMG_8849Amuse van gerookte kip, avocado en pistache
Dit gerechtjes heb ik al meerdere keren gemaakt. Ik vind het zó ontzettend lekker. Het is een amuse van gerookte kip, avocado en pistache. Het recept komt van Chickslovefood.com.

IMG_8853
Dadels met roomkaas en spek
Haal de pit uit de dadel, doe erin verse roomkaas en omrol met ontbijtspek. Bak zo’n 10 minuten op 200 graden.

Gevulde champignons
Hol de champignon uit en vul met roombrie. Omrol met ontbijtspek en doe hierin een prikker.

Bruschetta’s
Neem een glutenvrij afbakbroodje zoals pistolets/ciabatta’s van Schär. Snij ongebakken in sneetjes maak een papje van olijfolie en een teentje knoflook. Smeer de sneetjes hiermee in. Beleg vervolgens naar smaak. Ik maakte ze met pesto, mozzarella en pijnboompitjes. Maar maak vooral de restjes op van wat je nog in huis hebt. Bak de bruschetta’s zo’n tien minuten in de oven op 200 graden.

IMG_8856
Patatas bravas
Neem drie grote aardappels, was deze goed en snij in repen zodat je frietjes overhoudt. Maak in een kommetje een papje van olijfolie, paprikapoeder, geperst teentje knoflook, zeezout, snufje chilipeper. Leg op een bakplaat bakpapier en leg hierop de aardappels, giet het papje over de aardappels en verdeel goed met je handen. Bak zo’n 25 minuten op 200 graden tot ze goudbruin zijn.

Aioli 
Wat aioli betreft ben ik altijd vrij lui. Ik neem fritessaus van Gouda’s Glorie (glutenvrij en erg lekker om te gebruiken in gerechten) en doe hierbij één à twee teentjes knoflook met wat zout en peper. Niet helemaal echt, maar wel heel lekker.

Ik heb ontzettend genoten, wat was het heerlijk. Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren met mijn glutenvrije tapashapjes.

Wat is jouw favoriete tapashapje?

1 comment Add New Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *