Eetdagboek: Maart 2016

eetdagboek maart 2016
Graag presenteer ik jullie mijn eetdagboek van maart. Ik at een aantal keer heerlijk buiten de deur. Restaurants hebben tegenwoordig lekkerder glutenvrij brood in huis merk ik en veel van hen snappen überhaupt beter hoe om te gaan met iemand die geen gluten eet.

Afgelopen maand werd ik een aantal keer verrast door het lekkere glutenvrije brood dat ik kreeg in een restaurant/lunchroom. Geen droog, kruimelig sneetje, maar zacht en smaakvol. Mijn glutenvrije leven wordt steeds beter! Ook maakte ik een heerlijke hartige taart met geitenkaas naar het recept van Marike en maakte ik heerlijke ricerolls. Kijk mee naar mijn eetdagboek van afgelopen maand.

IMG_8896 |
In Amsterdam at ik bij Café van Zuylen deze geitenkaas salade.

IMG_8900
Ik koop echt nooit kant-en-klare eiersalade. Zelf is ie namelijk zo gemaakt en veel lekkerder. Heerlijk op de crackers van Semper.

IMG_8908
Na een super inspirerende bijeenkomst over bloggen ging ik lekker lunchen bij Instock in Amsterdam. Het eten hier is gemaakt van 90% geredde producten. Anti-voedselverspilling, daar houd ik van!

IMG_9005
Yes!

IMG_9039
Dit is de Rustic baguette van Schnitzer nelegd met pesto, pijnboompitjes, parmaham, mozzarella en cherrytomaatjes. Zo enorm lekker!IMG_9106
Ik was met mijn moeder in Amsterdam. We hadden trek dus googlede ik even een Bagels & Beans, zo fijn dat je daar altijd een glutenvrije bagel kunt bestellen! Navigatie aan en lopen maar naar de dichtstbijzijnde (in Amsterdam nooit ver gelukkig).

IMG_9216
Mijn ontbijt: Griekse yoghurt, mango, kokos en pecannoten.

IMG_9193
Mijn favoriete vegetarische maaltijd weer gemaakt. Zoete aardappel met geitenkaas en balsamico.

IMG_9212
Vind je ze niet lijken op Liga Evergreen? Ik maakte een gezonde en glutenvrije variant.

IMG_9234
Ik maakte een fantastische glutenvrije appeltaart met amandelmeel. Oh wat was ie lekker!IMG_9244
Koffie, verse jus en Griekse yoghurt met zelfgemaakte muesli (recept hiervan komt binnenkort online). IMG_9247
Wat was het al lekker weer he de afgelopen maand?! Ik proostte erop met een rosé op het terras.

IMG_9257
Heerlijk gegeten bij Loetje aan ’t IJ in Amsterdam.

IMG_9263
Super lekker zacht glutenvrij brood met kip en avocado bij Coffee Corazon in Amersfoort.

IMG_9296
Zalm, groente en aardappeltjes op het werk.

IMG_9303
Ik maakte kip, patatas bravas en spinazie voor mezelf.

IMG_9467
Dit was zo fijn! In plaats van een koekje, chocolaatjes bij de thee. Ik schreef er een blog over ‘glutenvrij geluksmomentje

IMG_9469
Broodje pesto, brie en honing bij restaurant De Bonte Koe in Garderen. Ik had keuze uit wit of bruin brood, erg fijn.

IMG_9481
Pizza Margherita van Schär belegd met salami en extra kaas.

IMG_9501
Heerlijk al die glutenvrije hapjes op een verjaardag

IMG_9503
Ik maakte heerlijke hartige muffins met kaas, spek, ui en champignons. Zeker een aanrader als je net als ik dol bent of hartig. De muffins zijn ideaal om je kliekjes in te verwerken ;).

IMG_9516
Foe yong hai op het werk.

IMG_9529
Bloggen met thee en de verantwoorde, gezonde glutenvrije en lactosevrije chocolaatjes van Ridiculously good.

IMG_9556
Mehrkorn brotchen van Schär met mijn zelfgemaakte tonijnsalade.

IMG_9564
Ik als groot geitenkaas liefhebber moest natuurlijk Marike’s hartige taart met geitenkaas en walnoten maken. Hier is ie in de maak. Meteen even een foto naar Marike gestuurd natuurlijk

IMG_9578
Tadaa. Beauty he! En ohhh wat was ie lekker. Ik ga ‘m snel weer maken. Wat een genot.

IMG_9682
Rijstrollen met sla, avocado, bosui, taugé, gegrilde garnalen en gemalen pinda’s met een sausje gemaakt van sojasaus, rijstazijn, pindakaas met nootjes en sesamolie. Absoluut een aanrader.

IMG_9691
Ik at sperziebonen ovenschotel bij mijn ouders.

Zo dat was ‘m weer. Op naar het schepijs, buiten eten en bbq. Laat het mooie weer maar komen.

Wil je altijd als eerste mijn food foto’s zien en vind je het ook leuk een kijkje te nemen in mijn persoonlijke leven? Volg mij dan op Instagram @missglutenvrij.

Ook leuk om te lezen

2 Comments

  1. En dat allemaal binnen 1 maand! Volgens mij eet ik niet eens zo veel in 1 maand ;-).

    Ziet er weer heerlijk uit, Harmke!

Geef een reactie